Hei hei...
Da er det fredag, og det er tid for fredagslunch på jobb..
Brød med karbonadekake:eek:...
Har vært i ketose siden lørdag, og redd den ene skiva kan ødelegge... noen med erfaring her? Hvor lenge etter jeg har spist må jeg evt vente med å teste for å se om jeg er ute av ketose?
Jeg ville ikke gamblet på det. Det kan godt hende at det er ett brød med 50 gram karbohydrater. Hvis du har ei skive på 35 gram, så får du da i det 17.5 gram karbo. Så er det sannsynligvis også karbo i karbonaden du har oppå, så det samlet sett passerer 22-23 gram.
En skive brød inneholder ca 12 g kh (jfr Lutz). Er du redd for å falle ut av ketose, la være og spise denne skiva. Er du redd for at det vil "ødelegge" alt for lang tid, ville jeg vært mindre bekymret. MÅ du spise skiva? Har du lyst på den? Er det viktig for deg og spise den ene skiva? Hvis du virkelig VIL spise den, spis EN og nyt den. Gå så videre på din lavkarbovei ;)
Ja, jeg vet jo jeg ikke dør, men med tanke på ketosen..huff...
det ble en skive med karbonade...:( og må innrømme at det var utrolig godt! Har vært matkvalm de to siste dagene. nesten ikke hatt lyst på noe.
ute av ketose igjen jeg da... jaja.. på'n igjen..
Har i hvertfall planlagt helgens lavkarbo middager..
...eneste jeg mangler er en oppskrift på boller som ser gode ut.
Må jo ha boller med krem på fastelavenssøndag:rolleyes:
Det er ikke sikkert at du er ute av ketose (men sannsynlig med mindre du har ligget svært lavt på det andre du har spist/skal spise i dag), og heller ikke sikkert at du vil merke noe som helst til den skiva av f.eks. bivirkninger når du skal inn i ketose igjen (dersom du har falt ut). Men til neste gang så lar du bare brødskiva ligge igjen, med mindre du virkelig vil spise den da ;)
Da tenker jeg selvfølgelig på lavkarbo boller... Så jeg bør kutte ut denne kosen også?
Litt av livsstilsomleggingen er jo velge sunnere alternativer.
Nå koser jeg meg utrolig sjelden..og har til gode å lage noe med kunstig søtning...så jeg vurderer faktisk å unne oss dette.
Akkurat når det gjelder "gjærbakst" og lavkarbo-alternativer har jeg ikke klart å finne som er tilfredsstillende nok for min del. Verken av brød eller "søtt" bakverk. Har prøvd flere oppskrifter og dessverre, men det blir bare ikke godt. Derfor kan jeg ikke kalle meg en lavkarber lenger... :o
Nei man må ingenting. Det er vel en grunn for du tok en kostomlegging. Jo klart man skal jo leve med dette her og da er det viktig å finne en middelvei. Men husk man må ingenting. Lag deg krem du med eller uten tilbehør som for eks bær eller lignende.
Du spør om det er farlig å ta en skive brød. Jo hvis man tenker på ketose så er det det. For man må begynne fra start igjen. Men som du sier så var skiven veldig god så da var det nok verdt det. Men husk at du kan ta kun karbonaden og slippe unna med utrolig mye mindre karbo. Slik at ødeleggelsene blir mindre.
Du sier du har vært matkvalm. Hva legger du i det? Husker du å variere maten? Finne nye ting slik at det ikke går opp igjen det samme. For da blir jeg lett kvalm. Eller kanskje det er andre ting som gjør at du blir kvalm?:D
Ønsker deg iallefall masse lykke til videre. Stå på. :)
Jeg ordla meg litt feil. mente ikke at jeg MÅ ha..ser jo alle reaksjonene jeg fikk på det. Jeg har laget boller på fastelavn en gang før...og fikk lyst til å prøve en liten vri på boller.
Jeg liker å eksperimentere nye ting (har en bakgrunn som kokk). Også ser jeg så mange her inne skriver om forskjellige desserter og diverse ting man kan lage innen karbo, så fikk lyst å prøve noe. Og da syns jeg det passet den dagen istedet for en vanlig ukedag.
Jeg testet ketostix nå, og hadde fremdeles utslag, så er ikke sikkert den skiva ødela for ketosen?...hvis ikke jeg må vente lenger med å teste?
Jeg skal ikke ned så mye i vekt, ca 2-3kg (har BMI på 21,5). Så vil bare holde ketosen litt til så jeg når målet, før jeg prøver å stabilisere...
Har aldri likt boller med krem jeg. Syns det blir altfor kvalmende å smaker ingenting liksom. Men boller uten krem derimot...... hehe. Men det er jammen lenge siden jeg har spist gitt.:)
Andre enn meg som lurer på hvorfor det heter karbonade når de i all hovedsak inneholder proteiner og fett? Rart, slike ting lurte jeg aldri på før jeg begynte på lavkarbo...:rolleyes:
Ellers så skjønner jeg ikke helt dette at så mange på død og liv skal være så ekstreme som de får til når de begynner på lavkarbo. For meg høres ketose helt feil ut når du bare skal ned noen få kilo, da har jeg mer tro på en mer moderat lavkarbo med rundt 40-70g karbo pr dag. Dette gir mer fleksibilitet med tanke på kostomleggingen, og effekten er oftest vel så god på mindre vekttap. Ketose er mer for de som skal ned 20-30 kg eller mer i mitt hode, men her er det mange meninger ute og går...
Om man velger ketogent eller Lindberg, eller hva nå man velger, bør etter både min mening (og kunnskap), være tuftet på smak og behag. Om man er desp etter å gå ned 2-3 kilo fortest mulig (hvilket ikke sikkert en gang er realistisk med en BMI på 21, men så sier igjen BMI så lite, så hva vet jeg?!) og velger ketose utelukkende for å få det fort gjort, så har man valgt på litt tynt grunnlag, kanskje.
Det er ikke sånn at ketose er noe magisk, man at det kan være effektivt er jo tilfelle, og ofte merker de med mye overvekt dette bedre, men det gjelder vel alle slankemåter dersom slankinga er målet.
Jeg for min del velger å leve ketogent og har gjort det i mange år, og antagelig er det hva jeg kommer til å gjøre resten av livet, enn om jeg langt fra har noe stor overvekt. Og det er fordi både jeg, mentalt, og kroppen min trives best sånn.
Hva som er motivet for TS til å velge ketose, aner jeg ikke, men jeg vil gjerne presisere at det ikke er noen fare for livet om man velger ketose uansett hvilken vekt man har i utgangspunktet, om man trives i ketose er en annen sak. Ikke alle gjør det. ;)
Det er heller ikke farlig å ta en skive brød, men ønsker man det veldig, så burde man kanskje velge en mer moderat retning hvor det er rom for sånt.
My two cents!
Ang. boller og fastelaven. For meg betyr en livsstilsendring nettopp det at man finner alternativer og kan fungere på lik linje som andre. Å sitte uten noe ved enhver anledning resten av livet er ikke aktuelt for meg i hvert fall.
Bakte bollene fra "fristende lavkarbo" i dag, men har også testet disse:
I dag har jeg spist fastelavensbaconcrisp! :p
Nei, men kjære, å lage seg erstatninger nå og da er det da ingenting i veien med, det er om det blir hverdagsmat å spise lavkarbokake/bolle/ogsåvidere at man har et problem, da har man byttet ut en uvane med en ny, mener jeg, og dette handler ikke så mye om mat som det handler om hva som ligger under valgene man tar. Men anledningsvis er det etter min mening helt koscher. Nå er ikke jeg noe utpreget bolle- eller kakemenneske, men på bursdagen min er det Black Sunday for alle penga. Kake til frokost! :D Det skal føles litt eksklusivt det der. :)
Det er en av de tingene jeg bare eeeelsker med å være i ketose: Man kan spise kake til frokost, lunch og middag - med god samvittighet - hvis man vil.
Kaken er jo (tilnærmet) sukkerfri og full av fett og proteiner :)
Seff må man passe på å ikke ville dette hver dag :D
Takk! :D
Sånn tenker jeg og... at man velger sunnere alternativer.
Jeg fikk ikke tid til bollebaking i går. Ble skitur i marka med familien, med bål og pølsegrilling :p
Så da har jeg bollebaking til gode...
Og du over som sa ketose måles 2D etter. det vil si 2 dager? Jeg er i alle fall fremdeles i ketose hvis ketostixen stemmer, så jeg faller kanskje ikke så fort ut?
Ja, jeg har målt på kvelden noen timer etter siste måltid, mulig det har gått over 2 timer...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.