Kanutten sa for siden:
Ziggys fabelaktige tomatsuppe og inspirasjon fra GerdrefRin sin eggdropsuppe ble til tomatdropeggsuppe! :sikle:
Tomatsuppe med kokt egg oppi er alltid nydelig og denne dropvarianten ble ikke noe dårligere! :sikle: Jeg danerte seff med litt ost på toppen...
Ziggysuppeingredienser:
- 50 gr smør
- 1-2 fedd hvitløk
- 1/4 ts chilipepper
- 50 gr purre eller mer, eller etter smak
- 1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater, Landlord ca 400 gr*
- 0,5-1,0 dl fløte eller Crème Fraiche
- 4-5 dl vann eller kraft/buljong
- Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak
- Salt, pepper
- 1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak
- 1 krm timian
- Olivenolje etter smak
- Evt. jevning av vann og 0,5 til 1,0 ts. johannesbrødkjenemel til passe konsistens
[RIGHT]* = Landlord selges på Rema 1000, og inneholder bare 1,5 gr karbo pr 100 gr. Stemmer ikke nå lengere...
[/RIGHT]
Fremgangsmåte:
-
Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.
-
Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som de er.
-
Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt, pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje for å få et snev av det provençalske kjøkken i suppa.
-
Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av johannesbrødkjenemelet og litt vann, som du tilsetter under omrøring.
-
Småkok under lokk i 5-10 minutter.
(Serveres med en klatt seterrømme eller Creme Fraiche, hardkokte egg, skinkebiter og/eller kyllingbiter, samt sprøristede lavkarbo Polarbrød (Ziggy’s Polarbrød Lapper) og mye godt smør.)
Eller pisk sammen tre-fire egg og rør dem ned i den ferdigkokte suppa!! :sikle: (ref GerdrefRin)
Oppskrifta gir ca 1 liter suppe, og inneholder ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe.