< Tilbake til oversikten

Tomatdropeggsuppe

#1

Kanutten sa for siden:

Ziggys fabelaktige tomatsuppe og inspirasjon fra GerdrefRin sin eggdropsuppe ble til tomatdropeggsuppe! :sikle:

Tomatsuppe med kokt egg oppi er alltid nydelig og denne dropvarianten ble ikke noe dårligere! :sikle: Jeg danerte seff med litt ost på toppen...

Ziggysuppeingredienser:

  • 50 gr smør
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1/4 ts chilipepper
  • 50 gr purre eller mer, eller etter smak
  • 1 boks flådde tomater/grovhakkete tomater, Landlord ca 400 gr*
  • 0,5-1,0 dl fløte eller Crème Fraiche
  • 4-5 dl vann eller kraft/buljong
  • Litt saft fra en lime eller sitron, etter smak
  • Salt, pepper
  • 1-2 ts basilikum, kjørvel eller annet krydder etter smak
  • 1 krm timian
  • Olivenolje etter smak
  • Evt. jevning av vann og 0,5 til 1,0 ts. johannesbrødkjenemel til passe konsistens

[RIGHT]* = Landlord selges på Rema 1000, og inneholder bare 1,5 gr karbo pr 100 gr. Stemmer ikke nå lengere...
[/RIGHT]

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og la hvitløk og purre surre til purren blir myk. Sett det så tilside.

  2. Ha tomatene i en foodprosessor sammen med hvitløken og purren, eller kjør det sammen en kjele med stavmikser. Ønsker du en rustikk og grovere konsistens, kan du ha de grovakkede tomatene rett i kjelen som de er.

  3. Ha deretter tomatene over i en kjele, spe så med vann og fløte, og la det hele koke opp. Smak til med salt, pepper, chili, lime/sitron, basilikum, timian, samt olivenolje for å få et snev av det provençalske kjøkken i suppa.

  4. Ønsker du en mer kremet/tykkere konsistens, lager du en jevning av johannesbrødkjenemelet og litt vann, som du tilsetter under omrøring.

  5. Småkok under lokk i 5-10 minutter.

(Serveres med en klatt seterrømme eller Creme Fraiche, hardkokte egg, skinkebiter og/eller kyllingbiter, samt sprøristede lavkarbo Polarbrød (Ziggy’s Polarbrød Lapper) og mye godt smør.)
Eller pisk sammen tre-fire egg og rør dem ned i den ferdigkokte suppa!! :sikle: (ref GerdrefRin)

Oppskrifta gir ca 1 liter suppe, og inneholder ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe.


#2

Gerd sa for siden:

Legg ut hele oppskrifta og fremgangsmåten, vær så snill, ikke bare link :)
Siden det er et oppskriftforum ;)


#3

Kanutten sa for siden:

Har gjort det allerede. :D


#4

betatesten sa for siden:

Den så helt fantastisk ut!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.