Marianne sa for siden:
[font=Arial][/font]
2 porsjoner
400 g reker uten skall
1 ss hakket løk
2 finhakkede hvitløksfedd
1 sjalottløk i skiver
4 små røde tørkede chili
1 ss thailandsk fiskesaus
1 ss kyllingbuljong
1 ss fruktose/søtt
2 ss olje
2 strimlede vårløk
en bunt hakket, fersk koriander
ca. 25 g presset tamarind (er å få kjøpt i asiatiske matforretninger)
ca. 75 ml kokende vann
Legg tamarind i en skål og hell over det varme vannet. Rør slik at tamarinden blir helt oppløst. La stå i 10 min.
Varm opp litt av oljen i en wokpanne, fres chilien og legg dem på kjøkkenpapir. Tilsett litt mer av oljen, fres sjalottløken og hvitløken gyllenbrune. Legg på papir. Sil tamarinden nøye.
Ta ca. 3 ss av den silte væsken og hell i woken sammen med fruktosen, kyllingbuljongen, fiskesausen og den freste chilien. Kok opp alt sammen. Tilsett rekene og la blandingen syde i ca. 3-4 minutter. Tilsett hvitløken og sjalottløken, rør om og server med det samme med strimlet salatløk og hakket koriander.
Fra Blodsukkerblues av Fredrik Paulun