< Tilbake til oversikten

Reker i tamarindsaus med ristet hvitløk og chili

#1

Marianne sa for siden:

[font=Arial][/font]

2 porsjoner

400 g reker uten skall

1 ss hakket løk

2 finhakkede hvitløksfedd

1 sjalottløk i skiver

4 små røde tørkede chili

1 ss thailandsk fiskesaus

1 ss kyllingbuljong

1 ss fruktose/søtt

2 ss olje

2 strimlede vårløk

en bunt hakket, fersk koriander

ca. 25 g presset tamarind (er å få kjøpt i asiatiske matforretninger)

ca. 75 ml kokende vann

Legg tamarind i en skål og hell over det varme vannet. Rør slik at tamarinden blir helt oppløst. La stå i 10 min.

Varm opp litt av oljen i en wokpanne, fres chilien og legg dem på kjøkkenpapir. Tilsett litt mer av oljen, fres sjalottløken og hvitløken gyllenbrune. Legg på papir. Sil tamarinden nøye.

Ta ca. 3 ss av den silte væsken og hell i woken sammen med fruktosen, kyllingbuljongen, fiskesausen og den freste chilien. Kok opp alt sammen. Tilsett rekene og la blandingen syde i ca. 3-4 minutter. Tilsett hvitløken og sjalottløken, rør om og server med det samme med strimlet salatløk og hakket koriander.

Fra Blodsukkerblues av Fredrik Paulun


#2

guro sa for siden:

Mmmm...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.