< Tilbake til oversikten

Rosmarin-marinert kotelett med rødløk/rabarbra

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Sødmen fra løken og syrlighet fra rabarbra utgjør en perfekt kombinasjon. Avrundet med den aromatiske smaken av rosmarin fra kotelettene blir dette bare en fantastisk smaksopplevelse...

Sukk... dette var så godt at jeg kunne spist det hver dag... Skikkelig festmat!

Marinerte koteletter
1 kg svinekotteletter
Olivenolje
Sitronsaft
Fersk Rosmarin
Salt og pepper

Start med å lage marinaden til kotelettene. Bland Olivenolje, sitronsaft, finhakket rosmarin, salt og pepper. Ha kotelettene i en pose og tøm på marinaden. Helst skal kotelettene ligge natten over i marinade, men har du dårlig tid så la de i alle fall ligge en times tid.

Brun kotelettene på hver side, og ha dem i en ildfast form. Dekk formen med alufolie, og sett inn i stekeovnen. Eventuelt kan du ha kotelettene i en stekepose.

Jeg elsker å langtidssteke kjøtt, og bruker å ha mine koteletter stående flere timer i ovnen - gjerne 4 - 5 - på svak varme (80 - 100 grader)... Da blir de supermøre og saftige, og kjøttet faller nesten fra hverandre... Kjempeenkelt, og middagen lager seg selv, mens vi gjerne er på søndagstur..

Har du litt dårligere til kan du steke kotelettene ferdig ved 180 grader i 15 - 20 minutter, men langtidssteking er helt klart å foretrekke...

Rødløk/Rabarbra kompott

ca 700 gram rabarbra
2 rødløk
Olivenolje
Salt og pepper

Skjær rabarbra i biter - jeg hadde frossen rabarbra fra i fjor sommer i fryseboksen.
Skjær løk i skiver.
Surr løken i litt olivenolje i en stekepanne. Når løken er blitt litt myk tilsetter du rabarbraen - bruker du fersk rabarbra kan du sikkert ha de i fra starten av. Surr rabarbra og løk sammen i noen minutter.

I formen med koteletter har det nå samlet seg mye god stekesky. Denne heller jeg oppi pannen med løk og rabarbra og lar det koke en liten stund til. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer olivenolje.

Jeg serverte dette sammen med sellerirot fries... Nydelig!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.