Når man er i ketose, kan man bli skikkelig dårlig i magen om man får i seg feil karbohydrater? Jeg lot meg selv få lov å ta 1/2 bolle med litt krem (brukte sukrin) forrige søndag. Etter det har jeg hatt mye mageknip og slitt veldig med å gå på do.
Skjønner at kroppen min kanskje kan reagere litt, men over 1 uke? Spist ketogent etter den 1/2 bollen.
Ja. Har jo gått på do, men før denne dumme bollen gikk jeg på do hver dag og alt var bra. I dag har jeg hatt magekramper lik rier... Kommer pluttselig og er veldig intenst, så forsvinner det igjen.
Sliter noen dager om jeg spiser gjærbakst jeg også. Så jeg har sluttet med det, rett og slett. Skeier heller ut med peanøtter og 70% sjokolade, det er mer lavkarbovennlig.
Sant det. Jeg trodde virkelig ikke det skulle ha så mye å si. Vet at man kan bli satt ut litt, men ikke dårlig.
Er det flere ting man kan få skikkelig reaksjon på? Faktisk litt skremt jeg nå... kanskje ikke lest nok om dette, men jeg trodde ikke jeg kunne bli dårlig av matvarer je før har tålt.
Har du spist noe annet du ikke pleide før kanskje? Jeg blir akkurat sånn du nevner av alle andre søtstoff enn sukker egentlig, både sukrin, tagatesse, maltitol og de fleste andre -oler.. ?
Tja... Var egentlig jevnt ugrei i magen før lavkarbo... Er mye bedre på lavkarbo. Så jeg ser det som et tegn på at kroppen ikke vil ha/tåler slike produkter.
Fikk veldig lyst på søtt etter denne 1/2 bollen. Så istedenfor å ta sjokolade og andre søte ting har jeg spist litt mer nøtter og heller tatt en atkins bar. Vært i ketose hele tiden.
Det går veldig mange magevirus nå. Så det kan jo være det du har fått. Det utarter seg slik du forklarer, rett og slett rie lignende tak. Både med og uten diare. Så du skal ikke se bort i fra det.
Jeg hadde det slik en gang. Smakte på noe jeg kanskje ikke skulle spist. Da fikk jeg vondt i magen ganske lenge og forbante meg på at det der skulle aldri skje igjen. Men etterhvert fikk andre her også magevondt så jeg prøvde igjen. Spiste akkurat samme tingen og reagerte ikke i det hele tatt.:)
Har vært inne på tanken. Håper egentlig det er det. Blir kjempe kvalm om jeg tar en kopp med kaffe. Og det er skikkelig rie følelse :(
Jeg skal jo av ketolyse en gang, og da håper jeg jo at jeg kan ta meg en bolle eller andre ting en sjelden gang.
Jeg får bare se det an. men det frister ikke mye å prøve seg på bolle igjen :rolleyes:
Jeg blir også fysisk dårlig viss jeg spiser hvete produkter når jeg er i ketose, men ikke så lenge som en uke etterpå... :S
Men kropper reagerer jo forskjellig :)
Hvis du har lyst på boller, så prøv heller disse, langt mer magevennlige enn gjærbakst;) -Og høykarbo folk liker dem også veldig godt, så det kan serveres andre også.
Datteren min fant denne oppskriften et sted, og jeg vet dessverre ikke hvor, så om du som har laget den leser dette, så beklager jeg at jeg ikke har navnet ditt og kan referere til deg, men håper du likevel synes det er ok at jeg sprer oppskriften din videre:)
[LEFT]Det ble seks boller, Du trenger:
80 gram mandelmel
1 egg
2 ss kremfløte
3 ss kesam
4-5 ss sukrin
en klype salt
50 gram smør
en toppet teskje bakepulver
2-3 ss fiberhusk
kardemomme
Slik gjør du:
Pisk sammen egg og sukrin til eggedosis.
Tilsette kesam og fløte til egget og sukrinen.
I mellomtiden smelter du smøret og tilsetter det våte. Bland alt det tørre sammen og tilsett og bland til deig.
Du kan med fordel la den hvile 10-15 minutter. Deretter triller du kuler på et brett med bakepapir, og setter alle sammen inn i midten av stekeovnen. 180 grader til gylden farge [/LEFT]
Er du bedre da, Cathinka? Får håpe du er frisk og i form nå:) Denne bolleoppskriften må jeg prøve, men kesam har jeg ikke ofte i hus. Det går sikkert greit å bytte ut med rømme, eller hva tror dere?
Det er nok veldig mange som faktisk tåler hvete dårlig, men hvor dette ikke "vises" før etter at man har vært hvetefri i lengre tid (les: begynt lavkarbo)... Først da blir kroppen så frisk at den kan si ifra skikkelig (i stedet for å bruke 10årsvis på å bli kronisk syk via autoimmune/betennelsessykdommer som f.eks hjerte/kar-, diabetes eller stoffskifte...)
Vær obs på at dersom man tilhører disse så er glutenmel som gift å regne.
Det toppet seg den dagen jeg skrev innlegget. Blitt bedre etter det. Men er veldig forsiktig nå. Hva kan jeg bruke i stedenfor mel? Kjøpt kokkosmel, håper det kan brukes.
Det kommer an på hva du skal lage. Jeg bruker kokos-, mandel-, kikertmel eller malte sesam- eller linfrø. Til finbakst (som man uansett skal spise sjelden) kan man bruke en av de mer karbohydratrike glutenfri melblandinger som finnes i butikkene. ;)
Skrev fort sist ser jeg - er er et sammendrag av mine erfaringer:
Kokosmel: mest egnet til søtlige saker da det gir litt søtsmak. Kan ikke erstatte mel 1:1 siden det suger vann. Fint i pannekaker og lapper etter min mening - og som en del av en blanding.
Mandelmel (og ev. malte hasselønøtter): to former; malte mandler og fettredusert mel. Jeg har kun brukt førstnevnte. Vidt bruksområde da det har en nøytral smak. Har brukt i melblanding til rundstykker, pannekaker og brownies. Egner seg både til salt og søtt smaksmessig. Etter det jeg leser så er det fettreduserte kanskje mest egnet til søtere baking da man her trenger mel med melets bakeegenskaper...
Kikertmel: Distinkt smak og ikke særlig godt alene, men fungerer som en del av f.eks en rundstykkemelblanding.
Malte sesam- og linfrø: veldig fint i rundstykker, salte kjeks og knekkebrød. Smaker "mat" og mindre egnet for søtbakst.
Jeg synes altså blandinger er best. Jeg har ikke bakt særlig med søt-bakst. Med hjemmelaget mel kan det være vanskelig å bruke oppskrifter som ikke er tilpasset. Krever altså litt eksperimentering, men det er jo bare gøy. Lag små porsjoner. ;)
Til søtbakst en sjelden gang kan man benytte glutenfri melblandinger og da (som regel) bare erstatte melet i en oppskrift for vanlig mel.
ja:) lag små posjoner når du eksperimenterer vilt. Jeg har kastet noen mislykka rundstykker to ganger og den første gangen jeg bakte kjeks med proteinpulver bare. Jeg prøver å lage fettreduserte ting og da er det ikke alltid resultatet blir så bra. Noe har blitt for kakete (ved bruk av cc og for mye søtning) og for seigt med proteinpulver. Kjeks er enkelt og raskt å lage, og holdbart så det har jeg alltid. Greit å ha en grunnoppskrift å eksperimentere utfra hver gang så man vet det blir passe søtt osv.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.