< Tilbake til oversikten

Rosmarinmandler

#1

Mat for sjelen sa for siden:

Nydelig snacks med smak fra Middelhavet...

Du trenger:

  • 1 - 2 kopper bløtlagte mandler
  • 1 - 2 ss finhakket rosmarin
  • 2 - 3 ss god olivenolje
  • Havsalt
  • Pepper

Start med å bløtlegge mandlene i vann i et døgn (8 - 24 timer) - jo lenger de får ligge, jo bedre blir de.
Du bør så absolutt ta deg tid til å bløtlegge mandlene - dette får frem en helt fantastisk smak og konsistens...

Bløtleggingen gjør at nøttene er lettere for kroppen å fordøye, samtidig som man lettere tar opp aminosyrene i de proteinene som finnes i nøttene. Det vil si at bløtlegging øker nøttenes ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene lettere tas opp av kroppen.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha mandlene i en ildfast form sammen med noen stilker rosmarin.
Tørk mandlene i ovnen i 10 - 15 minutter - pass på så ikke de blir brent!

Bland sammen olivenolje, finhakket rosmarin, havsalt og nykvernet pepper i en bolle.

Når mandlene er sprø og crispy har du de over i en bollen, og blander alt sammen.

Nydelig snacks på lørdagskvelden!


#2

TigerTove sa for siden:

Mmmm enda en oppskrift fra navnesøstra som skal testes ut ;)


#3

Mat for sjelen sa for siden:

:) Nydelig snacks til Frustrerte Fruer i kveld :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.