Denne må jeg bare dele med dere. Denne ble så farlig god, at jeg klarte å spise meg stappmett!!! :) Så nå blir det ikke noe mer mat i dag, hehe...
Laks alá Marella:): (4 porsoner)
450g Salmalaks
3 dl Fløte
3 ss Creme fraiche
1 Blomkål
1 Brokkoli
2 Gulrøtter
15 cm Purreløk
1 grønn Chilli (husk å ta ut frøene inni!)
1/2 Lime
1 kyllingbuljong terning
2 dl vann
Hvit Pepper
Seltin Salt
1 ss smør
Litt stekeolje. (f.eks Rapsolje)
How to do this:
Kok opp ca 1 dl vann, legg i buljongterningen og 1 ss smør, og rør rundt. Bruk en sånn stålsil til å dampe grønnsakene. Skjær brokkoli og blomkålen i buketter. Skjer gulroten i ringer. Ha dette i silen, salte litt og legg på lokk. Dampes helt til det blir mørt.
Stek laksen i olje på høy varme. Raskt. Krydre med hvit pepper. Tilsett fløte og creme fraiche. Skvis over lime. Skjær opp purreløken i strimler og den grønne chilien i små biter etter tynne ringer. Legg dette i sausen/laksen. La det småkoke litt. Hell over det kokende vannet fra grønnsakene når de er ferdig. (Husk å løfte ut stålsilen med grønnsakene først.)
Server grønnsakene og laksen med litt saus over. Mmmmm.... :)
Det har jeg ikke tenkt på... Sikkert like godt med vanlig laks ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.