< Tilbake til oversikten

Laks à la Marella

#1

Marella77 sa for siden:

Denne må jeg bare dele med dere. Denne ble så farlig god, at jeg klarte å spise meg stappmett!!! :) Så nå blir det ikke noe mer mat i dag, hehe...

Laks alá Marella:): (4 porsoner)

450g Salmalaks
3 dl Fløte
3 ss Creme fraiche
1 Blomkål
1 Brokkoli
2 Gulrøtter
15 cm Purreløk
1 grønn Chilli (husk å ta ut frøene inni!)
1/2 Lime
1 kyllingbuljong terning
2 dl vann
Hvit Pepper
Seltin Salt
1 ss smør
Litt stekeolje. (f.eks Rapsolje)

How to do this:

Kok opp ca 1 dl vann, legg i buljongterningen og 1 ss smør, og rør rundt. Bruk en sånn stålsil til å dampe grønnsakene. Skjær brokkoli og blomkålen i buketter. Skjer gulroten i ringer. Ha dette i silen, salte litt og legg på lokk. Dampes helt til det blir mørt.

Stek laksen i olje på høy varme. Raskt. Krydre med hvit pepper. Tilsett fløte og creme fraiche. Skvis over lime. Skjær opp purreløken i strimler og den grønne chilien i små biter etter tynne ringer. Legg dette i sausen/laksen. La det småkoke litt. Hell over det kokende vannet fra grønnsakene når de er ferdig. (Husk å løfte ut stålsilen med grønnsakene først.)

Server grønnsakene og laksen med litt saus over. Mmmmm.... :)



#3

Kanutten sa for siden:

Å hold slevja for deg selv! Her er det flere som vil smake! :sikle: :lol:
Det ser nydelig ut! :sikle:


#4

Marella77 sa for siden:

Tuuusen takk, så hyggelig å høre :)


#5

Charlott sa for siden:

Sæææærlig du skal få lov å sikle på maten JEG skal ha! :boxing:


#6

langaard sa for siden:

Hallo der, Marella er min:jegvant:! Maten også:D


#7

Dietta sa for siden:

Hei Folkens !!! Ikke glem meg da................ :mad:
Jeg har STOOOORE eierandeler her jeg også :D


#8

Marella77 sa for siden:

Dere søte raringer!!! Ønsker dere en flott kveld!! :klem:


#9

Marella77 sa for siden:

Må bare si at jeg laget meg dette igjen i dag... Har noen prøvd? Det er såååå godt, hehe... Men virkelig ;)

Ps, lagde uten fløte i dag, hadde ikke. Tok oppi litt lettmelk, og kraften fra grønnsakene. Tok ca en halv boks creme fraiche i. Mmmm


#10

Carisma sa for siden:

Mulig jeg prøver til uka. Men ikke med salmalaks. Den må nytes i rå tilstand, alt for bra til å varmes! :D


#11

Marella77 sa for siden:

Det har jeg ikke tenkt på... Sikkert like godt med vanlig laks ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.