< Tilbake til oversikten

Brun saus, jevna med sellerirot, nam nam

#1

Mariann S sa for siden:

[LEFT]Då har eg prøvd ut den nye sausejevnaren min på brun saus -
JIPPI, det vart skikkelig brun saus :) Sellerirot er berre fantastisk, og allsidig :)


Oppskrift på brun saus:

100 g sellerirot, kutta i terningar
2,5 dl vatn
Kok sellerirota mør i vatnet, ca 15 minutt.
Mos med stavmiksar.

Ha oppi ca 2,5 dl kraft frå kjøttet du har steikt,
og ca 0,25 dl kremfløte.
Salt og pepper, om det er nødvendig.
Pitte litt Worcestershiresauce
5 dråpar sukkerkulør, om du ønskar sausen skikkelig brun.[/LEFT]


#2

Dietta sa for siden:

Det var det jeg viste. Du èr en engel :D:D:D:D:D:D


#3

Mariann S sa for siden:

:engel_ikk :suss: Tusen takk.
Det var godt med brun saus til kjøtt igjen :)


#4

Dietta sa for siden:

Ja, ikke sant. Denne skal prøves rimlig snart.
Dette er jo en utrolig god base for alle mulige sauser. Gratulerer med oppfinnsomheten og hurra for deg :heia:
Og har man ikke kraft fra kjøtt, er det jo bare å putte i litt fond, så er man der :D


#5

Mariann S sa for siden:

Eg flott jevnar :) Har tenkt ei stund på å prøve, godt eg likar å trikse og mikse med mat :)
Her er mulighetene mange for gode sausar og supper.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.