[LEFT]Då har eg prøvd ut den nye sausejevnaren min på brun saus -
JIPPI, det vart skikkelig brun saus :) Sellerirot er berre fantastisk, og allsidig :)
Oppskrift på brun saus:
100 g sellerirot, kutta i terningar
2,5 dl vatn
Kok sellerirota mør i vatnet, ca 15 minutt.
Mos med stavmiksar.
Ha oppi ca 2,5 dl kraft frå kjøttet du har steikt,
og ca 0,25 dl kremfløte.
Salt og pepper, om det er nødvendig.
Pitte litt Worcestershiresauce
5 dråpar sukkerkulør, om du ønskar sausen skikkelig brun.[/LEFT]
Ja, ikke sant. Denne skal prøves rimlig snart.
Dette er jo en utrolig god base for alle mulige sauser. Gratulerer med oppfinnsomheten og hurra for deg :heia:
Og har man ikke kraft fra kjøtt, er det jo bare å putte i litt fond, så er man der :D
Eg flott jevnar :) Har tenkt ei stund på å prøve, godt eg likar å trikse og mikse med mat :)
Her er mulighetene mange for gode sausar og supper.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.