Mat for sjelen sa for siden:
Denne Granolaen er en av mine absolutte favoritter!
Nydelige eksotiske smaker av kokos og kanel - crispy nøtter, og Chia frø.
Oppskrift
100 g Kokosflak
100 g valnøtter - grovt hakket
30 g mandler - grovt hakket
30 g Chiafrø
1 ts kanel
30 g Kokosolje
1/2 vaniljestang eller noen dråper vaniljeekstrakt
3 ss Hampfrø
Sett stekeovnen på 120 grader.
Bland alle ingrediensene (unntatt hampfrø) i en bolle.
Ha Granolaen i en ildfast form og bak i stekeovnen 10 minutter - rør litt rundt, og bak i nye 10 minutter. Følg godt med så ikke Granolaen blir brent.
Alternativt kan du riste Granolaen i en tørr stekepanne på middels varme, og røre rundt med jevne mellomrom.
Når Granolaen er ferdig ristet tilsetter du Hampfrø. Grunnen til at jeg venter med disse er at de er litt var for høye temperaturer - dersom du varmer de over 176 grader ødelegges de sunne Omega fettsyrene.
Når Granolaen er avkjølt har du den over i et lufttett glass, og oppbevar det kjølig.
Ikke kast vaniljestengene når du har skrapt ut frøene! Putt dem oppi glasset sammen med Granolaen, og de vil fortsette å avgi nydelig smak og aroma...
Nydelig sammen med tyrkisk yoghurt eller cottage cheese!!