Skal gå over fra ketolyse til rundt 60karbo, ikke mindre i alle fall.
Så prøver jeg å finne ut hvor forskjellene i kostholdet kommer inn. Jeg spiser jo maaasse grønnsaker fra før av, tenkte på å fylle på med nøtter bl.a for å få i meg mer karbo, men da får jeg jo også latterlig mye mer kcal i kosten min.
HVIS jeg hadde vært en sånn flink og lur en så hadde jeg spist noe sånt som: Frokost: omelett med ost og skinke og grønnsaker. Lunch: salat med dressing, lavkarboknekkebrød/brød med masse pålegg, hjemmelaget suppe med en proteinkilde eller lignende Middag: Fullkornspasta, fullkornsris eller lignende (treg karbohydratkilde) med kjøtt til. Kanskje et eple med noen nøtter til mellommåltid.
Haha :D Akkurat sånn jeg ser for meg at jeg "må" gjøre også siden ketogent er så prenta inn i den tjukke skolten min. Jeg bare tenker "shit, hvordan skal jeg klare å få nok karbo uten å spise høykarbo. Fylle på med nøtter og mørk sjokkis vel." Kan ikke være bra hver dag ;)
Skjønner ikke overhodet hvordan jeg skal få i meg mer grønnsaker. Spiser meg stupmett på de hver dag, men burde kanskje satse på meeer paprika, gulrot og sånt.
Ja, paprika og løk har endel karbo.. Men da blir det jo belgfrukter, fruktsortene med minst sukker, lavkarbobrød, fullkornsknekkebrød, nøtter og sånt.:) Det er ikke så lett i starten, men så går det liksom av seg selv etterhvert.
Min dagsmeny ser stort sett ut som en ketosediett, men med mulighet for litt blandingsprodukter som pølser, karbonader etc i blant (så lenge de ikke er over 7g pr100) og en frukt eller to til dagen. Men ellers er det rene råvarer, kjøtt, fett og grønnsaker det går i. Og egg, selvsagt...
Jeg skal samme vei som deg etterhvert, og har tenkt at det smarteste for meg er å innføre grovt brød eller 4-korn til frokost. Med Youghurt. I dag spiser jeg lavkarbo rundstykker/brød/knekkebrød til frokost, så det blir bare en liten justering.
Har allerede et eple på menyen hver dag, det har gjort underverker for energien min (men er fortsatt i ketose). Skal fortsett med det!
Jeg er redd for å slippe til grov pasta/ naturris e.l. til middag, for det tror jeg fort ender i en karbokatastrofe :eek:. I tillegg kan man jo være litt rausere i grønnsaksutvalget - tillate seg gulrøtter, kålrot, løk m.m. litt oftere.
Mørk sjokolade og nøtter er godt - men som dagligmat bør det sikkert begrenses...:rolleyes:
Men jeg har økt fordi jeg har sjelden mindre enn 7 treningsøkter i uka og jeg trener hardt hver gang, 20 karbo er både slitsomt og demotiverende i lengden. Jeg har også gått ned all min overvekt, den største grunnen til at jeg vil opp i karbo er fordi jeg får et jæææævlig utslett når jeg er i ketose. :)
Hadde det ikke vært for det hadde jeg kunne levd ketogent som en livsstil, enkelt og greit å forholde seg til. :)
Må bare legge til at etter en periode på 60karbo har jeg gått ned vannvekta jeg dro på meg etter jeg la om fra 20 karbo og jeg har fått en mye mer eksplosiv styrke. Er ingen tvil om at man bygger både muskler og kondis på ketose til de grader når man trener, man får bare ikke utnyttet det fulle potensialet tydeligvis. :)
Vet ikke egentlig, du ødelegger jo ikke noe bare ved å øke. Men for meg er det myeee mer vanskelig nå som jeg spiser rundt 60 karbo enn når jeg spiste 20. Ketolyse har så klare regler, men å leve sånn er mer sunn fornuft og stole på at man vet hva man driver med. Sikkert en tilvenningsfase. For meg var det viktig å gå ned ferdig før jeg la om i alle fall. Holdt ut 3-4 mnd med drittutslett og ville gi opp annenhver dag, haha.
Jeg gikk direkte fra 20karbo til 60 karbo over natta. Gikk opp 2kg vannvekt, den vannvekta er borte igjen. Så det føles ganske greit. :)
Føler i alle fall at hvis du trener intenst så føles kroppen utrolig mye mer behagelig med 10% karbo enn 3-5%.
Det klart positive med å øke er at man kan unne seg litt andre ting også, og hvis du er normal og ikke teller kalorier slavisk så kan du kanskje nyte livet enda litt mer :p Hva vet jeg..har bare peil på mine personlige erfaringer :)
Jeg ville ikke valgt brød og ris men epler, pærer, bønner (dvs kikerter:),gulrot, hjemmelaget sjokolade/proteinbar, kålrabi og potet. Noen melkeprodukter inneholder litt karbo, som yoghurt og melk f.eks. En stor kopp kakao med melk og sukrin er godt:)
Nå som våren og sommeren nærmer seg, finner jeg det naturlig å spise endel frukt og bær, for å fylle opp kvota. Eller "endel".. Kanskje ei banan i forbindelse med trening og smoothie eller melon på kvelden. Også har jeg spist litt gulrøtter i det siste. Merker ingen negative effekter av frukt. Blir ikke sugen eller sulten eller noen ting. Men er flink til å, som sagt, enten spise i forbindelse med trening, eller så balanserer jeg det sånn at jeg spiser den proteinrike kveldsen min sammen med smoothieglasset osv.
Jeg har i alle fall prøvd dette her en liten stund nå. Ingen dager er like. Noen ganger spiser jeg masse nøtter, så klinker jeg til med flere frukt/smoothies/bær om dagen og noen ganger går jeg litt nuts med 70% sjokolade. Merker ingen negativ effekt på vekta.
Ligger på 65% fett, 25% proteiner og 10% karbo på slutten av dagen, prøver å få inn mesteparten av karboene etter trening og i forbindelse med middag.
Hei! Leste denne tråden igjen og lurer på hvordan det går med deg med mere karbohydrater? Har tenkt å gjøre det samme om en stund.... Tenkte å gå over til med Fedon kosthold når jeg har gått ned litt mer.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.