< Tilbake til oversikten

'Mosa' sellerirot som sausjevner - Yes! Og god 'kyllingsaus'

#1

Mariann S sa for siden:

[LEFT]Mmmmm, en skikkelig god saus til steikt kylling :)

Har tenkt ei stund på jevning til sausa. Eggeplomme, JBK, fiberhusk.... men eg er ikkje heilt fornøgde med dei...
Siste dagane har eg tenkt litt annerledes, og i dag har eg prøvd :) Og det var både godt og smart det.
Eg kokte og 'mosa sellerirot. Enkel og ganske smaksnøytral jevning til saus.

Denne sausen vart litt lik Bretagne kyllingsaus, og det var nettopp den eg hadde i tankane i dag.

Oppskrift:
100 g sellerirot i terningar
2,5-3 dl buljong eller kraft
2 fedd kvitløk (passa til denne sausen)

2-2,5 dl fløte
ca 75 g paprika kutta i små bitar
1 ts tomatpure
salt, pepper og paprikapulver

Kok sellerirot (og kvitløk) mørt i buljongen, ca 15 minutt.

Mos det med stavmikser.

Ha så oppi fløte og tomatpure og paprikabitane. Lat det putre ett par minutt. Smak deg til med krydder.

Knallgod saus til steikt kylling og steikte/woka grønsaker (blomkål/brokkoli fikk ett oppkok i vatn først).

Mmmmm, en aldeles nydelig saus. Velbekomme :)

Mosa sellerirot som sausjevner vil eg prøve til mange fleire sausar.

[/LEFT]


#2

Jabba sa for siden:

Både ser og høres kjempegodt ut! Smart tenkt! Sellerirot kan jammen brukes til mye!


#3

Supah sa for siden:

Enda en grunn til å ELSKE sellerirot! :smile:

Dette skal helt klart prøves. Takk for tips.


#4

Mariann S sa for siden:

Sellerirota e mi absolutte favorittgrønsak

Ja, ikkje sant Supah :)


#5

annex sa for siden:

Dette skal jeg absolutt teste!


#6

Dietta sa for siden:

Dette var lurt MariannS :)
Bretagne kylingsaus er den eneste posesausen jeg virkelig savner - har aldri greid å kopiere den skikkelig på lavkarbo. Normalt lager jeg den på fløte og vann, og har i masse hot chili. Da blir den god da..... :sikle:
Gjett som dette skal prøves ved første anledning :D


#7

Mariann S sa for siden:

:stortsmil

:sikle: Måtte berre lage den i dag også, mmmmmmm


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.