< Tilbake til oversikten

Spelt- og fruktosevafler

#1

Muskat sa for siden:

Jeg har det altså slik at av og til blie jeg bare helt overfalt av lyster - lyster etter å bite i noe som kjennes søtt, som dufter nybakt, som smuler og smelter i munnen, noe som erstatter brød og kaker, i alle fall nesten, om ikke helt.

For å ikke få det helt store sukker sjokket bruker jeg speltmel og fruktose i stedet for hvetemel og sukker. Jeg går ikke ned i vekt når jeg spiser slikt, så det er ikke slankekost. Men jeg legger ikke på meg heller, så det er ikke noen fetekur. Og la oss da bare gå rett på sak: Muskat's første kakelignende ting er den nasjonale yndlingsretten, slageren på alle kaffebord: vafler

Spelt og fruktosevafler a la Muskat

6 egg
4ss fruktose
1 dl solsikkeolje
6 dl melk
4 1/2 dl sammalt spelt
4 1/2 dl siktet spelt
1 klype salt
2 ts bakepulver

Egg og fruktose piskes til eggedosis (Dette går fortere med fruktose, veldig morsomt). Hell i solsikkeolje og melk. Sikt inn mel, salt og bakepulver. Bland forsiktig. Stekes i vaffeljern, smør jernet med olivenolje.

Jeg spiser dette med hjemmelaget jordbærsyltetøy med fruktose, hvitost eller philadelphiaost. Porsjonen er stor nok til frokost til en familie på fire, to av dem er tenåringer, en er en gutt som ALDRI blir mett (eventuelle rester forsvinner fort).

Muskat

PS: Ikke bland muskat inn i dette, men litt kardemomme eller kanskje anis er fint!


#2

Albertine sa for siden:

fnis Kanskje dette burde stå under alle oppskriftene du legger ut, sånn at vi ikke tror det skal være muskat i alt?


#3

magdalena sa for siden:

Hvor er du du kjøper speltmel fra,helsekost??Jeg kom over en sånn ferdig melblanding til to spelt brød,eller rundstykker..Kan de brukes mon tro...Til vafler.Har en i skapet så.:confused:


#4

Muskat sa for siden:

Hittil har jeg kjøpt på helsekost, men nå har jeg også funnet det på Euro-spar. Det finnes grovt, fint, og som kli. Jo mer grovt mel det er i vaflene, jo tørrere og "kortere" oppleves de, men det er helt OK.

Muskat


#5

magdalena sa for siden:

Ja ja..Men de kan ikke bli så ille som da jeg lagde vafler med soyamel! Hvordan skal jeg bli kvitt de posene mine??:mad:


#6

Muskat sa for siden:

peker opp på den andre oppskriften, med soyamuffins som ikke smaker dårlig bakverk

:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.