< Tilbake til oversikten

Kan noen kommentere disse måltidene?

#1

brusholiker sa for siden:

Hei! Da har jeg startet med lavkarbo, følger foreløpig min egen retning for å se om dette er noe for meg. Hadde vært flott om noen kunne sett på det jeg har spist i går og idag for å se om jeg er på rett kjøl..
Frokost i går: eggerøre av 2 egg, 4 cherrytomater, 4 skiver bacon. Brukte masse smør.
Lunch ble en 2 Atkinsbarer fordi jeg hadde det supertravelt..
Middag ble hjemmelagede karbonader med masse ost inni og isbergsalat med paprika,tomat og agurk..
Kvelds ble bittelitt eggedosis med litt splenda for å døyve søtsuget + et glass pepsi max..
Drakk vel tilsammen 2 liter vann, 3 kopper kaffe med fløte i, og et glass pepsi max..

I morges spiste jeg 1/3 boks cottage cheese med en ss rømme.
Lunch ble to kokte egg med majones og smør..

Håper noen kan hjelpe meg, synes det er vanskelig å beregne mengde fett og proteiner man skal spise! Men har klart å holde meg unna sjokolade, brød og sukkerholdig brus da, som er min store lidenkap!


#2

StegforSteg sa for siden:

De som er litt mer erfarne skal få si sitt om sammensetningen, men jeg savner grønnsaker i kostholdet ditt :)


#3

Nerthus sa for siden:

MER grønnsaker! :) Ikke spis deg mett på næringfattig salat - erstatt ihvertfall noe med ordentlige grønnsaker som gir deg næring :)

Mer søtt (splenda) hjelper ikke på søtsuget i lengden, men vil opprettholde suget. Spis istedet feks en ordentlig biff/entrecote/kyllingfilet mm med masse grønnsaker og fløtesaus istedet for noe med kunstig søtt. Er du stappmett får du mindre søtsug. Pepsi max vil også kunne opprettholde suget (ihvertfall min erfaring), hva med og bytte ut med en annen type lettbrus og variere istedet? Jeg opplever pepsi max som svært avhengighetsskapende...

Drakk du melk i kaffen før er det helt greit og bruke fløte nå, men drakk du kaffen "bar" tidligere, trenger du nok ikke ha i ekstra fløte nå - så lenge du får i deg nok fett fra maten.

Jeg vil anbefale at du følger en retning den første måneden, så er det lettere og få i seg det man skal - feks ketolyse. Slik det ser ut nå spiser du ekstremt lite karbohydrater - har du talt de? Du spiser litt "skaldeman 50+" nå, og det er ikke sikkert du trenger og være så strikt.

Det er kjempebra at du klarer og holde deg unna gamle søtsak-synder, jeg tror det blir enda lettere om du spiser mye mer grønnsaker og mere gode proteinkilder!

Nå har du vel nettopp startet også, så de første par ukene kan være tøffe. Spis derfor godt med mat i disse ukene, sånn at kroppen får kommet i gang med fettforbrenningen og at søtsuget blir redusert. Mengde mat vil vanligvis justere seg selv etterhvert :)


#4

Yrla sa for siden:

legger du inn maten på diett.no ser du hvor mange prosent du får i deg av proteiner i forhold til fett og karbo.


#5

brusholiker sa for siden:

ok, da skjønner jeg, MER grønnsaker hehe! Er ikke vant til melk i kaffen fra før av,drakk også ganske lite før. men nå når jeg startet lavkarbo trenger jeg noe annet å drikke enn bare vann, så da går det utover kaffen da..og det er jo så godt med fløte i... trodde ikke jeg fikk i meg så lite karbohydrater, skal skjerpe meg.. Når det gjelder å finne en retning, jeg blir så forvirret av alle disse retningene at jeg vet ikke hva jeg skal gå for, så derfor begynte jeg bare på egenhånd..det er jo bare forvirrende synes jeg..


#6

Nerthus sa for siden:

Lavkarbo på 3 minutter som jeg linker til i min signatur kan være en grei måte og starte på før du har lest deg ordentlig opp :) De aller fleste her inne har "rotet litt rundt" i starten og lært masse underveis, så vær raus med deg selv og innse at du er i en lærefase :) Kunnskap kommer med erfaring og utprøving!


#7

Yrla sa for siden:

jo mindre karbo fra annet enn grønnsaker jo mer effektivt, skaldemann og ketolyse fronter dette, på den andre siden er fedon som tillater frukt, rotgrønnsaker, nøtter, linser, bønner og grovt mel.

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.