< Tilbake til oversikten

Pat krapao moo (kjøttdeig med thai basilikum og chili) - med bilde

#1

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Jeg har asiatisk uke (r) på bloggen min nå, fått så mye inspirasjon etter å nettopp ha vært på ferie der :)

Moo betyr svin, og i denne oppskriften har jeg brukt svinekjøttdeig, men du kan selv velge det kjøttet du ønsker, kanskje du heller vil ha gai (kylling) eller neua (okse)?

200 gram kjøttdeig av svin
2 ss olje
2 ss hakket chili
2 hvitløksfedd
1 ss østerssaus
1 1/2 ss fiskesaus
1 ts sukrin
1/4 kopp med vann eller svinebuljong
1/2 kopp thai basilikum, finhakket

Start med å knuse hvitløk og chili med morter. Varm opp oljen, ha i kjøttdeigen på middels sterk varme (gjerne i wok). Stek lett med chili og hvitløk. Ha i sukrin, østerssaus, fiskesaus, og buljong. Ha i basilikumen mot slutten, bland lett inn.


#2

Alynna sa for siden:

Er det sweet basil eller holy basil du bruker? Ser godt ut :)


#3

Engledans sa for siden:

owwwwww....jeg elsker asiatisk mat. kan en bruke vanlig basilikum?


#4

Alynna sa for siden:

Doh, glem det, det står jo i navnet på retten! :P


#5

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Haha ;)

#6

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Jeg også! Jeg har thaibonanza på bloggen min om dagen, for jeg ble så inspirert når jeg var der nede nå nylig :D Du kan helt fint bruke vanlig basilikum... men en gang burde du prøve med thaibasilikumen også ;)

#7

Momse sa for siden:

Dette skal jeg lage på torsdag - gleder meg :heia:
(Har allerede tatt ut fisk til fiskegrateng i morgen, nemlig...)


#8

Alynna sa for siden:

Svinekjøttdeig av beste sort, samt krapao i hus, det blir helt klart dette til fredagskos! De andre ingrediensene er alltid i hus uansett, hehe


#9

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Åååå så spennende, håper du liker det! :) Det er så enkel rett, men jeg bare digger chili, fiskeolje, og hvitløkssmaken - helst masse av det! :)


#10

Alynna sa for siden:

Dette var lettvint og godt ja, jeg lager masse thaimat, men har ikke somlet meg til å gjøre denne - merkelig nok, siden det bare tar 5 minutter å forberede :)

Skal definitivt gjentas!


#11

Alynna sa for siden:

Laget i dag igjen, bare med vanlig kjøttdeig av okse siden jeg hadde det inne, og så tilsatte jeg finsnittet kinakål, noe som absolutt ikke er i originalen, men jeg syntes det smakte veldig godt :)

Synes forresten ikke at holy basil likner på basilikum, så det vil smake ganske annerledes. Holy basil har en pepperaktig aroma.

Sweet (thai) basil, som likner på basilikum, men med en god del anissmak, er derimot i slekt med det vi kjenner som basilikum, det er denne man ofte får i curryretter. Det er altså to helt forskjellige planter.


#12

Dangerous Nan McGrew sa for siden:

Kinakål var en god idè! Ja, de er litt vanskelige å holde styr på de der basilikumene :) Anbefaler alle å prøve med holy basil!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.