< Tilbake til oversikten

Bør jeg vente på å begynne?

#1

Idamor sa for siden:

Planen min var opprinnelig å sette i gang med Atkins fra neste mandag. Kunne startet i morgen, men for det første så har jeg ikke de varene jeg trenger i kjøleskap og skap (og jeg handler ikke en gang til bare for at jeg kan starte en uke tidligere), og for det andre så vil jeg lese meg opp litt mer slik at jeg gjør det riktig..

Anyway.. Induksjon skal man da følge i 2 uker, og jeg vet at lørdag om (snart) to uker blir det en del karbohydrater da jeg vet vi skal steder som det er masse karber på.

Spørsmålet mitt er om jeg bør vente til etter den lørdagen med å begynne, eller om den ene dagen vil ødelegge alt for meg? Kan jeg f.eks. kjøre en ekstra uke med induksjon som kompensasjon?


#2

Kitt sa for siden:

Tenker du kan begynne å trappe ned på karbene allerede i morgen, med dato for full oppstart rett etter det du vet vil bli høykarbo!
Dumt å bryte induksjonen når du først er i gang!


#3

Brokkoli sa for siden:

Det kommer nok an på innstillingen din, og om "alt vil rakne" om du har en karbodag. Klarer du å gå tilbake til Atkins som før dagen etter? Isåfall ville jeg begynt så snart du har mulighet med å kutte karbohydrater.

Og når det gjelder to uker og induksjon... Induksjonen skal holdes i MINST to uker, det vil si at du kan fortsette med induksjonsfasen lenge etter de første to ukene. Jeg ville derfor regna induksjonen fra du begynner igjen etter den lørdagen. Men det er ingenting i veien for å spise mindre karbohydrater før den tid! Man går raskere ned i vekt under induksjonsfasen, så mange blir i den fasen til de har blitt kvitt mesteparten av "lasta" :D Har du forresten lest Atkins?

Og det beste er selvsagt å ikke fråtse den planlagte karbolørdagen din, selv om det selvsagt er lov å kose seg :)


#4

Idamor sa for siden:

Takk for svar.

Brokkoli: har lest boka i helga og skal lese den en gang til :) Så jeg vet at induksjon varer i MINST to uker ja :)

Kitt: Ja, tenker litt på at det dumt å ødelegge midt i liksom.

Får tenke litt mer over det, og se hva jeg ender opp med. Mindre karbohydrater frem til da blir det uansett, må bare vri og vende litt på det jeg har i skap og kjøleskap inntil handling ;)


#5

index sa for siden:

Trøst deg med at det blir lettere og lettere å unngå karbohydrater, selv i sammenhenger der det er mengder av disse. Du kan ta med deg egne kaker etc, bare smake lit tpå det som ser "greit nok" ut eller rett og slett bare la være å spise! En fordel med lavkarbo er jo at søtsuget forsvinner, så det gjør meg ikke stort å la være å spise de kakene som ser bare såå gode ut. Dessuten så venner gjerne familie og venner seg til at du har et noe "sært" kosthold, og spør etter hvert på forhånd om de kan gjøre noe annerledes. Ofte er det ikke mye som skal til...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.