skyric sa for siden:
Se steg for steg gjennomgang og bilder her.
Da jeg var mindre, bade i alder og vekt, var fiskegrateng noe jeg likte veldig godt. Spesielt raspet kavring på toppen. Derfor har jeg prøvd å finne den gode smaken - og endelig har jeg funnet den tror jeg :-)
Jeg byttet makaroni med bacon for å få lidt bit - men det beste var å erstatte kavring med hakket flesksvor. Det smakte veldig godt, det ble sprødt uten svorsmak. Håper det smaker.
Ingredienser:
750 gram torsk eller annen hvit fisk
3 egg
1/2 l fløte
150 g bacon i terninger
1-2 tsk johannesbrødkjernemel
Baconsvor (F.eks fra KIM/Maarud)
Revet ost
Muskatnøtt
Salt/Pepper
Kok fisken i fem minutter og sett på kjøl. Kok fløten i 3-4 minutter, tilsett litt og litt johannesbrødkjernemel mens du pisker hardt. Sausen skal bli tykk. Sett også denne på kjøl.
Stek så bacon, skill plommer og hviter. Pisk eggeviten stiv - det går hurtigere om du bruker Jamie Oliver tipset, med en klype salt i.
Tilsett så bacon, fisk eggeplommer og til sist hviter i sausen. Krydre med pepper, salt og muskatnøtt.
Hell det i en smørt form. Legg på ost og rasp. Noen liker kun ost, noen kun rasp og noen er som Ole Brum og vil ha det hele...
Server med smeltet smør, kogte grønsaker eller råkostsalat.
Håper det smaker!
Se steg for steg gjennomgang og bilder her.