< Tilbake til oversikten

Fiskegrateng med bacon og rasp av baconsvor

#1

skyric sa for siden:

Se steg for steg gjennomgang og bilder her.

Da jeg var mindre, bade i alder og vekt, var fiskegrateng noe jeg likte veldig godt. Spesielt raspet kavring på toppen. Derfor har jeg prøvd å finne den gode smaken - og endelig har jeg funnet den tror jeg :-)

Jeg byttet makaroni med bacon for å få lidt bit - men det beste var å erstatte kavring med hakket flesksvor. Det smakte veldig godt, det ble sprødt uten svorsmak. Håper det smaker.

Ingredienser:
750 gram torsk eller annen hvit fisk
3 egg
1/2 l fløte
150 g bacon i terninger
1-2 tsk johannesbrødkjernemel
Baconsvor (F.eks fra KIM/Maarud)
Revet ost
Muskatnøtt
Salt/Pepper

Kok fisken i fem minutter og sett på kjøl. Kok fløten i 3-4 minutter, tilsett litt og litt johannesbrødkjernemel mens du pisker hardt. Sausen skal bli tykk. Sett også denne på kjøl.
Stek så bacon, skill plommer og hviter. Pisk eggeviten stiv - det går hurtigere om du bruker Jamie Oliver tipset, med en klype salt i.
Tilsett så bacon, fisk eggeplommer og til sist hviter i sausen. Krydre med pepper, salt og muskatnøtt.
Hell det i en smørt form. Legg på ost og rasp. Noen liker kun ost, noen kun rasp og noen er som Ole Brum og vil ha det hele...
Server med smeltet smør, kogte grønsaker eller råkostsalat.
Håper det smaker!

Se steg for steg gjennomgang og bilder her.


#2

MissTail sa for siden:

Du bruker ikke eggeplommene noe sted?


#3

skyric sa for siden:

Beklager, det gikk litt hurtig :( De skal i sammen med fisk og hviter. Har endret nå :-)


#4

Fedona sa for siden:

Jeg elsker fiskegrateng! Denne skal prøves :) Tusen takk for oppskrift :)


#5

Etgodtliv sa for siden:

Tusen takk for oppskrift! Ser den bør stekes i 40 minutter på 200 grader(ikke med i oppskriften din her) :) Denne skal prøves denne uka!! Mannen min liker ikke Torsk, så det er moro å prøve nye ting med torsk i! for mye han har likt av lavkarborettene!


#6

MissTail sa for siden:

Skal testes i kveld - gleder meg allerede. Har ikke JBK men regner med at det går like greit uten... :sikle:

Middagen er fortært! Riktig deilig var det. Tusen takk! :)

NB Vær obs på saltet, med bacon både i og oppå blir det salt nok. Jeg hadde en håndfull revet ost i fløten i stedet - gjør nok det neste gang også...


#7

StegforSteg sa for siden:

Mmm abbonerer, for denne må testes :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.