Jeg har fulgt Lindberg lenge, og vil fortsette med dette av flere grunner. Men - jeg har lenge stått BOM fast på vekta, og går for tiden på Kost & vekt i Balanse-kurs for å få mer kunnskap og oppfølging. Kurset og kursholser er veldig bra! Men jeg har nå fått beskjed om at jeg har trolig har en skikkelig vekt-propp. For å forsøke å buktes med dette ber hun meg å prøve først 2 uker 100 % uten melkeprodukter og sukker, frukt, fruktose. Jeg forstår og er villig til å prøve dette, for jeg gifter meg til sommeren og er langt unna (Veier 85 - vil ned til 70 = 15 kg) det jeg håpet på. Noen gode tips der ute til oppskrifter - spesielt frokost og lunsj? Jeg har sett på mange tråder her, men merker meg at de som feks ikke inneholder melk - gjerne inneholder sukker/fruktose/frukt - og omvendt. Jeg føler at jeg kun står igjen med egg til frokost. Og det er greit å spise egg, men ikke HELE tida! Jeg synes det er tøft å oppgi spesielt frokosten min midt i eksamenstida mi nå....
Min standard frokost til nå har vært:
2 ss linfrø
2ss solsikkefrø
2 dl bær
1 dl mager kesam
1 dl yoghurt naturell
2 ss linfrøolje
Nydelig! Jeg anbefaler deg dette - masse energi og holder metthet lenge.
Har DU noen tips er jeg EVIG takknemlig. Merker at motivasjonen butter litt når jeg har vært så konsekvent med trening, aktivitet hver dag, ingen utskeielser på lang tid og masse masse vann.
Det burde jo ikke være noe problem ;)
Spis rent protein og grønnsaker med litt fett til frokost og lunsj. Feks reker og avokado, røykalaks og eggerøre, evt røykelaks rullet i kremost og urter, eggesalat med kokt egg, purre, majones og spekeskinke, middagsrester fra i går, salat med egg/reker/kylling/biffkjøtt/ og litt bønner (siden du spiser lindberg), og en god oljedressing. Smoothie med feks soyamelk og bær og proteinpulver. Makrell i tomat med majones, feks i et salatblad. Grillet kylling med skinnet på. "Pannekaker" rullet rundt valgfritt innhold - feks dine favoritter :)
Med ost, betydde det kun ost og ikke melkeprodukter?
Spis kjøtt/fisk, smør og grønnsaker til lunsj da vel. Nøtter og frø kan du bake kjeks/rundstykker med, eller pannekaker, vafler, pletter. Kokosmelk kan du bruke som saus eller annet, tahini, mandelsmør og olje kan du bruke. Avokado er en fin fettkilde, egg kan skjules i bakst eller brukes i omeletter.Sukrin kan erstatte fruktose, bær og grønnsaker kan erstatte frukt.
Det er flere her som ikke kan spise melkeprodukter, du kan om du vil sjekke om du finner tråder om det og kanskje få noen flere tips.Vet noen hva de trådene heter?
Takk igjen, for alle inspirerende svar! Nå har det løsnet!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.