Jeg driver og planlegger sydentur i sommer... Da har jeg forhåpentligvis nådd målet mitt, iallefall nesten ;)
Da blir det mye spising på restauranter, med fremmede sauser o.l... Er ikke så lett å lage seg en salat å ta med på stranden, i varmen, eller å bake seg lavkarbo-brød når man er på hotell... Kan jo selvfølgelig ta med i kofferten, men vet ikke om det er lov...
Er det noen her som har tatt seg 2 uker ferie fra Ketose-mat i syden eller på ferie, og som har begynt igjen når de har kommet hjem? Hvor mye har dere gått opp? Ble det mye bivirkninger? Var det verdt det?
Jeg pleier å spise mye pizza og pasta i syden, er ikke så glad i kjøttet i utlandet, redd for bakterier...
Driver og planlegger og forbereder meg mentalt til ferie, og tenker det blir mye stress å spise ketogent der, når alle måltidene blir ute...
Hvor skal du reise? Skal du bo i leilighet eller på hotellrom med frokost?
Jeg reiser til syden om bare TOLV dager (HURRA!!) og er IKKE bekymret for maten, med unntak av det sykt gode hvitløksbrødet man kan få overalt...
Frokosten som er inkludert gjør at jeg kan bestille bacon/stekt egg om jeg vil, ellers er det kokt egg og eggerøre, skinke, ost, majones osv. Lunsj lokalt er da ofte salater med kylling, laks, røkelaks osv, med mye grønnsaker attåt. Middag det samme, jeg velger ekstra grønnsaker, henger meg ikke så mye opp i hva som er i sausen, prøver og spise godt med proteinkilder.
Litt avhengig av hvor du skal, er vel kylling og ubehandlet salat det som er "skumlest" og spise i syden, og det man oftest blir dårlig av... så godt stekte proteinkilder sammen med behandlede grønnsaker hadde jeg valgt istedet for salat!
Jeg vurderer og ta med et glass med sukkerfri lerums syltetøy og et lavkarbobrød i kofferten, det kan oppbevares i kjøla på rommet. Ellers har jeg tenkt og kjøpe inn oliven, oster og kanskje litt nøtter til kosemat sånn innimellom. Bær kan spises (skyll godt!) og favoritten piel de sapo melon blir nok også en del av dietten. Veldig godt sammen med spekeskinke ;) Det blir også med noen atkins-barer i tilfelle jeg har lyst på noe med sjokoladesmak (vet de ikke har atkins der jeg skal - sjekket sist;))
Min oppfatning er at det er ikke vanskelig og spise ketogent, men man trenger ikke bli så stresset over å spise riktig at det hele blir belastende! Spis LITT av det du egentlig ikke bør spise, og øk på med proteiner og grønnsaker der du kan. Velg "snacks" med omhu, istedet for potetgull, spis spekeskinke eller til nød peanøtter med salt.
Det blir ikke særlig ok om du kommer hjem og GRUER deg til å gå på vekta heller - så følg den gyldne middelvei sånn at du har en fantastisk stress-fri ferie OG en god samvittighet når du kommer hjem :)
GOD TUUUUUUR - jeg antar du fortjener ferien her MINST like mye som jeg gjør ;)
Vi har bestandig leileighet når vi er i syden, så jeg kan lage maten selv. Er ganske avhengig av å vita hva jeg putter i meg.
Jeg har oså med noen matvarer som f.eks brød.
Bor du på et rom eller en leilighet med kjøleskap, så kan du ha med kjølebag og elementer og ha med deg salat på stranda.
Sist jeg var i syden skjedde det noe som gjorde at maten ikke var første prioritet og spiste en del fy.
Da gikk jeg opp fire kilo, men de forsvant fort, så var nok mye vann.
Men jeg lever ikke etter samme kostholdsfilosofi som deg, så hvordan det slår ut på deg skal ikke jeg uttale meg om. :)
Men når det er snakk om restauranter så har jeg f.eks fått blomkål og ekstra salat istedetfor poteter o.l. De er stort sett greie de fleste stedene, så det er bare å spørre dem.
Jeg er i Kroatia 3 uker hver sommer. Og da tar jeg "ferie" fra ketosen ;)
Lever så lavkarbo jeg bare kan, men nyter landets mat :ja: ( og drikke :p)
Det er sååå mye bedre og smakfulle grønnsaker. Og om jeg ikke vil ha poteter og ris, så er det ingen som hever et øyebryn der :)
Vekta går litt opp, men det er bare å snu om når man kommer hjem :ja:
jeg sprakk sist da jeg var på ferie.. og hadde en 6 mnd sprekk fordi jeg kom ikke meg inni det igjen.. så be careful ;) du må ha stålkontroll når du kommer tilbake igjen hehe.. :)
prøver alltid å leie meg leilighet nå så jeg kan lage egen frokost og sånn.. Spise middag ute går fint, det er bare å droppe ris/chips og sånn, og pizza/pasta.. men frokost er verre å spise ute, hehe..
Det går fint å spise lavkarbo bare man ofrer litt.. Jeg er svak for desserter jeg da, men det går om man er flink..
Vi reiser til Gran canaria i morgen og jeg er ikke bekymret. Vi har frokost buffe på på hotellet og der pleier det alltid å være egg osv... Vi har tatt med gg sitt knekkebrød, lerum syltetøy, skinkeost, 86% sjokolade. Til å ha til lunsj og kos. Vi spiser ute på restaurant og bestiller da uten poteter osv, men kommer nok til å ta litt saus uansett. Det er jo svært små mengder uansett og er vi flinke ellers tror jeg ikke det er noe problem. Ketostix er med i kofferten. Og jeg ser virkelig frem til lange late dager i sola.
Ønsker deg en god tur!! Heldig som reiser i morra!! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.