Marella77 sa for siden:
Marellas kylling og bacon-rett i ildfast form.
Ingredienser:
1 pakke smårettsbacon
1 pakke løvtynn kyllingfilet (fra Rema) eller vanlig kyllingfilet.
1 liten fløte (3 dl)
smør etter ønske
1 Brokkoli (bruk også stilken, men skrell stilken.)
6 store champignon
1/2 purreløk
4 sharlottløk
4 vårløk
3 ss paprika-krydder
1 ss cayennepepper
1/2 ss chili-krydder
litt salt og hvit pepper
Litt sitronpepper på kyllingen.
Sett ovnen på 225 grader. Smør en ildfast form.
Stek smårettsbacon i en kjele. Tilsett Champignon. Deretter krydre med cayenne, chili, paprika, salt, pepper. Når det er stekt, tilsett fløten og løken. (Dersom du ikke teller kh så nøye, bruk mange sharlottløk, det er helt nydelig!) La det koke en stund mens du skjærer opp brokkolien.
Legg brokklien i den ildfaste formen. Tøm baconet og det andre i kjelen over brokkolien. Dekk til med sølvfolie, og stikk noen små hull i den. (Dersom du ønsker ost, kan du ta det på toppen. Jeg brukte litt parmesan og Kavli´s baconost. Men er like godt uten.)
Settes midt i ovnen i ca 25 minutter.
Når dette stekes i ovnen, kan du steke kyllingen i en stekepanne. Raskt på høy varme på begge sider. Krydre med sitronpepper.
Ta ut formen i ovnen, legg på kyllingen på toppen, dekk til igjen med sølvfolien.
Stek igjen i ca 20 minutter, mindre om du ønsker litt hard brokkoli.
Lykke til om du vil teste ut dette... Jeg syns dette var nydelig!!!! Sikkert veldig godt med ris til, for andre gjester...
Tips: Skjær grønnsakene i store biter. Bruk medium størrelse på den ildfaste formen.