< Tilbake til oversikten

Tips til vin! Helst rødvin!

#1

Smelia sa for siden:

Hei :)! Eg e inne i en god periode no.. har gått ned fra 84,5 til 79,4 sida 1 januar så vil ikkje ødelegge alt kommende lørdag då eg skal ut å feire bursdag til systa mi! Vi skal drikke heile gjengen så spørsmålet e ; ka vin e den med minst karbohydrat i??? Og eg e ikkje så gla i sånn garvesyre forresten! takker for tips!!!


#2

Kitt sa for siden:

Du finner noen tips i denne tråden og ellers finnes det minst en vin- tråd til her inne!:)


#3

jannesnuppa sa for siden:

Valpolicella superior er en nydelig rødvin :) Tror det er 0,1 gram sukker i den.. Trulli hvitvin er også kjempegod, Begge kan nytes uten mat..


#4

ToreH sa for siden:

Valpolicellaen er faktisk ikke bare god den er helt rå! Må oppleves.


#5

Smelia sa for siden:

takker for suuuupre tips! Polet next ;)


#6

ToreH sa for siden:

Bare husk at den superioren koster rundt 300 pr flaske da...Sånn at du er advart liksom...du får billige italienske norditalienske viner ned mot 180-200 men noe umder det da kan du la vær. Italienske viner er bedre jo dyrere de er. Rart for det er ikke sånn i andre land nødvendigvis.


#7

BenteR sa for siden:

Alldeles enig!


#8

annex sa for siden:

Jacob's Creek er ganske rimelig, den er god og har lite karber.
Komme ikke inn på polets sider nå, så jeg kan ikke si det helt nøyaktig, men tror den har ca 1 karb flaska.


#9

ToreH sa for siden:

Jo men Jacobs da...er ikke vin det.... saft med smak imho ;)


#10

gamlebyen sa for siden:

Helt enig. Det kan gosdt være det ok australske røde der ute, men jeg har ikke drukket en enda. Synes mye av det samme gjelder amerikanske.

www.youtube.com/watch?v=aAZfeZgD44U


#11

AntoniaM sa for siden:

Jeg stusser litt på alt for bastante utsagn om sukkerinnholdet i vin. Som tidligere ansatt på vinmonopolet (leeeenge siden) mener jeg å huske at viner varierte relativt mye innbyrdes avhengig av året den var produsert i. Med andre ord: Hvis man ikke kjøper årgangsvin, har man ingen sikkerhet for at vin av samme merke har samme sukkerinnhold. Fylde og smak mm er litt mer ensartet da det også i stor grad påvirkes av jordsmonnet druene er dyrket i. Heng meg gjerne på dette - jeg lar meg påvirke dersom noen har gode motargumenter!

Jeg har i det siste kjøpt et par 3-litere av Merlot-vinen Yvon Mau (fransk): Denne var overraskende god (jeg liker litt fyldige viner) og billig! Men vinmonopolet oppgir at sukkerinnholdet er ukjent.


#12

Kanutten sa for siden:

Hvis du finner en god vin med BÅDE lite karber og lite alkohol får du den beste miksen.


#13

Kanutten sa for siden:

Enig, den er veldig god og varianten på flaske har 1 g karber pr liter vin.


#14

AntoniaM sa for siden:

Da sater jeg på at 3-literen ikke er av de verste, heller - og nyter min vin med glede og uten dårlig samvittighet (som jeg forøvrig ikke er så mye plaget av uansett - når det gjelder mat og drikke, ihvertfall)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.