Jeg har hittil tatt av ca 20 kg på 1,5 år. I tillegg til vektreduksjon har jeg fått en bedre kropp - ikke bare en tynnere kropp. Jeg har ikke vondt "i levera" - under ribba, lite vondt i ledd, bihule andre smerter. Tidligere hadde jeg mye vondt. Fettvalken i nakken er borte (sukkervalken) - jeg er mager i hodet og samler ikke så mye vann. Jeg er galleoperert og kan fint spise lavkarbo. Kjenner galle bare hvis det går veldig lenge mellom hver gang jeg spiser - og det jeg spiser er ala ribbe/nakkekoteletter (sjelden kost).
Nå har vekta stått helt stille i flere mnd - og selv om jeg var lykkelig over at jeg ikke gikk opp i jula, er det litt rart at jeg ikke har gått ned noe. Kroppen ellers er like bra!
Hvis det er sånn at jeg skal ha flere kalorier, så skal jeg ha cocosa eller mer smør. Gjør ikke noe om jeg sløser litt med smøret.
Jeg synes ellers at denne modellen er litt lite mat. Hva synes dere? Jeg skal iallefall forsøke noen dager for å se om det løsner litt. Dessuten skal jeg øve meg på te uten søtningsstoffer...
1124 kalorier er jo lite, men samtidig skal vel ikke jeg si så mye som spiser ferdigmat fra SDS som ligger på 12-1300 kalorier pr dag ;)
Nå har jo du også holdt på så lenge at du vet at du må teste ut litt forskjellig for å se hva som fungerer for deg. Hvordan spiste du forresten når du hadde vektnedgang? Kan du gi noen eksempler?
80g protein for en kropp på 125 kg synes jeg jo høres lite ut, men jeg tror du må prøve en uke eller to med forslaget ditt før du kan si noe om effekten. Du vil kanskje bli sulten de første 3-4 dagene, men det bør jo gå over, gjør det ikke det - spiser du kanskje litt lite mat etter min mening. Da kan du jo øke på med proteinene - men jeg ville vel økt på med fett slik at man ihvertfall ikke spiser MINDRE fett i gram enn proteiner. Jeg synes også det var litt tynt med grønnsaker - men er dette en måte og få i gang ting på, eller tenker du at du bør spise i samme leia helt til du har nådd målvekt?
Uffda, det blir mye spørsmål og synsing og lite konkrete tilbakemeldinger her ser jeg ;)
Jeg ville tatt utgangspunkt i hvordan du spiste da du hadde vektnedgang og sammenlignet med hvordan du spiser i dag. Det er ingen tvil om at en 20 kg lettere kropp ikke trenger like mye energi lengre, så kanskje ville det være nok å bare spise litt mindre porsjoner?
Vet dette er vanskelig- min kropp er ikke spesielt interessert i å gå ned i det hele tatt, selv om det nå blir litt bevegelse med SDS mat, og der er ganske irriterende!
Maten var: 1 egg stekt i smør, 100 gr. kokt skinke, 170 gr. makrell i tomat, 1 Avocado, 200 gram kyllingfilet, 200 gram broccoli. Stekesmør + ca 50 gram. Cottage Cheese, 300 gr. med sukrinmelis og kanel (nam).
Så det ble mer protein enn fett - og jeg er bittelitt sulten, men ikke mye. Får forsøke dette en uke eller to, eller så lenge jeg greier. Hvis det fungerer.
Jeg tror det stoppet opp da jeg begynte å spise lavkarbobrød etter oppskrift fra Sofie Hexeberg, men jeg er ikke sikker. Tror kanskje at jeg har spist litt mye nøtter også. Ikke godt å si - det blir spennede dette her. Jeg er definitivt i ketose. Smaker møkk!
Ligg nå ikke for lenge så lavt i kalorier, det kan umulig være hensiktsmessig... hvis du øker 2-300 kalorier ligger du litt bedre an til å få i deg nok næringsstoffer etter min mening, men du tar kanskje ketolyse-tablettene allerede?
Er du sulten over flere dager nå - kan du jo øke litt på fettet.
Jeg la inn feil oversikt. Jeg har spist litt mer enn jeg plala - fordi det ble litt lite. Det er litt for lite kh - men jeg skal bare ha en kikkstart for meg selv i helga. Spiser kanskje et par egg hvis jeg må. Har også litt cc i kjøleskapet. Jeg er sulten nå - så antagelig blir det sånn :)
Hei! Dette høres ut som den problemstillingen jeg møtte da jeg hadde gått ned 20 kg, og deretter opplevde platå på flere måneder.
Jeg spiste samme menge mat, og tenkte overhode ikke på kalorier. Når jeg ser tilbake spiste jeg en del nøtter, sukkerfri sjokolade, sukrin(!), dobbelt så mye proteiner som kroppsvekt og for lite grønnsaker.
Jeg begynte med å kutte ut sukrinen. I oppskrifter med sukrin fulgte det en del nøtter, som gir mye energi og proteiner. Og når man spiser søtstoff, så avler det søtsug = man får lyst på mer mat.
Etter at sukrinen var kutta, så gikk jeg inn på diett.no for å kartlegge fordelingen av næringsstoffene. Jeg fikk så korrigert sån at jeg fikk en fordeling på 80/15/5.
Jeg dobla karboydratene sånn at jeg fikk i meg 25-30 om dagen. Det innebar at jeg kunne spise rotgrønnsaker, og det gjorde at jeg fikk i meg myyye mer grønnsaker.
Jeg kutta litt på mengden melkeprodukter, og begynte å spise lavkarbobrød og knekkebrød.
Nå spiser jeg rundt 300 gr grønnsaker om dagen, ca 1 protein per kg kroppsvekt, og rundt 120-130 gr fett om dagen. Holder meg under 2000 kcal om dagen, og ligger på rundt 1500.
For meg var dette løsningen, og gikk fra 86,7 i høst til nå 78!
Alfa omega er å drikke mye vann. Jeg drikker 3 liter om dagen, og det holder systemet i gang.
Jeg sliter dog litt med sultfølelse, men jeg tror det sitter mer i hodet enn i kroppen. Jeg har tross alt en del energi PÅ kroppen som den burde nyttiggjøre seg av:)
Det er vel det samme du opplevde - som jeg opplever nå.
Kutt av ost og nøtter for en periode er et forsøk.
Vannvekta på 1,5 kg er borte i løpet av to dager, så jeg føler at jeg er i gang.
Jeg er ved godt mot :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.