Nå er jeg ganske ferdig med ketolyse. Har holdt på i fem/seks mnd og har gått ned nesten 20 kg. Jeg begynte å leve ketolyse seks dager i uken og så skeie ut en dag i uken. Da spiste jeg hva jeg ville og det gikk greit en liten stund. Men nå er jeg sååååå lei, at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg klarer ikke tanken på mer salat, fett el. Jeg er så lei alt jeg kan spise, og må endre på ting. Men vol jo ikke opp igjen heller, så vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Vurderte å spise det jeg vil og så heller trene masse, men med en liten baby og en samboer som er aktiv bokser, er det litt vanskelig også og jeg er redd jeg da fortsatt går opp.
Noen som kan hjelpe meg litt?
Har du lest ketolyseboka? (Sannsynligvis har du det :)) - der skriver dr. Andersen at når målet er nådd må man finne et kosthold for å holde vekta. Jeg har ikke boka foran meg nå, så det går på hukommelsen.
Mener å huske at han anbefaler Fedon Lindberg, og det er vel rundt 150 kh om dagen?
Øk kh mengden gradivis i noen uker, og se hvordan kroppen reagerer. Om du øker over 72 kh må du også redusere på fettmengden (Lutz). Ta det med ro, og finn det kostholdet som gjør deg både glad, opplagt og slank :)
Hva tenker du på med "spise hva du vil"?
Slett ikke umulig at det kan innlemmes i et litt mer moderat lavkarbokosthold, som sagt over her, Fedon tillater jo myye mer enn hva som er ok på et ketogent kosthold :)
Kjipt om en skal føle en går på "kur" resten av livet, greit å kunne finne en middelvei en trives med :)
Ja, jeg klarer bare ikke mer av det jeg kan spise, men blir så sint på meg selv, for jeg har ikke tenkt å legge på meg alt jeg har gått ned heller...Men å leve sånn resten av livet kan jeg ikke se for meg.
Det jeg savner er egentlig mer variert mat. Kunne spise brød til frokost som faktisk smaker brød og litt sjokolade i ny og ned. Kan godt spise lavkarbo middager og sånn, men etter nesten et halvt år med ketolyse klarer jeg faktisk ikke mer av dette. I går og i dag spiste jeg 'vanlig' mat og gikk en mil og senere jogget 3 km på kvelden. I dag hadde jeg gått opp 1,5 kg. Dritt...vet ikke hva jeg skal gjøre nå.
Litt usikker på både hva som er "vanlig" mat (antar pasta, ris?) og hvilken mat du har spist på ketolyse - det er jo virkelig enorme variasjonsmuligheter. :o
Kan frøknekkebrød være et frokostalternativ? Eller tyrkisk yoghurt med nøtter og bær? "Friske" middager/lunsjer som wok, thai-retter med mye sitrus og krydder, grønnsakssupper, osv? Det er lett å kjøre seg fast i et spor - men veldig mye inspirasjon å hente både her på forumet og i forskjellige lavkarbo-matblogger.
Selv spiser jeg litt sjokolade (70% eller mørkere) i ny og ne, uten at det har ført til katastrofe. Jeg har levd med ketogent kosthold i godt og vel to år - det kan være en stor fordel å gi seg tid til å lære hva kroppen tåler og ikke tåler, og hvordan den reagerer på forskjellige spesifikke matvarer. Du savner brød - da må du nesten teste og prøve deg frem og se hvordan din kropp reagerer. Jeg kan godt skeie ut med sukker uten varig vektøkning (men gjerne vann-vektøkning en ukes tid), mens stivelse/mel (og spesielt gluten) gjør kroppen min så ulykkelig at det rett og slett ikke frister i det hele tatt. Men siden kroppene våre er så forskjellige, er det vanskelig for noen andre å diktere hva som passer for deg. :cool:
Som Charlott sier - selvsagt skal man ikke føle at man går på "kur" hele livet. Men jo mer informasjon man har (om egen kropp og toleranser), jo lettere er det å "instinktivt" gjøre best mulige valg i hverdagen. :)
Les gjennom oppskriftene da vel, og finn en fristende bakst, og spis sukkerfri sjokolade av og til. Det er jo så mye å velge mellom. Det er erstatninger for loff, brød, pannekaker, pasta, potetgull, marsipan, kake, nesten absolutt alt. Det finnes lavkarbopølser, ja jeg savner ingenting.Du la på deg bare vann etter så mye trening. Skriv ned det du vil ha og finn måter å få tilfredstilt behovet uten å komme for høyt i karbohydratinnhold. Om det ikke skulle finnes, spør oss først, kan du spise det i små mengder.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.