< Tilbake til oversikten

Matlei? Trøtt? Uinspirert eller blakk? Lei for mye krydder? Alynnas raske suppe!

#1

Alynna sa for siden:

Jeg tror jeg slet litt med alt av det overnevnte da jeg laget denne suppen. Jeg elsker å lage mat, og tar meg gjerne tid til å lage autentisk currypasta fra bunnen av, eller bruker 3 dager på å lage en perfekt kake. Jeg liker ikke pølsemat og er lei av omelett eller å maule pålegg og nøtter.

Men i blant trenger også jeg enkel mat som metter, fort, og i tillegg er jeg ganske sær og liker ikke å spise det samme flere dager på rad.

I dag måtte jeg finne på noe i en fei, mat som ikke høres så "elegant" ut. Resultatet ble en suppe som høres ganske kjedelig ut, men som faktisk er langt i fra akkurat det :) Jeg er genuint overrasket over hvor godt det ble, og derfor må jeg dele dette med dere :)


Stek en pakke kjøttdeig i 3-4 ss olivenolje på høy varme, til den blir godt brunet, og ha en halv hakket løk oppi pannen mens du senker varmen noe og rører for å få løken blank.

Imens, rasp 2 ss persillerot, 2 ss sellerirot, og 2 ss gulrot, snitt opp 5 cm purre, hiv i pannen, og stek videre. Ha i 1 ts ferskmalt pepper og 1 ts salt, og la alt få litt farge (ikke brent)

Mens dette surrer i pannen, finstrimler du ca 300 gram kål og hiver i pannen etterhvert. Når kålen er i pannen, koker du opp 1,5 l vann i en kasserolle og har i 2 kjøttbuljongterninger.

Når heller du hele innholdet fra pannen i buljongen, og tilsetter en raus ss tomatpure og en ts tagatesse. La koke i minst 20 minutter (avhengig av hvor flink du var til å strimle kålen, den skal være myk).

Tilslutt: Forsyn deg med en stor bolle suppe og rør inn en neve raspet jarlsbergost. Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er at det er jarlsberg. Den har en nøtteaktig aroma som utfyller de andre smakene i suppen. Jeg elsker all slags ost, men akkurat her er det jarlsberg som teller (eller til nød sveitserost)


Det som er så fantastisk med denne suppen er at den henter smak fra kjøtt, stekesmak, aromatiske rotfrukter og ost. Jeg har nylig oppdaget at kål gir en veldig fyldig smak i supper. Før tenkte jeg at kål minnet om broccoli/blomkål i smak og kunne bli dominerende. Det rare er at kål gir en slags fyldig søtsmak uten å ta over, i supper. Suppen minner om en crossover mellom russisk borsjtsj og italiensk minestrone, bare at det tar kortere tid å lage maten pga få ingredienser. Lag dette, og du kommer til å bli mett, og aldri savne posesuppe igjen :) Egner seg også til å lage mange porsjoner for å fryse ned :)


#2

Marella77 sa for siden:

Tusen takk for en inspirerende oppskrift Alynna!! Har du bilde?

Jeg skal prøve denne en gang, og det gleder jeg meg til!! :) :klem:


#3

Alynna sa for siden:

Jeg burde ha tatt et bilde :P Jeg hadde en sånn dag der jeg måtte jobbe og jobbe, og stå på, og jeg snublet meg tilslutt hjem, og nå sjekket jeg forumet via en Kindle Fire fra sengen... god natt :)


#4

Marella77 sa for siden:

Må ikke ha bilde, du klarte å friste meg likevel med dine ord! Skal prøve ja :)


#5

MissTail sa for siden:

Skal absolutt prøves - gleder meg allerede! Her kan jeg også bruke opp div grønnsaksrester tenker jeg... Nam!


#6

Marella77 sa for siden:

Vet du om jeg kan bruke Sukrinmelis isteden for tagatesse? Jeg orker ikke kjøpe inn alle de forskjellige søtstoffene om jeg ikke må... Tar plass i skapet! Begynner å bli så fullt ;)

Ps, tror du suppen blir like god uten tomatpurre? (Blir suppen rød?)


#7

Alynna sa for siden:

Sukrin går sikkert fint det :) Om du ikke har tomatpure, ville jeg anbefalt å ha i noe annet surt, som en skvis sitron eller en teskje eddik eller noe slikt :)

Suppen er i utgangspunktet rød på farge, ja.


#8

Marella77 sa for siden:

Takk Alynna! :)


#9

jannesnuppa sa for siden:

Har laget og spist denne suppa i dag, og den var helt nyyydelig :) Hadde i litt ceyenne pepper for litt sting.. Nam nam sier jeg bare :) Tusen takk for oppskrift :)


#10

MissTail sa for siden:

Ble middagen i dag - deilig og varmende! Brukte det jeg fant av grønnsaker i kjøleskapet i tillegg til kålen, pluss en chili og litt hvitløk.

Får dessverre ikke tak i jarlsberg, men en blanding av parmesan og emmenthaler funka veldig bra.

Brukte forøvrig kun 1 l vann og syntes den ble passe tykk og god.

Takk, Alynna - kommer til å bli en gjenganger denne!


#11

Tarato sa for siden:

Nam! Jeg laget denne i dag, og den var kjempegod! Kunne tenkt meg litt "skarpere" smak, og noterer foregående skribents tips om litt chili. Dette blir en gjenganger også her :)


#12

Anarko sa for siden:

Denne suppen må prøves :) gleder meg allerede!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.