< Tilbake til oversikten

Oppbevaring av avocado

#1

Sjokoladebananen sa for siden:

Hvordan/hvor skal man egentlig oppbevare avocado?
Og hvordan kan jeg unngå at en åpnet avocado blir brun og stygg hvis jeg spiser bare en halv?


#2

kamp sa for siden:

Oppbevares i rom temperatur. Evt i kjøleskap etter den er moden.

Skvis litt lime eller sitron på avokaoden, da blir den ikke brun når du har kuttet i den!


#3

Dietta sa for siden:

Jeg har mine i grønnsaksskuffen i kjøleskapet (men mulig det er feil altså).
Du skal alltid la steinen være igjen, det vil forhindre at den blir for brunt :)


#4

kamp sa for siden:

Vist den er helt moden så går det men de modnes ikke bra når det er kjølig.


#5

Dietta sa for siden:

Nei det er helt sant :). Jeg kjøper bestandig spisemoden avocado, så derfor tenkte jeg ikke på det. Hvis jeg har en som ikke er moden, lar jeg den ligge på benken et par dager


#6

zitapus sa for siden:

Umoden avocado får ligge på kjøkkenbenken.
Moden ligger på kjøkkenbenken eller i kjøleskap, litt tilfeldig.

Når jeg bare bruker en halv, så pakker jeg andre halvparten (med steinen i) i en liten plastikkpose, prøver å ha det så lufttett som mulig og legger i kjøleskapet. Den holder seg bra da.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.