< Tilbake til oversikten

Lefse, rullekake, loffskive, crêpes, pizza og burrito

#1

siljesfremgang sa for siden:

2 egg
2 eggehvitter
2 ss bakepro (eller proteinpulver)
2 ss kokosmel (eller mandelmel)
1-2 ts fiberhusk
3-4 ss vann

Bland to egg med alt det tørre og spe på med litt vann til du får en seig konsistens. Om du ønsker smak på de kan du tilsette sukrin, kanel, kardemomme osv. Stivpisk to eggehvitter og vend forsiktig inn i resten. Den moussen du da får smører du tynt utover et bakepapir og inn i ovnen på 160 grader i ca 20 minutter.

Så er det bare å la fantasien løpe løps med hva du vil ha inni.

Jeg tok på litt rømme og lavkarbo syltetøy og rullet sammen. Også en versjon med smør, kanel og sukrin inni.
Her er det faktisk bare fantasien som kan stoppe dere.
Du kan lage burritos av det, pizza, crepes, loffskiver, ja egentlig det dere vil ha.

Inspo av: kriweb.no



#3

siljesfremgang sa for siden:

Jess, har helt glemt å skrive det, har notert det nå... :D skal selvsagt ikke ta kredd i fra hun :o ... :D Hun er RÅ!, selv om hun ikke lever direkte lavkarbo, så har hun ernormt mange oppskrifter som vi kan bruke... :D :D


#4

Ninasju sa for siden:

Tro om dette kan fryses?


#5

siljesfremgang sa for siden:

Det vet jeg ikke, går veldig fort å lage. Føler de blir litt tørr om de står for lenge og, så litt usikker på om de blir det da og...:-S


#6

Mariann S sa for siden:

Eg har laga denne i dag :)
Delte den i fire bitar:
1 brukt som tacolefse,
2 stk der eg rulla inn kjøttsaus og ost, strødde ost på toppen og inn i ovnen ei stund.
Og 1 der eg laga en rull med creme fraiche og varme, søta jordbær.
Veeeeldig godt :) Blir garantert laga fleire gonga.

Var litt skeptisk til å bruke kokosmel, men kan ikkje sei at eg kjente kokossmak :)


#7

Odde sa for siden:

Det står 2 egg og 2 eggehvitter, slenger du de 2 siste plommene i røra eller ?

Odd


#8

Bonitta sa for siden:

Jeg lagde denne på lørdag. Slengte de to plommene ekstra i røra, og bare putta på litt mer glutenmel (tåler ikke kokosmel, så jeg brukte det i stedet).
Men det ble ingen tynn lefse dette altså, enda jeg smurte utover hele bakeplata.
Så når jeg skulle bruke den til taco, sprakk den. Hmmm...ikke heeelt vellykket som lefse nei. Men jeg delte opp resten i ruter, og putter de litt i brødristeren før jeg spiser de med pålegg på. Helt ok.


#9

siljesfremgang sa for siden:

To hele egg helt til å begynne med. To stivpiska eggehviter til slutt. Blir "desverre" to plommer til overs. Gikk i bosset hos meg, men de kan gjerne brukes til noe annet.


#10

Bonitta sa for siden:

Men hva er vitsen med å kaste plommene?? De kan jo brukes i selve røra/deigen.


#11

siljesfremgang sa for siden:

Det er nok fordi Kristine Weber er innen fitness verden og da er ikke plommer det mest gunstige..;) Da er det eggehvitten som gjelder.
Men det der er jo helt opp til hver en....


#12

Mustang sa for siden:

Jeg prøver den nå,står i ovn. Men min ble veldig gul, ikke som på bildene til kriweb.no. Også klarte jeg ikke å dekke hele plata,og på bildene til kriweb.no ser den veldig fyldig ut samt mye til overs i kantene. Det er første gang jeg stivpisker eggehvitene, og pisket di godt,rundt 1min med den derre..ja,håndgreia,maskinen med de to greierne stikkende ut,haha :D
Er ny på kjøkkenet, så må bare beklage hvis dere ikke skjønner helt alt av redskap jeg snakker om.. Men kan det være noe galt? Stivpisket for lite siden røra ikke var helt som den skulle være?


#13

Dietta sa for siden:

Hmmm... jeg tenker at du snakker om en miksmaster :p
Når du stivpisker eggehvitter, skal de være så stive at du kan snu bollen på hodet uten at det faller ut/rører på seg. Muligens du har pisket litt lite ? Skal se ut som fluffy, hvitt skum på en måte


#14

Mustang sa for siden:

Miksmaster,takker for den! :p

Ja, selvfølgelig skal den være såpass stiv at man kan snu bollen opp-ned uten at det renner ut! Har jo lest det,men jaggu meg glemt det! Da ligger nok årsaken der vil jeg tro..
Tusen takk for svar,Dietta!:D


#15

Dietta sa for siden:

Bare hyggelig. Blir spennende å høre om neste forsøk ;)


#16

Mustang sa for siden:

Kunne ikke dy meg, så heiv meg rundt med en gang! Den ble jo myyye luftigere, ikke minst tok hele plata! :D Gjorde en feil, og det var temperaturen.. Hadde visst på rundt 180'C fant jeg ut da jeg stussa på hvorfor den var blitt så hard! Men pizza blir det uansett:)

Menneh.. skal det være sånn egge-lukt? Kan ikke tenke meg dette er godt som lefse med rømme og syltetøy eller sjokoladepålegg som kriweb.no hadde! Pizzaen er snart ferdig, så har ikke selv smakt enda, men lukter av deigen når den er ferdig. Jeg brukte mandelmel og (soya)proteinpulver som man kunne erstatte med,kan det ha noe å si?


#17

Dietta sa for siden:

Så flott da :D
Jeg har ikke pøvd denne oppskriften, så kan ikke uttale meg om lukta. Bruker aldri soya jeg, for jeg synes det lukter og smaker ekkelt. Kanskje det er soyaen og ikke egget som lukter ? Tror nesten det jeg.
Originaloppskriften burde være god som lefse, men husk at ingen lavkarbo kake/brød/bake produkter smaker det samme som høykarbovariantene. Mange blir veldig skuffet når de lager noe for første gang, fordi forventningene er så høye. Det blir ikke helt det samme uten hvetemel.
Spent på å høre om du likte pizzabunnen din :)


#18

Mariann S sa for siden:

Eg brukte kokosmel, og kjente ikkje noken lukt trur eg.
Syns den var kjempegod til både til tacolefse og til syltetøy og creme fraiche :)


#19

siljesfremgang sa for siden:

Jeg brukte også mandelmel og soya protein, og den har en litt "spesiell" smak, tror det er soya proteinet, for det smaker og lukter generelt litt "rart".... men jeg hadde fint på med rømme og syltetøy og det var kjempe godt. Men måtte ha en god dæsj på, siden jeg synes disse blir fort litt "tørre" når de blir kalde...;)


#20

Mustang sa for siden:

Dietta, pizzaen var kjempegod! Men siden bunnen er såpass tynn, så er det sikkert fyllet som gjorde sitt ;) Har laget noen rundstykker samt brød tidligere, og må jammen si at det smaker ikke i nærheten som det gjør med ordentlig brød,rundstykker osv. som du sier, men man lider nok litt for skjønnheten, er det ikke det man sier? :p

Mariann S, jeg skal nok prøve meg på kokosmel og bakepro for å smake meg til, kan hende jeg synes den er bedre :) Det får jeg vel kjøpt på helsekost? Er det ketolyse sin bakepro,eller er det også noe annet på helsekost,vet du?

Siljesfremgang, så bra å høre! Skal prøve meg på det i morgen, og huske på 160'C som jeg glemte sist.. Kan godt hende jeg blir å like dem da ;)


#21

Dietta sa for siden:

Bra at det smakte Mustang :) Bakepro får du på Helsekost, og også noen matbutikker men ikke i alle.
Bytt ut soyaen neste gang, da er jeg helt sikker på at det blir bedre.
Har du prøvd Frokostrundstykkene ? De er veldig gode, og ikke så veldig langt fra høykarbo. Husker ikke om jeg har linket til de før, men en god ting kan jo aldri gjentas for mye ;) De blir ganske lyse, og ikke mørke som veldig mange av brødene blir. Kan virkelig anbefales. (Men ikke skyld på meg da, hvis du ikke liker de).


#22

Brokkoli sa for siden:

De siste to plommene kan jo brukes til å lage majones! :D


#23

Hellokitty0210 sa for siden:

Denne skal jeg prøve meg på, så enkel og god ut :D


#24

Qlio sa for siden:

Eller kastes i en smoothie! :D


#25

Karbosara sa for siden:

Eller brukes til bernaise-saus :sikle:

#26

Budeiea995 sa for siden:

Resteplomme?? Eggmelk-ekspresso til kvelds!!!!!


#27

teleslynga sa for siden:

Kokosmel, kan man lage det selv av kokosmasse?


#28

Dietta sa for siden:

I de fleste oppskriftene hvor det står kokosmel, mener man ikke finmalt kokosmasse. Da blir nok resultatet noe helt annet enn et som var planen :( Du må nok kjøpe kokosmelet, dessverre.


#29

teleslynga sa for siden:

Jammen, melet må jo i utgangspunktet være laget av massen? Ei kokosnøtt består da bare av melk og kokosmasse?


#30

Mustang sa for siden:

Supert,Dietta! Da skal jeg kjøpe meg bakepro så fort lønna kommer!:)
Men over til frokostrundstykkene.. Høykarbo,hva er det? Er jo vel åpentlyst, og har googla litt på det,men er ikke det litt feil hvis man er på lavkarbo? Eneste jeg skjønte via google var at høykarbo var en måte å gå opp i vekt en dag, så lavkarbo neste for å få mer effekt på vektnedgangen.. Stemmer det,eller har jeg misforstått?:confused:
Og nei, når/om jeg lager dem og ikke skulle like de, så skylder selvfølgelig jeg ikke på deg! ;) Setter veldig pris på at du anbefaler meg noe siden du selv har smakt de og likte dem! Så tusen takk!:D


#31

Dietta sa for siden:

Å sorry, jeg ordla meg veldig dumt der :o
Mente at de likner på høykarbo (altså vanlige rundtykker bakt av hvetemel, av utseende, og også i smak (etter min mening da).
De er selvfølgelig lavkarbo, så du kan trygt spise :hungry:


#32

Mustang sa for siden:

Hehe, oookei, da skjønner jeg! :D Skal absolutt prøve de!
Tusen hjertelig,Dietta! :)


#33

Charlott sa for siden:

Det blir ikke det samme, på langt nær. Men, om du vil forsøke å male selv gjør du selvsagt det ;) Hvem vet, kanskje det funker i akkurat denne oppskrifta?


#34

Dietta sa for siden:

Tror det bli litt på samme måte som med mandelmel. Mandelmel kan være to ting, enten finmalte mandler, eller fettredusert mandelmel.
Bruken er helt forskjellig. Fettredusert mandelmel suger tul seg emorme mengder væske, og oppfører seg helt anderledes enn malte mandler.

Jeg har kokosmel, og det er så finmalt at det nesten støver. Det er ikke tørt på samme måte som kokos. Suger godt med væske også, så bakeegenskapene blir noe helt annet enn ved å bruke malt kokos :)


#35

siljesfremgang sa for siden:

På min helsekost har de noe som heter kokosmel og kokosmasse. Jeg bruker kokosmelet, er nok det som er den rette konsistensen for denne oppskriften..;) :D


#36

Hellokitty0210 sa for siden:

jeg bytta ut de 2 ss med 1 ss soyaprotein og 1 ss glutenmel. Da jeg ikke hadde bakepro. Det ANBEFALES IKKE!!! Smakte grusomt, kastet alt i søppla:(

Skal ha bakepro neste gang jeg prøver denne oppskriften:)


#37

siljesfremgang sa for siden:

Soyaprotein kan gi en "rar" smak på denne ja, om du ikke er vandt med det.. :o

Kjempe mye lykke til med bakepro neste gang, satser på suksess da.. :D


#38

Yrla sa for siden:

Jeg lagde denne med kun proteinpulver og det ble veldig bra. Prøvde idag med peanøttmel i mangel på prottismel men det ble litt smørje-aktig, men godt likevel. Det stekte ikke så bra rett og slett. Prottispulver er suverent i stekepanna til pannekaker etc.
Adas (enkle og super-raske)proteinlefse
2 eggehviter
23 g proteinpulver, nøytral smak (jeg bruker den fra Now, kjøpt på Iherb.com)
1-2 ss sukrin
¼ dl soyamelk eller tilsvarende (melk, fløte, yoghurt, kesam)
litt salt, vaniljepulver eller vaniljeessens og kanel

Sett en stor stekeplate på nest mest og smør en stor stekepanne med smør/olje.
Hvittene piskes hvitt med saltet,
så tilsettes resten av det tørre
og vispes lett sammen og så tilslutt melken som også vispes lett inn.
Dette blir en stor posjon. Veldig godt å smøre på bremykt eller annet smør på og tilsette ost eller noe som pålegg for å få litt tyngde i måltidet.

Man kan også tilsette en teskje kakao, det blir kjempegodt det også.

	  		  		  		 		 			 				__________________

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.