Makronella sa for siden:
Flere bilder i bloggen
I dag har bloggen 2 års bursdag. Da jeg famlende begynte med de første innleggene hadde jeg aldri drømt om at jeg skulle bli funnet av andre og få så mye postive tilbakemeldinger som jeg har fått. Spesielt da jeg flyttet over på eget domene tok det neærmest av, besøkstallet ble tredobbelt på få uker og på facebook er jeg snart oppe i 9300 likere utrolig -en stor takk til hver og en av dere.
Med litt bursdagsfølese synes jeg følgende oppskrift passe bra til dagen:
I et selskap i julen ble det servert creme brule og siden har jeg lurt på om det var mulig å få til en lavkarbo variant av denne desserten. Største problemet er sukkeret på toppen men siden tagatesse sies å kunne karameliseres fant jeg ut at jeg ville prøve.
til hver porsjon creme brule trenger en
1 eggeplomme
1 dl fløte
1 t-skje tagatesse(eller sukrin om du heller vil bruke det )
vanilje stang eller pulver (ikke vaniljesukker)
Pisk sammen eggeplommene.
Ha fløte sukker og vanilje i en gryte og la det langsomt komme opp til kokepunktet. Bruker du vaniljestang del den og skrap førne forsiktig ut. La stangen bli med på oppkoket.
Hell en tynn stråle med fløte forsiktig i eggene mens du rører. I starten bare litt om gangen for temperere eggene. Har du for mye og for fort blir det eggerøre …… når det hele er blandet siles blandingen og helles i former. Massen skal være helt glatt uten bobler. Er du uheldig og får bobler er det bare å føre brenneren forsiktig over skålen og boblene løser seg opp.
Stek creme brule i vannbad (bruk varmt vann ) Vannet skal stå ca halveis opp på formene
Stekes på 150 grader i 25 -40 minutter til de er fast men med litt skjelvende midte. Pass på at de ikke blir brune oppå.
Avkjøl og la den hvile i kjøleskap i minst 4 timer helst natten over. Slik som de er nå kan de står i flere dager.
Rett før servering skal sukkeret på.
Jeg testet en med halvparten tagatesse og halvparten sukrin. Utseende messig ble halvdelene veldig like, men den delen med sukrin var helt myk , sukrinet var bare smeltet og tatt farge. På tagatessedelen var det klart et sprøtt sukkerlokk . Det skal bare være et tynt tynt lag med tagatesse på toppen og hell av det som ikke fester seg på overflaten før en brenner forsiktig. Pass på så det ikke blir brent. La tagatessen få avkjøle og stivne før du server. Tar bare et lite minutt eller to.
[CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][LEFT]Brenn litt av tagatesen til det smelter og vent noen sekunder før en ny runde med brenneren
[/LEFT]