< Tilbake til oversikten

Spanske hvitløksreker

#1

skyric sa for siden:

Se bilder og skritt for skritt her.

Det var litt kalt i helgen, så vi ville få tankene inn på sol og varme, og lagde reker som vi er vant til fra Spania, og spesielt kanariøyene.

Ingredienser:
800 gram reker - gjerne tigerreker
400 ml god olivenolje
20 fedd hvidløk
1-2 chillier

Varm oljen først, tilsett hvitløk og chilli. La det steke et par minutter. Tilsett rekene. Stek til de er klare og legg i små former. La de bli helt varme i ovnen ved 200 grader (Kan utelate dette og servere direkte når rekene er ferdig, men vi liker også når formene er varme)
Server med godt varmt lavkarbobrød, som du kan dyppe i oljen.
Kan brukes til både forrett og middag.

Se skritt for skritt her.


#2

Echo sa for siden:

Dette så spennende ut!

Hvor kjøper du rekene? Er de rå?
Angående stekingen så blir det på en måte frityr steking/koking det da, det må vel svømme i all oljen dersom det skulle være så mye som 4 dl? :D


#3

Engledans sa for siden:

åååååå....nam nam.Takk for inspirasjon, og for at du deler.Disse må jeg bare prøve.Sliter med appetitten for tden, og hva er bedre enn slik mat for å få opp apetitten igjen.


#4

skyric sa for siden:

Hei. Jeg kjøpte frosne og tinet de opp. Ja de svømmer i oljen. Det blir litt frityre :-)

Mvh
Skyric


#5

mortilto sa for siden:

Mmmm, vi gjør en litt annerledes variant. Kjøper rå scampi, skreller og legger dem i marinade av olivenolje, salt, sitron, hvitløk og chili. Lar de ligge en times tid og steker i stekepanna.

For oss lavkarbo-inger passer det godt med en salat av ruccola, reddiker, asparges (som du forveller) og litt vårløk.

For de som ikke er lav-karbo kan salaten helles over en dressing av sweet chili saus og saften av en lime. De kan også få hvitløksbrød til.. det kan ikke vi :-(


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.