< Tilbake til oversikten

Marianns Troika

#1

Mariann S sa for siden:

So har eg prøvd meg på Troika, har tenkt på det lenge... litt tidkrevande, må lages over 2 dager.
Vel no har eg prøvd, og nam nam nydelig sjokolade :)

Kvelden før du har tenkt å lage Troika må du skolde 250 gram mandler. Og lage trinn 1 på trøffelkremen.

Forma mi er ca 20 x 30 cm, passe porsjon til den. Legg ett bakepapir i botnen på den.

Trøffelkrem:
50 g 86 % sjokoldae
18-20 g tagatesse
1,5 dl fløte

Kok opp fløte og tagatesse og ta det av plata. Legg sjokoladen oppi den
varme fløten, oppdelt i bitar. Rør litt mens den smeltar. Sett den til kjøling.
No skal denne stå kaldt til dagen etter. Då skal den piskast opp, før du stryker den på som lag 2.

Marsipan:
250 g mandlar - skal malast so fint som mulig
62 g tagatesse
1/2 ts tragant
15-20 ml eggekvite - prøv deg fram

Min marsipan vart nyyydelig på smak, perfekt søta. Men den vart litt tørr, og vanskelig å arbeide med.
Trur det var fordi den var for grovmalt... må prøve å forbedre denne. Men i ferdig sjokolade var den god.

Kjevle ut marsipanen og legg det som første lag i forma. Ha bakepapir under, og kanskje over.
Eg har metallkjevle, so eg treng ikkje det. Sett forma i kjøleskapet sånn at marsipanen blir kald.

Pisk so opp trøffelkremen, og legg den som lag nr 2 i forma. Sett den på nytt i kjøleskapet.

Gele: som du kan lage med en gang du begynner å lage denne troikaen.

5 gelantinplater
3 dl passe sterk FunLight saft, bringebær

Legg gelantinplatene i kaldt vatn i 10 minutt. Kok opp safta og ha so i gelantinen og rør godt.
Sett geleen til avkjøling i kjøleskap. Når den er passe stiv, slår du den over som lag nr 3.

Inn i kjøleskapet med det igjen. No må det stå til det er gjennomkaldt, geleen er skikkelg stiv.
Det skal no dyppast i sjokolade. Til kaldare bitane er, til lettare er det å dyppe.

Eg ønskar meg forresten en potetgaffel, då trur eg dyppinga blir noke mindre grisete, for det er den.

Sjokoladetrekk:
ca 100 g 86 % sjokolade
7,5 ml flytande natreen

Eg har brukt flytande natreen, for å sleppe den knasande sjokoladen det blir om eg brukar
tagatesse. Tagatesse gir god smak, men den vil ikkje smelte skikkelig i sjokoladen.

Smelte sjokoladen, tilsett so natreen. Dypp i passe store sjokoladebitar.
Sett kjølig til sjokoladen er heilt stiv.

Oppbevar i tett boks i kjøleskapet, om ikkje du spiser dei opp før du kjem so longt.

Nyyyt, knall god kaffesnop ♥


#2

Bik sa for siden:

Ummmm :sikle: Disse må prøves til helga :)


#3

Dietta sa for siden:

:sikle::sikle::sikle:
Da ble oppskriften lagret i oppskriftsmappa. Den får vente til en gylden anledning (eller når vekta en gang er der den skal være ;))
Gleder meg !!!!


#4

mereo sa for siden:

Så lyst til å lage, men jeg "misliker" ting som er sååå komplisert - for en eller annen plass på veien klarer jeg å ødelegge det..


#5

Yonah sa for siden:

Yummi, enda en ting å lage til jul. Så nå har jeg flere ting å glede meg til å lage:D

Jeg skal lage brune pinner, valnøttmarsipan, delfiakake med marsipan, kokosboller.. Hjelpe meg, det er kanskje litt mye knask til en liten uke.. I tillegg elsker jeg jo iskonfekt med peppermynte i. Hm, lage litt nå og da og prøvesmake, så får jeg smakt litt og fordelt det over flere uker.


#6

mereo sa for siden:

Brunepinner? Ååååå det fikk jeg lyst på.. Hmm kanskje lage delfiakake å...

Du frister meg!! Neeeei!!! :( Hehe


#7

Mariann S sa for siden:

Ja snart jul :D Har du oppskrift på ei lavkarbovennlig delfiakake Imse?
Mmmmm, troika, after eight, valnøttmarsipan, karamell med peanøtter, kokosbolla... Åhh det blir godt :D


#8

Yonah sa for siden:

Ta utgangspunkt i oppskrifta på delfiakaka, bruk sukkerfri eller 86%sjokolade. Jeg bruker marsipan i og evt hakkede mandler. Vurderer sukkerfrie geletopper i år, sannsynligvis lager jeg "seigmenn" selv av funlight og gelantin.

Oppskrifta på brune pinner ligger her inne et sted, og de er seriøst de beste lavkarbokjeksene ever!


#9

Moogie sa for siden:

den her så veldig godt ut! Må prøve meg på troika :) Hvor stor form bruker du?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.