< Tilbake til oversikten

Peanyt

#1

nonta sa for siden:

Jeg har satt sammen en konfektbit. Sjekk den ut davel :) Har fått masse skryt..

PeaNYT
· 1 glass peanøttsmør
· 2-3 ss sukrinmelis ev. også litt stevia*
· En klype havsalt, knust
· 2 ss cocosa extra virgin

Topping:
· 70 g 70% sjokolade
· 1 ss cocosa **

Cocosa smeltes på lav temperatur. Alt blandes godt. Blir en ganske tynn røre. Hell over konfektformer, 2/3 full.
Sett formene i frysen.
Smelt toppingen forsiktig i mikroovn eller i vannbad.
Legg topping på peanøttmassen
Sett tilbake i frysen.

Denne oppbevares helst i frys/ kaldt. Serveres rett før den nytes, da peanøttmassen smelter raskt.

  • Smak deg fram til ønsket søtsmak. Går fint uten Stevia også
    ** I smaksprøvene er det brukt den smaksnøytrale oljen

#2

Charlott sa for siden:

Ohhh.... nøtteting er farlig godt! Og noe jeg bare måååå teste ;)


#3

Engledans sa for siden:

Ha ha...jeg trodde det var en alvorlig skrivefeil i overskrifta.
Nam, høres supergodt ut.må nok prøves. Takk for at du deler.


#4

Holtappen sa for siden:

tusen takk for oppskriften nonta ! den er notert og skal prøves! så grei ut å lage også ;D Falt for det herlige navnet du hadde kalt den.... Pea Nyt...... :D me like :D


#5

Bik sa for siden:

Høres nydelig ut. Hvor mange biter ble det, og hvor mange karber?


#6

nonta sa for siden:

Håper den faller i smak :)
Har ikke regnet ut karbs nøyaktig, men et kjapt overslag tilsier at det er rundt 80 i hele oppskriften. Jeg fikk 70 konfekter, og de er mektige. Du kan selvfølgelig få ned karboene veldig ved å lage ditt eget nøttesmør, F.eks paranøttsmør, å bruke som base i stedet (Har ikke prøvd selv) mandelsmør er kanskje en ide?

har postet oppskriften med bilder til på bloggen min:
nytlavkarbo.blogspot.com/2012/01/peanyt.html#links

Jeg har smaksprøver på disse og fudge med kokos på Sunkost i Markens i Kristiansand og på Sunkost på Tangvall, Søgne, så hvis noen er i nærheten er det bare å gå inn å smake :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.