Nå sitter jeg skikkelig fast altså. Jeg har gått på denne dietten før uten problemer og nå har jeg prøvd hver eneste råd i boka føler jeg. Gikk ned vannmengden første uka, og etter det har det stått stille. Gått på kuren nå i 3 uker. Jeg har prøvd alt fra;
-spise mer fett
-drikke mer vann
-mosjon
-kutte kaffe
-kutte søtningsmiddel (stort sett bare av funlight-typen, ikke noe sjokoladegreier)
-spise oftere og mer (akkurat som jeg har spist for lite en periode
Jeg tar mineralene. Jeg trener(kickboxing, gåturer). Ketostixen har den siste uka vært mørkelilla samme når jeg måler, og uansett hvor mye vann jeg drikker, og ikke minst.. jeg har hatt ett par dager med karb-inntak mellom 30-40 g og den er fortsatt adventslilla. Virker som om kroppen sitter fast i ketose, men INGENTING skjer.
En typisk dag siste uka har vært;
-Frokost 1: 2 tynne skiver lavkarbobrød med cc og reker på, ett par cherrytomater + 10 g nøtter.
-Frokost 2: Egg & Bacon + grønnsakswok (sqush, sopp etc -sjelden mer enn topp 3 karbs)
-Middag; fisk/kjøtt med tilhørende grønnsaker/salat
-kvelds; CC, salat, reker, kapers, oliven
Drikker ca. 2-3 liter vann pr dag (hvis jeg er flink)
Kuttet ned til max 2 kopper kaffe. Og null søtningsmiddel. Full ketose. Hva i all verden skjer, og hva forbrenner kroppen min og hva gjør jeg nå?
Jo, målsettingen var 14 kg ned. Fikk en datter i august, og veide 84 før jeg begynte. Jeg er 166 høy, og vil gjerne ned til 70. Det kan jo ikke være så enkelt, som at hvis man ikke skal ned 20 kg så funker ikke ketolysekuren?
Noen tåler ikke brøderstatninger, andre kan ikke spise tomater.:eek:
Reker, kapers og oliven er salte og holder på vannet.
Mye trening KAN midlertidig hindre vektnedgang.
Har du brukt målebånd i tillegg til vekt? Kanskje kroppen din endrer seg før den slipper kiloene?
Jeg sliter med fettinntaket jeg vet det.. Jeg bare orker ikke så mye av det, og føler jeg får nok gjennom all steking og woking. Samt at jeg gjerne har creme fraiche eller fløte der det passer.Lavkarbobrødet begynte jeg med forrige uke, fordi jeg sliter med å spise godt med frokost når jeg står opp (passer ikke å fixe megafrokost med bacon egg, etc når man har småbabyer).. så da tenkte jeg at det var bedre å få igang forbrenning med en gang på lavkarbobrød, enn å gå 3 timer uten mat. Har jo gått på ketolyse tildligere og tok av nesten 20 kg da, så har en idé om hva jeg kan spise og ikke spise. Da begynte jeg også på ca. 84 og kom ned under 70 kg. Saltinntaket har jeg faktisk ikke tenkt på, men det skal jeg se på, Takk! Bruker målebånd flittig. Ikke mye endring, men noe.
Ja, siden jeg nå ikke går ut av ketose på 30 g, har jeg øket grønnsaksmengden og tilført rotgrønnsaker som gulrot, kålrot og pastinakk. Søte med andre ord. En av målsettingene er at 15-20 g skal komme fra grønnsaker. Man skal spise latterlige mengder salat skal man fylle karbkvota, så det blir litt mer karbrike grønnsaker istedet. :)
Du gikk ned noen kilo første uka, og har stått stille i 2 uker?
For det første syns jeg det er litt tidlig å konkludere med at du sitter fast, det er mange ting som spiller inn på vektnedgang, og man vil av all sannsynlighet ikke ha nedgang hver eneste uke.
Men jeg skjønner at det er kjipt og at du vil prøve alt for å få i gang nedgangen igjen. Men hvis du først skal prøve ut forskjellige ting, må du gi det mer tid. Å prøve alle de tingene du skriver i løpet av et par uker, da får ikke kroppen tid til å respondere.
Det krever tålmodighet, og å stresse med det hjelper i hvert fall ingenting, dessverre.
Det kan hende du ligger da for høyt med karber i forhold til hva kroppen din trenger for å gå ned i vekt.
For selv om man er i ketose, så er det ikke sikkert man går ned i vekt.
Boka anbefaler 15/20 karber dagen i starten, og etter 4 uker kan man øke på utover, såfremt man går ned i vekt.
Gulrot/kålrot er stivelserike grønnsaker og faktisk ikke anbefalt på kuren.
Men holde seg til grønnsaker som vokser over jorda.
Fett er viktig for metthetsfølelsen. Jeg mener ikke at maten skal drukne i fett, men at man tilfører litt ekstra når man mener det er nok.
Jeg, personlig, har måttet gå tilbake til scratch. Finne tilbake til hva jeg spiste, hvordan jeg satte sammen måltidene den gangen jeg gikk ned på ketolyse. ( jeg kan ikke spise frø/nøtter/brøderstatninger)
Jeg startet på 83,4 og endte på 81,5 etter en uke. Så stod det stille en lang stund, før på slutten av uke 2 da jeg hoppet ned fra 81,5 til 80,5 på to dager! Pr i dag er jeg tilbake og fortsatt på 81,5. Jeg mener at kroppen burde hatt plenty av tid til å venne seg til fettforbrenninga, samt at trening burde jo kickstarte det litt? Torkil sier at majoriteten uansett opplever mer vektnedgang og har større suksess med trening (og min er ikke på mer enn moderat vil jeg si, altså helt normal trening). Jeg er egentlig litt tilbøyelig til å prøve å komme meg opp på vanlig lavkarbo nå og bare kjøre på med mer trening, for dette er bare skikkelig demotiverende nå. Særlig siden man vet det vanligvis funker veldig bra! Men HVORFOR er karb-toleransen så høy? Før har jeg bare hatt mørkelilla stix etter lite vanninntak eller en hard kveld på byen, men nå er den og blir den på mørk uansett. Er det noe som er "off" i kroppen min? Har lavt jernlager og prosent i tilegg, så tar dobbel dose jern -kan dette påvirke det?
Ok, tenkte ikke på stivelses-ordenen. Da kutter jeg det, og går tilbake til 15-20. Heller spe på med tomat/paprika/salat etc etc. Funnet en fin lavkarbosmoothie med fløte og yoghurt. kanskje det kan tilføre litt ekstra fett :)
Og skjule fettet i maten: helle på olje i supper og sauser etter koking, mixe det inn med stavmixer= du ser det ikke....
Aubergine er et fin "fettsuger" ;stekes med urter, krydder i godt med smør, og er mettende og godt tilbehør.
Går faktisk en del olje i supper! Og aubergine spiser jeg gjerne på kvelden! Og som du sier, det suger hvertfall fett! Spiser fiskeretter 2-3 ganger i uka, én av dem er gjerne suppe. Kjøtt de andre. Da ligger jeg unna yoghurten, og brødet (:(). Noen tips til hvordan man egentlig regner ut karbo på supper(hjemmelagde)? Alle ingredienser blir jo til noe, men vanskelig å vite helt hva?
Ingrediensene skal veies i rå tilstand.
Og når den er ferdig, veier du enten hele kjelen ( som du har veid før du begynte tom) eller måler opp antall liter.
Det er ikke lett, det vet jeg av erfaring, men når man klarer å slappe av, stole på at man gjør ting riktig, så letter det en stor bør fra skuldrene :ja:
Kjære deg... du har bare holdt på i 3 uker, det er ikke lenge i det hele tatt! Du har gått ned noen kilo i vann, OG du sier det er endring når du bruker målebåndet. Hva mer forventer du sånn egentlig? Om det ikke er endring i vekta, men det forsvinner cm'ere, så er det helt topp. Det betyr at du bytter ut fett med muskler. Muskler som igjen forbrenner mer energi. Selv om det kanskje ikke har blitt borte så mange cm'ere, så har du igjen ikke holdt på lenge!
Ikke stress deg opp sånn, la kroppen få tid til å områ seg! Kiloene kom ikke på over natta, så det er faktisk ingen grunn til å tro at de skal forsvinne over natten heller...
Du sier du fikk en datter i august. Det antar jeg betyr mindre søvn enn normalt? Kanskje fortsatt noe amming? Dette er ting som stressede kroppen, og med stress går vektnedgangen saktere.
Først og fremst får jeg hive meg på og repetere det andre har sagt her. Gjennomsnittet siden du startet er jo bra og det er nesten det en må ta utgangspunkt i.
Karbotoleransen kommer antagelig av treningen. Muskler og lever har begrenset kapasitet for lagring av sukker, og når du trener bruker du av dette lageret slik at sukker i blodet får plass i musklene (som også gjør at man trenger mindre insulin, fordi både fettceller, muskelceller, lever og mer tar opp sukker). Om jeg ikke husker feil er musklenes lager på ca 600kcal (ca. 150g karbohydrater), så en liten runde intervalltrening (kickboksing) og noen tunge vektøvelser gjør fort plass til å spise 30-40g karbo og fortsatt være i ketose så det holder. =)
Jeg slenger inn noe her! Jeg fikk en sønn i august å sliter med nedgang selv, sendte mail til ernæringsfysiolog som fremmer lavkarbo.
Han sa at når man har født så kan det gå 8-12 måneder før kroppen kommer i skikkelig forbrennings modus grunnet hormoner fra garvdidtet eventuelt amming. Jeg stagnerte i 4 uker før jeg måtte benytte meg av lavkalori/lavkarbo for å få bevegelse. Nå tikker det sakte men sikkert nedover, men seint, det går det.
Jeg har kuttet frokosten (selv om barna mine er større). Nå følger jeg periodisk faste og spiser første måltid kl. 11-ish. Jeg har lest noen artikler om emnet, og felles for dem er at de stiller spørsmålstegn ved hvorvidt det er noe poeng i å "sette i gang forbrenningen" slik vi er blitt fortalt i årevis. Mange ting tyder heller på at det er gunstig å forlenge fasten (den man får naturlig om natten), og heller spise få, store måltider. For MIN kropp er det helt ypperlig - jeg får spist meg skikkelig mett og slipper alt maset med frokosten. Jeg har gått ned fra 73 til 55 kg og spiser godt med fett i kosten :)
Tusen takk for svar dere! Og spesielt plastbox og albatross, det var ganske så opplysende! Spørs nok om ikke jeg justerer opp fra ketolyse og til lavkarbo en stund fremover. Begynner å ane at sånn som ting er nå, etter fødsel kan det være greit å bare legge seg på en sunn lavkarbo-livsstil kombinert med trening, til hormoner og kropp(jernlager etc) er i lage igjen. Hvem vet, kanskje det fungerer bedre og jeg ikke trenger ketolyse når det har gått en stund. Dere har alle sammen vært veldig kloke og hjelpsomme! Tusen tusen takk! :)
Picea. Jeg ser du har fått mange svar fra erfarne folk her inne. Da jeg fødte for 5 år siden hadde jeg heller problem med at jeg raste raskt ned i vekt. Først forsvant 10 kg som skyldtes graviditeten, og i tillegg mistet jeg ytterligere 7-8 kg pga amming. Og det skjedde på bare 3 måneder. Jeg slet med overskudd, og da ikke bare pga småbarn, men pga raskt vekttap. Det er nok viktig å ikke miste for fort når du i tillegg ammer (antar jeg), og skal ta vare på en baby. Jeg vil anbefale å ta det helt med ro, sørg for at du får nok hvile (om det lar seg gjøre), spis og kos deg med babyen din. Når kroppen kommer mer i balanse, vil du nok gå ned. Rask vektnedgang rett etter fødsel er absolutt ikke bra for helsa.
Håper du etterhvert mister de kiloen du ønsker, og at du gjør det i riktig tempo som er tilpasset kroppen din! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.