Trenger litt eksperthjelp... Har funnet en lavkarbo ostekakeoppskrift, hvor man skal bruke en pakke sitrongele med halv mengde vann. (=2,5 dl)
På butikken hadde de selvsagt ikke sukkerfri gele - så nå sitter jeg litt fast.
Kjøpte i rein desperasjon en sitron og gelatinplater. Noen som kan lage gele som kan forklare meg hvordan jeg kan redde dette inn igjen..?
Vet ikke hvordan det blir med sitronsaft rett fra frukten, mulig den løser opp gelen.
Mange som lager med Fun light saft, vet jeg. Tror vel også bare vann og sitron blir litt vel surt.
Ellers er det som det sies her bare å følge oppskriften på gelantinplatepakken!
Ja, søter med det man vil i tillegg til sitronen. Jeg brukte 2 lime, 2 sitron og søtet etter at alt var blandet med fløten og sånn (så det ikke skulle bli for søtt).
Om den geleen (2,5 dl) skal vere i ostekremen skal du bruke 6 plater gelantin.
Det samme skal du ha i 5 dl gele om du skal ha gelelokk på kaka.
Fun light har saft med 'lemon/lime'-smak. Brukar du den treng du berre blande den passe sterk,
varme den opp og tilsette 6 plater gelantin til 2,5 dl ferdig blanda saft.
Brukar du sitronsaft frå sitron i 2,5 dl vatn, søtar du til du syns den er passe søt (ver forsiktig),
so tilsetter du gelantinen i oppvarma sitronsaft/vatn.
Går helt fint med sitronsaft+søtning og gelatin. Jeg husker aldri hvor mye jeg har oppi, jeg smaker meg til og passer på at det blir nok sitronsmak jeg..
Ente hadde du i for lite søtt, ellers er du bare litt mere "sær" i smaksløkene enn meg, for jeg og gubben( og de fleste vi har på besøk) synes slik ostekake smaker akkurat som vanlig.
Jeg tar utgangspunkt i Gerds ostekake( søker du på ostekake her inne dukker den opp), men lager gelèen selv. Tagatesse gav en smak veldig, veldig likt sukker, men ellers har jeg brukt sukrin, splenda o.l. Splenda og tagatesse synes jeg blir best..
Som de fleste andre skriver her, så er jeg storbruker av funlight saft og gelantin plater, med slik kan man fint lage lavkarbo seigemenn også..:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.