Jeg vet at det er mange lavkarbobrødoppskrifter her, men jeg har ikke tid til å prøve ut alle sammen.
Jeg trenger den beste! Nå!:D
Jeg trenger et brød som ligner på vanlig brød, for det må klaffe for mine to gutter som ikke er vant til hjemmebakt.
Det bør være mellomgrovt.
Og ikke for mange rare ingredienser.
Hvis du kan leve med rundstykker, kan jeg absolutt anbefale disse
Kan helt sikkert lage brød i stedet for ryndstykker også.
Mannen var helt i himmelen da jeg bakte disse. Eneste jeg skal endre neste gang, er å bruke mindre linfrø, og heller erstatte det med solsikkefrø eller gresskarkjerner.
Alle indgediensene fkk jeg på Meny, med unntak av glutenmel. Jeg brukte Pofiber i stedet. Fungerte helt fint, men de ble litt flatere enn originalen.
Men - veldig gode :)
Vel, jeg går vel egentlig ikke på lavkarbo og teller ikke karber. Guttene spiser vanlig brød i barnehagen, men jeg trenger noe jeg kan gi dem hjemme som pappaen kan tilslutte. Han går på paleo nemlig og vil helst ikke at vi skal spise noen kornprodukter.
Men jeg tenker at hvis jeg får bakt noe med mindre korn og karber så er det bedre enn vanlig brød. Så akkurat antall karber spiller ikke så stor rolle.
Er det aktuelt å gjøre det så enkelt som å kjøpe Fedon Lindberg sitt brød? De selger det på rema1000. Det er kun 18 karbo pr 100 gram. ca 5-6 karbo pr skive. Det er jo bedre enn vanlig brød og det smaker veldig ok.
Hadde gjort det hvis jeg hadde bodd i Norge. De selger ikke noe lavkarbobrød på pakke her jeg bor :(
Prøvde å bake rundstykkene som ble anbefalt, jeg synes absolutt de er gode, men de falt ikke helt i smak hos 5 åringen min. Ikke heller min hjemmelagde leverpostei. Men det er jo bare å fortsette å prøve.
Brød som smaker som vanlig grovbrød? Da baker du Karins "mitt aller beste brød". Inger fra Ingers rugbrød har "tjuvlånt" oppskriften og kaller den Ingers SUPER lavkarbobrød men så lenge hensikten er god er vel alt godt :)
I tillegg kan du bestille (faktisk!) tørrmiksen fra spisdegslank sine sider, skal bare blandes med CC og egg (om du ønsker og spare deg litt ekstra arbeid).
(Skroll deg ned til "bakemix")
Alle som har smakt dette har sagt dette kan de fint leve på uten problem. Stek det gjerne litt ekstra, det pleier jeg og gjøre ;)
Karins aller beste brød er definitivt min favoritt. Vær dog ops på at det er forkledd omelett (alle lavkarbobrød er det) og at det derfor ikke bør lagres på annen måte enn omelett. Siden jeg bruke 2 uker på å spise et brød har jeg den ene halvparten i kjøleskap og den andre i fryseren til jeg har spist opp den ferske.
Jeg deler opp i skiver og fryser, så er det enkelt å ta opp et par skiver. Til matpakken bare smører jeg de mens de er frosne, så er de passelig til lunsj og pålegget holder seg friskt og fint. Ingen svett ost :)
Etter min mening finnes det ikke lavkarbobrød uten korn eller mel som ligner på vanlige brød. Jeg har bakt en del typer og dessverre finner jeg ingen som faller i smak egentlig. Det blir for mye frø, egg og rømme/cf/cc og for lite brød rett og slett.
Da jeg beggynte med lavkarbo ville jeg ikke ha erstatninger. jukseris. blomkålmos og lavkarbobrød spiste jeg ikke og jeg klarte meg uten bakemikser og jbkm i over et halvt år. I forrige uke var jeg faktisk tom for JBKM og da jevnet jeg sausen min med sellerirot og det fungerte utmerket. Jeg tror det er for kort tid siden du spiste brød hvis du ikke syns Karins er bra :D
Og jeg gjorde det helt motsatt :p
Fant erstatninger for det meste, inkl brød og knekkebrød. Etterhvert som jeg syntes lavkarbo ble mer naturlig forsvant erstatningene. For meg gjorde det overgangen mer ukomplisert :)
Jeg var så gira at det var ikke et tema engang - men jeg hadde ikke oversikt over erstatninger heller den gangen. Så mye jeg har lært siden den gang! ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.