500 g kjøttdeig av lam (eller bruk vanlig kjøttdeig)
1 egg
1 ss revet ingefær
2 hvitløkfedd, hakket
1 ts chilikrydder
½ boks hakkete tomater
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts garam masala krydder
2 ss olje (vu kan jo bruke smør)
1 løk finhakket
2 dl yoghurt naturell (eller matyoghurt)
salt og pepper
frisk koriander eller persille
Bland kjøttdeigen med revet ingefær, hvitløk, chilikrydder, egg, salt og pepper. Form runde kjøttboller og legg til side.
Brun malt koriander, spisskummen, kanel, garam masala og løk i olje i en stekepanne. Tilsett tomater, salt og pepper. La det koke i ett minutt. Ta pannen fra platen, og bland i yoghurt. Sett tilbake pannen. Legg i kjøttbollene, legg på et lokk og la dem koke i sausen i 20 minutter.
Dryss koriander over
Legges rå oppi, og det gikk helt fint. Laget denne i går, med rømme, for jeg hadde ikke tykisk yoghurt. Kjøttbollene ble gode når de lå og småkokte/trakk i tomatsausen.
Jeg lagde denne i dag, dobbel porsjon.
Erstattet yoghurten med soyamelk og hadde i 4 spiseskjeer kokosmel for å få sausen tykkere. Brukte malt ingefær, og kjøpte ikke ferske urter, for å spare penger.
Salat som tilbehør. Brukte karbonadedeig, og jeg stekte kjøttkakene først.
Kjempedigg, gikk fort å lage også. Hadde kanskje oppi litt mye ekstra krydder:stuart:
[ATTACH]10899[/ATTACH]
[ATTACH]10900[/ATTACH]
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.