Rebeldama sa for siden:
Vil gjerne si "hei" til dere og presentere meg :)
Har lusket litt rundt her noen dager og laget en profil igår.
Er snart midtveis i livet og kjenner at det er på høy tid å legge om til sunnere vaner.
For en måned siden stumpet jeg røyken etter 25 års avhengighet og nå er det vekta som skal til livs.
Når vekta tar veien til 101 kg kjenner jeg at "nok er nok".
Jeg har alltid vært en "stor" jente men har aldri vært på dietter/slanking/endring av kosthold før.
Men for ca 9-10 år siden (etter et samlivsbrudd) hadde jeg en dramatisk vektnedgang
som jeg ikke kunne forklare årsaken til.
Det er den eneste gangen i mitt liv hvor vekta viste 65kg (og derfor har jeg satt som mål nå:70kg).
Desverre ble jeg ikke værende der, men har øket og øket og øket og øket og jaaa.. you know...
Når jeg idag prøver å tenke ut hva som var så spesiellt den gangen så må det være det jeg spiste,
dog uten å tenke over det, for jeg har alltid spist "det jeg vil".
Maten min bestod i stor del av grovt knekkebrød med brunost og te,
middagene var stort sett enten en halv kylling fra meny, en stor salat eller en kebab fra den lokale pizzeria.
Egg og bacon var "kosemat".
Brød og bakevarer hadde jeg aldri hjemme, melk drakk jeg uhyre sjeldent..
Når jeg har lest meg litt opp på emnet så ser jeg idag at jeg rett og slett var på LAVKARBO.
Selvfølgelig ble det mot sin hensikt å skulle holde vekten nede med light produkter og "allmennkjente sunne matvarer".
Det var jo DA jeg gikk OPP i vekt igjen...
Det blir jo litt anderledes å legge om til en lavkarbolivsstil i forhold til at "det bare skjedde" for 10 år siden.
Jeg ser det er ulike "retninger" av lavkarbo, så jeg tenker at jeg må prøve meg frem litt.
Derfor valgte jeg Lindberg som kostholdsfilosofi,
men den blir vel noe egendefinert også :)
Idag har jeg hvertfall gjort første innkjøp med lavkarbo i tankene. Og tingene jeg kom hjem med var:
*Helmelk (kuttet ut lettmelk)
*Fløte (som ellers er bare blitt brukt til spesielle anledninger)
*Soft Flora til steking (er det det dere mener med smør?? Har ellers brukt melange.)
*Rømme (alltid i bruk her i huset..så det er ingen nyhet i kjøleskapet)
*Agurk
*Tomater
*Purre
*Salat
*Paprika
*Sitron
*Splenda (tilfeldig at jeg så den og husket at jeg hadde lest om den her inne)
*Sjokolade 70% premium og kokesjokolade (det er jo lørdag, tross alt)
*Kjøttdeig
*Pepperskinke (gleder meg til å maule pålegg!!)
*Egg
*Kyllingvinger (ferdigstekte.. nam,nam)
Er også så heldig at jeg bor i grei avstand til svenskegrensa, så nå skal det planlegges innkjøp hos "søta bror".
Hører at det er endel varer i fohold til lavkarbo som er billigere der.
Og nå blir det å dykke inn i delen av forumet med oppskrifter for å printe ut.
Det blir en "innkjøringsuke" her..
også for å få tid til å gå gjennom matskapet og hive/gi bort varer som ikke passer inn i den nye livstilen.
Har ikke lest noen bøker (ser at det anbefales av flere her inne)..
Er ingen lesehest så jeg kommer nok ikke til å lese hundreogfemten bøker om emnet,
men har noen en spesiell bok som anbefales så tar jeg gladelig i mot tips..
Og selvfølgelig alt av råd tas imot med takk :)