< Tilbake til oversikten

Tilsette frukt i youghurt på egenhånd ...

#1

FrkMarge sa for siden:

Det prøvde jeg i dag fordi jeg hadde en illusjon om at det da ville blitt helt som "vanlig" fruktyoughurt bare litt sunnere...
... hvor feil man kan ta :eek:

Var et prosjekt til guttungen dette da håp om å unngå "Sprett" med tilsatt ditt og datt...:rolleyes:

Jeg tok et beger youghurt naturell og en moden banan og kjørte på med stavmixeren i den tro at dette skulle bli bra...
Det ble det ikke!
For det første ble den helt flytende, tynnere enn drikkeyoughurt:eek:
For det andre smakete den skikkelig surt:(

Jeg haadde oppi noen ss med sukrinmelis og 1/2 ts vaniljepulver... enda er den sur (mye surere enn vanlig youghurt), men noe bedre.

Hva i himmelens navn har de i youghurten for å få den kremet og SØT???:confused:


#2

Dietta sa for siden:

Unevnelige menger med sukker ?? :p


#3

Gerd sa for siden:

Kjøpeyoghurt er jo sukkerbomber!


#4

Nerthus sa for siden:

Jeg har laget yoghurtblanding til samboen med jevne mellomrom. Bruker tyrkisk eller gresk yoghurt, og flytende natreen. Natreen er helt genialt i slike tilfeller. Deretter en stor håndfull blåbær og/eller bjørnebær (opptint om den skal spises der og da, blir godt om du kjører de i mikroen så de er litt varme). Bland i yoghurten. Det blir faktisk så godt at jeg synes det nærmer seg fruktyoghurtene jeg pleide og spise før :)
Har også brukt mango skåret i småbiter siden han er stor fan av mango :)

Kjører ingenting i blender, synes det skal være litt biter i "fruktyoghurten" :)


#5

Mariann S sa for siden:

Eg brukar tyrkisk yoghurt og søter med tagatesse. Har så oppi bær som nerthus. Om eg feks brukar ei moden pære, finhakkar eg den med kniv først.


#6

Dietta sa for siden:

Spennende Nerthus. Vil du anbefale gresk eller tyrkisk ? Vi har ikke smakt noen av de, og er på jakt etter den som er mest kremete/søtest i seg selv. Mannen fikk vann i munnen da jeg leste innlegget ditt ;)


#7

Nerthus sa for siden:

Ehm, jeg kjenner ikke særlig forskjell, tyrkisk om de har, gresk om de har det ;) Synes ikke noen av de er spesielt søte i utgangspunktet, men det skal så lite flytende natreen til for å få effekt, og JEG synes natreen på denne måten er det som gjør at det smaker som ordentlig sukker. Mannen her er særdeles fornøyd også, det smaker jo som ordentlig fruktyoghurt, bare uten sukkeret :)


#8

Dietta sa for siden:

Flott, tusen takk. Da kjøper jeg bare den jeg finner, og er de der begge 2 blir det elle melle................
:D



#10

Dietta sa for siden:

Der var den ja. Husket at det var en tråd om youghurt og smak og konsistens etc, men husket ikke hvilken det var.
Da blir det prinsessemat på mannen snart... ;)


#11

Mariann S sa for siden:

Eg har ikkje kjent forskjell på dei, som eg har tenkt over. Men har aldri smakstesta samtidig.
Ser at tyrkisk har 5,8 g karber/100 g og gresk har 5,1 g karber/100 g


#12

Dietta sa for siden:

Litt forskjell var det jo, men ikke så mye at jeg bryr meg om det ;) Blir nok mest kosemat for mannen dette tenker jeg.
Tusen takk for tilbakemelding :)


#13

index sa for siden:

Jeg har litt dilla på yoghurt for tiden. Da bruker jeg Tines yoghurt naturell, tilsetter en teskje eller to med Natreen pulver, og rører dette sammen. Deretter tilsetter jeg en liten håndfull blåbær (Rema selger noen pakker med 125gram ferske blåbær som er helt nydelige). Har også prøvd med fersk ananas skåret i små biter, godt det også. Jordbær er også veldig godt i yoghurten. Bringebær har jeg også prøvd, men synes at stenen i disse ødelegger litt. Jeg vil anbefale deg å skjære opp frukten i stedet for å mose den, da beholder du konsistensen.

Jeg brukte tidligere Splenda, men Natreen gir bedre smak. Nydelig!


#14

Dietta sa for siden:

Ja, flytende natreen er supert til slikt :D


#15

Carisma sa for siden:

Vanlig naturell smaker oppvaskvann i forhold til tyrkisk/gresk youghurt.... :o


#16

Kitt sa for siden:

Så enig, så enig!:ja:

Og ettersmaken gjør meg sånn matt og rar i munnen leeeenge etterpå!:(


#17

FrkMarge sa for siden:

Det er ikke noe alternativ å skjære opp frukten her i gåreden - da blr den ikke spist nemlig :(
Hele poenget er at han ikke vil ha youghurt med "klumper"


#18

Carisma sa for siden:

Mos frukten i hurtigmikser, bland i youghurten med gaffel. Da holder den konsistensen.


#19

Yonah sa for siden:

Banan i hurtigmikser blir flytende uansett, det er en grunn til at det står mos med gaffel i banankake;)

Her i huset spiser ungene tyrkisk eller gresk yoghurt med syltetøy( enten hjemmelaget rørt uten sukker eller sånn med mindre sukker, ikke syltetøy med aspartam).


#20

Carisma sa for siden:

Jeg moser banan hver dag i hurtigmixer, den blir ikke flytende hos meg.. :confused:


#21

Yonah sa for siden:

Men den blir mere flytende enn når du moser med gaffel? Jeg har i allefall aldri opplevd å ikke få flytende seig banan i hurtigmikser av noe slag..


#22

FrkMarge sa for siden:

Hm det har jeg aldri hørt om før :(
Lager aldri banankake for det har jeg aldri vært veldig glad i, så det der har jeg aldri fått med meg.

Søren også. Da MÅ jeg kjøpe "sprett" for å få bananyoughyrt da jo :( (er det som er favorittsmaken her i gården nemlig)


#23

Carisma sa for siden:

Men gjør det noe om bananen er flytende hvis youghurten er tjukk da? Bruk tyrkisk youghurt, den er mye tjukkere enn naturell.


#24

TrillTrall sa for siden:

Jeg bruker eplesyltetøy med mindre sukker eller det nye eple og pæresyltetøyet uten sukker (med noe kunstig søtning) i min yoghurt naturelle. Rører det godt inn og synes det blir kjempegodt! :) Ikke er det noe særlig til biter heller, de kan du jo fiske ut fra skjeen når du skal helle det i yoghurten.


#25

Nerthus sa for siden:

Åja, smart! De har jo både blåbær og bringebær og jordbær i den serien (Lerum). 80% bær og kun kunstig søtning tilsatt. Vet at Rimi har den, har ikke funnet den andre steder foreløpig... smaker GODT og ikke så søtt at man får smilehull ;)


#26

Mariann S sa for siden:

Eg kokar syltetøy av bringebær, blåbær og jordbær som er søta med tagatesse.
Og den kan en fint mose med fesk stavmikser. Eg blander den i tyrkisk yoghurt eller creme fraiche sammen med hakka nøtter, nam nam.
20 gram tagatesse til 400 gram bær, akkurat passe søtt :)


#27

FrkMarge sa for siden:

Det var jo hele youghurten som ble flytende da:( Jeg puttet rett og slett 1 stk banan og en bøtte youghurt naturell i en beholderen og moste det sammen med stavmikseren. Det ble rennende nesten som vann:(

Og det hjelper meg ikke med all verdens andre bær og frukter som det går bra med - det MÅ være banan:o


#28

Yonah sa for siden:

For det første synes jeg du uansett skal prøve tyrkisk yoghurt, her i huset er i allefall liten og stor enig i at den er MYE mildere enn yoghurt naturelle. Forøvrig det som tine mm tilsetter for å få tykkere yoghurt er melkepulver. Så jeg ville finmosa banan og hatt i, og den tyrkiske yoghurten blir jo uansett ikke rennende selv om du moser banan i hurtigmikser, for yoghurten i seg selv er kjempetykk. Og den metter mere enn yoghurt naturell.


#29

j88 sa for siden:

Jeg bruker å knuse banan i blenderen først, så blander jeg den sammen med youghurt, også har jeg oppi litt Lecithin, som gjør at det blir mere kremete. dette lar jeg stå i noen minutter. Det blir veldig godt


#30

FrkMarge sa for siden:

jeg får prøve det neste gang, både den tyrkiske youghurten og å mose bananen alene.:o

Men hva er Lecithin? Og hvor får jeg tak i det?:confused:


#31

Carisma sa for siden:

Les innlegget en gang til. Du skal ikke ha youghurten i blenderen, bare bananen....


#32

Alynna sa for siden:

Jeg hadde brukt litt mindre banan, og kjøpt bananessens på panduro elller liknende sted, og hatt i en dråpe. Da får du mer "banansmak" som ikke blir så sur, mer aromatisk. Blir uansett mer frukt enn i kjøpeyoghurten. Jeg synes natreen og tagatesse er gode søtningsmidler til meieriprodukter. Og man skal absolutt bruke faste, kremete yoghurter som anbefales over i tråden, og ikke den tynne suppa til Tine.

Et tips om det blir for syrlig, er å bruke 1 del kesam og 2 deler gresk/tyrkisk yoghurt.


#33

FrkMarge sa for siden:

Går det an å få bananessens??? Ja der ser man hvor lite man vet:rodme:

Da er konklusjonen:
*Mos bananen alene, og kanskje litt mindre banan...
*Bruke tyrkisk youghurt istedenfor Tine's
*Kjøpe bananessens

Skal oppdatere tråden når jeg får prøvd ut dette jeg:p


#34

Alynna sa for siden:

Og kjøp gjerne Tagatesse! Ganske drøy i bruk er den også :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.