< Tilbake til oversikten

Viltsaus

#1

Bik sa for siden:

Skal lage helstekt elgbiff med viltsaus til i dag. Har tidligere brukt Toro sin som base og putta i en del godsaker. Men nå skal man jo helst spise å rent som mulig. Noen som har en bra oppskrift på viltsaus?



#3

Bik sa for siden:

Takk. Skal ta en titt :)


#4

Nannah sa for siden:

Kjære deg, når du steker en stek så får du jo masse god kraft av steken. Da er det helt unødvendig å bruke ferdig-pose.(masse karber er det jo også)

Kok ut langpannen med litt vann. Og hell i en kjele.Ha i fløte eller rømme. Smak til med krydderet du vil ha og småkok til sausen tykkner. Du kan eventuelt tykkne med litt Johannesbrødkjernemel utrørt i vann. :)


#5

Charlott sa for siden:

I en viltsaus synes jeg det er knallgodt med litt "Snøfrisk med timian og rødløk" i! :sikle:
Det hjelper også til med å tykne sausen :)


#6

Bik sa for siden:

Ble egenkomponert saus av 4 dl fløte, 1,5 dl kjøttkraft, 60 g kremost naturtell (hadde bare den i hus, men skal prøve med urteost neste gang), en eggeplomme og ei 1/2 ts johannesbrødkjernemel, ei ts sennep, salt, pepper og viltkrydder. Hadde i hermetisk champinjong, og så hadde jeg i stekt bacon rett før servering. Fy sør'n så godt det ble :sikle:

Serverte det til helstekt elgbiff, brokkoli og blomkål. :)


#7

Nannah sa for siden:

Det ble sikkert nydelig mat, Bik :)


#8

MariaH. sa for siden:

Hei !
Jeg strever med sauser og supper, er nokså ny. Men har funnet Tyrkisk og Gresk yoghurt. Den er veldig god i sauser/ supper og til frø/nøtteblanding.
Har også brukt Toro's kok og kjøl for å tykne.
Har hørt om Aktins jevning, men vet ikke hvor jeg får tak i den.
Har noen bedre greie på dette enn meg ?
Er veldig glad for tips.
MariaH.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.