He he, jeg har søkt inne her i lang tid nå og funnet Gerds oppskrift og flere andre. Har skjønt at man må ha en kraftig (dyr) blender for å kunne lage smør av nøtter siden det tar tid å lokke oljen ut. Kom frem til at jeg skal si meg fornøyd med å kjøpe mandelsmør fra Monki (eller nøttepålegget fra funksjonell mat). Tror den er rågod med salt på, som alternativ til tahinien jeg spiser så mye av. Dyrt men. Men men:) Jeg har ikke råd til en sånn blender(og har ikke kjøkkenmaskin, kun visp). Har blitt litt klokere av å lese ihvertfall:)
Lagde faktisk igår, jeg.
Brukte oppskriften fra www.lovelyliller.com og prøvde meg frem.
Brukte hasselnøtter, sukrinmelis, kakao, himalayasalt og rapsolje. Mengde tok jeg bare etterhvert. Smakte kjempegodt! Men legg merke til at det blir som peanøttsmør i konsistensen, og at dersom man vil ha mer sjokosmak på pålegget må man nok bruke sjokkis ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.