Etter jeg ble gravid sliter jeg skikkelig med å spise lavkarbomat. Jeg er kjempe kvalm og uvell og orker ikke tanken på fett lengre.
Før jeg ble gravid var fløte en klar favoritt når det gjaldt fettkilde, nå orker jeg nesten ikke tenke på fløte uten at jeg spyr.
Er det noen som har noen forslag til hva jeg kan spise av fettkilder?
Jeg ville bare tatt en pause fra fløte, kanskje prøvd igjen om en god stund.
Kokosfett? Steke i ekstra smør, som brukes som sjy på maten? Fet fisk, for eksempel ørret eller laks, og kanskje surret i rømmesaus? Noen spiseskjeer Udo's choice i løpet av dagen? Tykkere lag smør, hvis du bruker knekkebrød eller brød? Avocado? Varmrøkt makrell som pålegg, eller bare spise det ved siden av f.eks. kokte egg med litt smør oppå?
Kanskje du ender opp på å spise noe helt annet en periode, men det er bedre enn å bli kvalm av maten, og det endrer seg som regel fort igjen.
Ost, ikke av de feteste. Avokado, nøtter, frø, egg.Fløte/krem, rømme, creme fresh, tyrkisk, eller var det den greske som har mest fett?, yoghurt. Oljer som er ode, som valnøttolje og hvetekimolje(siste fåes på iherb.com)
Du må jo ikke ha store mengder nei, bare sånn at maten får litt smak. fett utgjør så mye mer kalorier at for å få riktig prosentfordeling av næringsstoffene er det ikke så mye som må til. Om du legger inn maten på diett.no ser du hvor mange prosent fett du inntar i forhold til protein og karbohydrater. Ligger du på over 50% av energien fra fett er det slett ikke ille. Mange ligger der men har da mer enn 5% av energien fra karbohydrater,da. Tenk at du skal ha litt fra en proteinkilde, litt fra en fettkilde og litt fra en karbokilde i hvert måltid. Noen matvarer inneholder alle tre; som nøtter og frø.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.