< Tilbake til oversikten

Løvstek

#1

Gerd sa for siden:

Løvstek
(6 stk)

600g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
3-4 ss kaldt vann
3-4 ss olje (jeg brukte olivenolje)
1/2 ts pepper
1 ts salt
1 ts sellerisalt.


Mixes godt sammen til en seig, god deig.

Så tar man en blank 2 liters pose ( perfekt størrelse)
legger en kjøttdeigbolle inni den og kjevler forsiktig så flate man vil ha de
Klipper opp posen på begge sider når de skal stekes ( enklest når de er frosne)
Krydre med ønsket krydder og stek.

Serveres med salat og bearnesaus
[font=Times New Roman][/font]
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3296&amp;albumid=615&amp;dl=1326216584&amp;thumb=1[/img]


#2

Holtappen sa for siden:

Takk Gerd, genialt, så bra tips med fremgangsmåte. Disse skal lages og fryses og nytes spesielt på travle dager :D


#3

Melusine sa for siden:

Enig! Genialt å bruke plastpose slik :)


#4

babydoll sa for siden:

Takk Gerd! Nå reduserte du trolig matbudsjettet mitt drastisk, for jeg pleier ofte ty til løvbiff med ost og brokkoli til de dagene der man såvidt orker å tusle inn til kjøkkenet... Og de i butikken er ikke akkurat billige da...


#5

langaard sa for siden:

Gerd er en av "gullklumpene" våre ja:)


#6

Gerd sa for siden:

:klem:

Kjøpte løvbiffer er rådyrt :ja: 45 for to....
Kjøttdeig: 65 for 600g...

Det blir forskjell altså :ja:


#7

Dietta sa for siden:

Genialt Gerd. Noen ganger lurer jeg på hvorfor jeg ikke kommer på slike smarte løsninger selv.... Fikk lyst på løvstek nå :)


#8

Victory sa for siden:

Power. To. You!!

Dette var super dig! Kjøpte en pakke karbonadedeig og laget den. De hadde ikke sellerisalt, men kjøpte et biffkrydder som det sto var til hamburger. Fungerte glimrende!
Hadde også en pakke svinekjøttdeig, så laget den også. :)

Fikk en av hver, og det var nyyyydelig!


#9

Kanutten sa for siden:

Løvsteik er godt!

Et annet tips for å lage løvsteik er å kjøpe grillstads råe hamburgere når de er på tilbud. Da får du 8-10 burgere for 80 kroner. Disse tiner jeg før jeg skal bruke dem og kjevler dem flate mellom plastfolie. Stek og nyt!


#10

Bønna200 sa for siden:

Skal lage en ladning av denne i morgen så jeg har i fryseren. Er jo genialt!


#11

Bønna200 sa for siden:

Og i dag hadde vi denne til middag og det er uten tvil den beste løvsteken jeg har smakt!! :)

Gubben sa jeg måtte skryte av den, så da er det bra. :p


#12

langaard sa for siden:

Har hamstra inn kjøttdeig, så her skal det lages løvstek i lange baner:D
Takk for oppskrift Gerd:)


#13

Gerd sa for siden:

Dette er blitt en skikkelig slager her i huset :ja:

Jeg lager fort en 20-30 stk. når jeg er i gang, men de varer ikke lenge ;)

Er vel jeg som får skylda viss det blir lite kjøttdeig i butikkene nå :lol:


#14

Bønna200 sa for siden:

:lol: Det skal du ikke se bort i fra;)

Jeg fikk 13 stk ut av 1,2 kg med kjøttdeig. Neste gang skal jeg lage flere! :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.