Sivensvans sa for siden:
Lagde dette i går - og, bare mååå dele! Anbefales!
4 porsjoner
Pinjekjernekarbonader:
600 g karbonadedeig (jeg brukte kjøttdeig)
1/2 dl fløte
1 egg
salt og pepper
1 hvitløksfedd (eller 2..eller...)
1/2 potte frisk basilikum
5 soltørkede tomater i olivenolje
50 g pinjekjerner
Sett stekeovnen på 200 grader (jeg brukte varmluft). Bland karbonadedeig, fløte, egg, salt og pepper i en bolle. Hakk hvitløk, basilikum og soltørkede tomater fint og bland det i farsen. Bland i pinjekjernene. Form farsen til karbonader og legg dem på et bakebrett.
Ovnsbakte grønnsaker:
1 liten squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 rødløk
Olivenolje
1 ts tørket basilikum
Skjær squash, paprika og løk i skiver og legg dem på et annet stekebrett. Hell litt olivenolje over grønnsakene og dryss på salt, pepper og tørket basilikum. Sett begge brettene i ovnen i ca 20 minutter. Bytt plass på brettene etter halvgått tid.
Fetakrem:
200 g fetaost
1 beger creme fraiche
1/2 potte frisk basilikum
4 soltørkede tomater i olje
salt og pepper
Smuldre fetaosten og bland den med creme fraiche i en skål. Hakk basilikum og soltørkede tomater fint og bland det med fetakremen. Smak til med salt og pepper.
Server karbonadene med ovnsbakte grønnsaker og en klatt fetakrem.
Velbekomme!
Hentet fra boken "GI-oppskrifter for folk i farta" av Ola Lauritzson og Ulrika Davidsson.