Mmmm, ser nydelig ut det her. Dessverre er frø og nøtter partystopper for meg :mad: Men dette skal bakes til mannen (også lavkarbo), for han kan spise masse brød (og fløte og søtning og det meste) uten at han får stagnasjon. Æsj og dobbeltæsj.........
Både jeg og mannen min elsker dette brødet, og det er så lettvint, bruker bare 5 minutter på å røre det sammen :)
Måtte finne ut av et brød som ble vellykket hver gang...etter endel prøving og feiling med andre oppskrifter. Mannen min er brødoman og spiser dette daglig uten vektstagnasjon. Jeg spiser sånn innimellom.
Er heldig jeg også, som kan spise det meste uten at vekta stopper opp, men liker godt å variere med andre ting enn brød til frokost, godt vi har masse å velge i innen lavkarbo :)
Ja, jeg liker også oppskrifter som er kjappe og enkle å lage/bake. Skal være snill med mannen, så jeg skal bake dette på fredag tenker jeg. Og - jeg skal smake, selv om det bare blir en liten bit ;) Gleder meg.
Da er brødet bakt, og det gjorde STOOR lykke. Mannen greide å trykke i seg 5 skiver ved siden av fiskesuppa :eek:
Jeg har selvfølgelig smakt en liten bit, og det var helt nydelig. Dette blir en gjenganger her.
Tusen takk for flott oppskrift :D
Så bra at dere likte det :) Det går ofte 5 skiver i slengen hos min mann også, brødmons som han er. Men han er flink da, gått ned nesten 20 kilo siden august, og fått kolesterolet ned på et absolutt akseptabelt nivå:)
DEnne oppskrifta var bra.. Tror på at dette smaker ja.. vil prøve neste gang..
I mellomtida spiser jeg Hexeberg-bricks..
Enkle å lag + gode de og..
Go on .. flinke folk..:D
Dette var godt :D
Neste gang skal jeg tilsette litt glutenmel, for å se om det hever enda mer. Brødet er ikke lavt, men tenkte kanskje at glutenmelet ville så det enda høyere.
Jeg stekte i avlang kakeform, ikke i brødform. Det er ikke så stor forskjell på brød- og kakeformene mine, og brødformene stod øverst og innerst så derfor den lettere tilgjengelige kakeformen (som er stoor til å være kakeform). Hadde jeg brukt den andre hadde brødet selvfølgelig blitt noe lavere.
Men skikkelig nam-nam dette her :)
Ups, er det forskjell på kakeformer og brødformer, hehe. Jeg aner ikke hva jeg baker det i egentlig...avlange til brød, rund og hjerteforma til kake og langpanne til det meste:) Liker å lage mat, men er nok vi tager hva man haver-typen. Når det kommer til brødet så syns jeg det blir passe høyt:) Har prøvd å bake brød med glutenmel, og syns ikke de hevet så veldig, derfor kuttet jeg det ut i denne oppskriften. Har fortsatt nesten en hel pose mel, så om glutenmel får brødet mer luftig så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :)
Veldig glad for at dere liker brødet:) Tanken var bare et veldig enkelt brød, uten masse forberedelser og avansert steketid. Føler jeg har lykkes med det. Takk :)
He, he. Jeg har brødformer og kakeformer som ser like ut, det er bare litt forskjell i størrelsen. Har faktisk avlange kakeformer i 3 forskjellige størrelser. Det betyr nok at brødformene mine er STOORE.
Brødet ble høyt og fint det, absolutt høyt nok. Også det høyeste jeg har laget av lavkarbobrød.
Dette med glutenmel var bare en tanke etter at jeg bake frokostrundstykkene fra her inne, og byttet ut glutenmel med pofiber. De ble veldig flate (men gode), og etter å ha spurt litt rundt, lærte jeg at det er glutenmelet som gjør at det hever seg og blir porøst.
Synes absolutt ikke at brødet ditt er kompakt eller for tungt, det er bare NYYYDELIG :D
Som sagt, funker det med litt glutenmel, så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :) Mine brødformer er kanskje kakeformer...stakkars...blitt rent misbrukt dem jo :)
Da er glutenmelet i hus, og i går ble det bakt igjen.
Tilsatte 6 ss glutenmel, men brødet hevet ikke noe mer enn det gjorde uten :(
Dette er første gang jeg baker med glutenmel, så jeg vet ikke hvor mye jeg skulle ha brukt. Skal prøve meg med frokostrundstykkene igjen, de som jeg brukte pofiber i i stedet for gl.melet. De ble ganske flate, mens alle som brukte gl.mel fikk de fine og høye.
Aha, der ligger sikkert feilen. Helt molbo på glutenmel jeg, så det tenkte jeg ikke på. Da blir det tørrgjær ved neste forsøk i stedet for bakepulver :D
Jeg har bakt dette brødet i dag, og det ble VELDIG godt! Takk for en kjempefin og enkel oppskrift! :blomster:
Jeg hadde ikke cottage cheese hjemme, så jeg brukte samme mengde ricotta. Det gikk helt fint. Dessuten sløyfet jeg søtningsmiddelet da jeg ikke er så glad i søtt i brødet. Det gikk også bra.
Har et lite spørsmål: Går det an å fryse brødet? Jeg er alene i husholdet i uker ad gangen, så da er det mye med et helt brød (selv om jeg har forstått at det skal holde seg bra i kjøleskap).
Takk igjen for at du delte oppskriften!
Ja, jeg tok sjansen og puttet et halvt i fryseren før vinterferietur til Norge.
Takk, Dietta. Da vet jeg at det er "spiselig" når jeg tiner det igjen. :p
Noen som har prøvd å lage rundstykker, pizzabunn og hamburgerbrød av dette ?? Er ikke så flink til å eksperimentere og forstå steketider og slikt så jeg bare spør jeg!!
Odde
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.