< Tilbake til oversikten

Enkelt og godt brød

#1

Malice sa for siden:

Jeg har helt klart blitt inspirert av både Lollypop brød og Karins brød, men dette er mitt enkle brød.

Ovnen settes på 190 grader.

6 egg
6 ss rapsolje
1 bk cottage cheese
1 ts salt
2 ss Splenda

Kjøres godt sammen med en stavmikser til en glatt røre.

Rør så inn,
100 gr kruskakli
100 gr linfrø
100 gr sesamfrø
100 gr gresskarkjerner
2 toppede ts bakepulver
1 toppet ts fiberhusk

Kle en brødform med bakepapir og ha røren i og slå den godt ned i formen.
Stekes på nederste rille i 75 minutter.

Brødet avkjøles på rist. Oppbevares i plastpose i kjøleskap og holder seg godt lenge.

Ifølge diett.no innholder hele brødet 29.7 karbs, jeg får 30-35 skiver, altså under 1 karb pr skive:)

Fett: 223.86 Karbohydrat: 29.71 Protein: 174.96
Fett 71 % Protein 25 % Karbohydrat 4 %


#2

Efterår sa for siden:

Det ser spændende ud - skal helt sikkert prøves næste gang jeg skal bage brød :) Tak for opskriften :)


#3

Dietta sa for siden:

Mmmm, ser nydelig ut det her. Dessverre er frø og nøtter partystopper for meg :mad: Men dette skal bakes til mannen (også lavkarbo), for han kan spise masse brød (og fløte og søtning og det meste) uten at han får stagnasjon. Æsj og dobbeltæsj.........


#4

Malice sa for siden:

Både jeg og mannen min elsker dette brødet, og det er så lettvint, bruker bare 5 minutter på å røre det sammen :)
Måtte finne ut av et brød som ble vellykket hver gang...etter endel prøving og feiling med andre oppskrifter. Mannen min er brødoman og spiser dette daglig uten vektstagnasjon. Jeg spiser sånn innimellom.
Er heldig jeg også, som kan spise det meste uten at vekta stopper opp, men liker godt å variere med andre ting enn brød til frokost, godt vi har masse å velge i innen lavkarbo :)


#5

Dietta sa for siden:

Ja, jeg liker også oppskrifter som er kjappe og enkle å lage/bake. Skal være snill med mannen, så jeg skal bake dette på fredag tenker jeg. Og - jeg skal smake, selv om det bare blir en liten bit ;) Gleder meg.


#6

Dietta sa for siden:

Da er brødet bakt, og det gjorde STOOR lykke. Mannen greide å trykke i seg 5 skiver ved siden av fiskesuppa :eek:
Jeg har selvfølgelig smakt en liten bit, og det var helt nydelig. Dette blir en gjenganger her.
Tusen takk for flott oppskrift :D


#7

Dietta sa for siden:

Å, jeg glemte noe. Denne er til deg fra gubben :blomster:


#8

Malice sa for siden:

Så bra at dere likte det :) Det går ofte 5 skiver i slengen hos min mann også, brødmons som han er. Men han er flink da, gått ned nesten 20 kilo siden august, og fått kolesterolet ned på et absolutt akseptabelt nivå:)

:klem:til dere :)


#9

Marlykk sa for siden:

DEnne oppskrifta var bra.. Tror på at dette smaker ja.. vil prøve neste gang..
I mellomtida spiser jeg Hexeberg-bricks..
Enkle å lag + gode de og..
Go on .. flinke folk..:D


#10

Charlott sa for siden:

Dette skal prøves neste gang jeg skal lage brød! :D


#11

Dietta sa for siden:

Dette var godt :D
Neste gang skal jeg tilsette litt glutenmel, for å se om det hever enda mer. Brødet er ikke lavt, men tenkte kanskje at glutenmelet ville så det enda høyere.
Jeg stekte i avlang kakeform, ikke i brødform. Det er ikke så stor forskjell på brød- og kakeformene mine, og brødformene stod øverst og innerst så derfor den lettere tilgjengelige kakeformen (som er stoor til å være kakeform). Hadde jeg brukt den andre hadde brødet selvfølgelig blitt noe lavere.
Men skikkelig nam-nam dette her :)


#12

Malice sa for siden:

Ups, er det forskjell på kakeformer og brødformer, hehe. Jeg aner ikke hva jeg baker det i egentlig...avlange til brød, rund og hjerteforma til kake og langpanne til det meste:) Liker å lage mat, men er nok vi tager hva man haver-typen. Når det kommer til brødet så syns jeg det blir passe høyt:) Har prøvd å bake brød med glutenmel, og syns ikke de hevet så veldig, derfor kuttet jeg det ut i denne oppskriften. Har fortsatt nesten en hel pose mel, så om glutenmel får brødet mer luftig så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :)
Veldig glad for at dere liker brødet:) Tanken var bare et veldig enkelt brød, uten masse forberedelser og avansert steketid. Føler jeg har lykkes med det. Takk :)


#13

Dietta sa for siden:

He, he. Jeg har brødformer og kakeformer som ser like ut, det er bare litt forskjell i størrelsen. Har faktisk avlange kakeformer i 3 forskjellige størrelser. Det betyr nok at brødformene mine er STOORE.
Brødet ble høyt og fint det, absolutt høyt nok. Også det høyeste jeg har laget av lavkarbobrød.
Dette med glutenmel var bare en tanke etter at jeg bake frokostrundstykkene fra her inne, og byttet ut glutenmel med pofiber. De ble veldig flate (men gode), og etter å ha spurt litt rundt, lærte jeg at det er glutenmelet som gjør at det hever seg og blir porøst.
Synes absolutt ikke at brødet ditt er kompakt eller for tungt, det er bare NYYYDELIG :D


#14

Malice sa for siden:

Som sagt, funker det med litt glutenmel, så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :) Mine brødformer er kanskje kakeformer...stakkars...blitt rent misbrukt dem jo :)


#15

Dietta sa for siden:

Har ikke fått kjøpt glutenmel ennå, men så fort det er i hus, skal jeg bake. Da kommer det garantert en tilbakemelding :D


#16

Dietta sa for siden:

Da er glutenmelet i hus, og i går ble det bakt igjen.
Tilsatte 6 ss glutenmel, men brødet hevet ikke noe mer enn det gjorde uten :(
Dette er første gang jeg baker med glutenmel, så jeg vet ikke hvor mye jeg skulle ha brukt. Skal prøve meg med frokostrundstykkene igjen, de som jeg brukte pofiber i i stedet for gl.melet. De ble ganske flate, mens alle som brukte gl.mel fikk de fine og høye.


#17

TrillTrall sa for siden:

Er det noen vits i å bruke glutenmel for hevingens skyld om man ikke bruker gjær? Reagerer bakepulver med gluten på samme måte?


#18

Dietta sa for siden:

Aha, der ligger sikkert feilen. Helt molbo på glutenmel jeg, så det tenkte jeg ikke på. Da blir det tørrgjær ved neste forsøk i stedet for bakepulver :D


#19

akas sa for siden:

Jeg har bakt dette brødet i dag, og det ble VELDIG godt! Takk for en kjempefin og enkel oppskrift! :blomster:
Jeg hadde ikke cottage cheese hjemme, så jeg brukte samme mengde ricotta. Det gikk helt fint. Dessuten sløyfet jeg søtningsmiddelet da jeg ikke er så glad i søtt i brødet. Det gikk også bra.
Har et lite spørsmål: Går det an å fryse brødet? Jeg er alene i husholdet i uker ad gangen, så da er det mye med et helt brød (selv om jeg har forstått at det skal holde seg bra i kjøleskap).
Takk igjen for at du delte oppskriften!


#20

snowflakes sa for siden:

ja dette lurer jeg også på;) tihi men det er vel bare å prøve seg frem:D


#21

Dietta sa for siden:

Det går helt fint å fryse :D


#22

akas sa for siden:

Ja, jeg tok sjansen og puttet et halvt i fryseren før vinterferietur til Norge.
Takk, Dietta. Da vet jeg at det er "spiselig" når jeg tiner det igjen. :p


#23

snowflakes sa for siden:

åh du hendelse!! dette var et VELDIG godt brød!!
Tusen takk for oppskrift <3
og tusen takk for svar Dietta=)


#24

Dietta sa for siden:

Dette er NO.1 brødet her i familien - og oppskriften har spredd seg til resten av slekta også, selv de som ikke spiser lavkarbo :D


#25

Charlott sa for siden:

Jeg er også kjempefan av dette brødet, rett og slett enkelt å lage og ille godt :D


#26

Odde sa for siden:

Absolutt det beste brødet jeg har spist på lenge - og så enkelt da gitt.

Odde


#27

Odde sa for siden:

Noen som har prøvd å lage rundstykker, pizzabunn og hamburgerbrød av dette ?? Er ikke så flink til å eksperimentere og forstå steketider og slikt så jeg bare spør jeg!!

Odde


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.