< Tilbake til oversikten

LCHF under graviditet ok?

#1

BC81 sa for siden:

Første innlegg her...

Gått på Lchf noen mnd nå, ca 20 karber (ikke målt nøye, ønsker å ha mest mulig avslappet forhold til mat etter den evinnelige kaloritellingen og fett-redsel i mange år). Vært inn og ut av ketose, ikke stort fokus på akkurat det. Fant ut for et par dager siden at jeg er gravid :) Lurer nå da på om det da bør være greit/nok å tilføre litt av under-bakken-grønnsaker og bær, og kutte litt ned på fettet? Eller er ikke dette tilstrekkelig med "sukker" for fosteret? Mannen min ser alle fordelene jeg har hatt med Lchf-kosthold, men det som henger igjen hos han at "det må da være sunt?" er fullkorn. Hva med et par skiver fedon-brød om dagen?

Er ca 15 kg overvektig så frister ikke å gå tilbake til "vanlig" kosthold, men helsen til babyen er selvfølgelig det viktigste!

Ser mange går på Fedon under sv.skap, men det frister ikke... Endelig føles det
naturlig å spise fett osv..

Endelig følt jeg har fått dette litt "under huden", men ble nå litt forvirret igjen - så tips og råd tas i mot med takk :)


#2

Kula sa for siden:

Hei, og velkommen!

Dr Sofie Hexeberg sier noe om temaet her:

blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/fjdksl

Det står bl.a.:
"Din kropp trenger 30-40 gram karbo per dag. Hvis du ikkke spiser karbohydrater vil kroppen din lage 30-40 gram hver dag fordi hjernen trenger litt sukker. Istedenfor at kroppen din skal lage dette sukkeret kan du spise det i form av grønnsaker, nötter, bär osv. Når du er gravid er det en voksende hjerne som også trenger sukker. Anbefaler derfor at du öker inntaket av karbohydrater med 5 gram per mnd, slik at du ved slutten av graviditeten inntar ca. 80-100 g. Når du ammer kan du innta samme mengde karbohydrater som i slutten av graviditeten."


#3

krokodillen sa for siden:

Kanskje du kan lage din egen variant? Jeg spiser omtrentlig etter Fedon, men med noe mer fett, og uten fruktose. Dette fungerte bra under den siste graviditeten min. Kanskje LCHF med ekstra grønnsaker og bær?

Noen fraråder ketose og "streng" lavkarbo under graviditet, men jeg har ikke sett noen grunn til dette, utover at de drar fram "føre var"-prinsippet. Litt ironisk at det samme prinsippet ikke dras fram når lettprodukter, margarin, raffinert sukker og korn blir anbefalt å spises av hele befolkningen.

Så, jeg vet ikke om det er noen virkelig grunn til å unngå LCHF under svangerskap. Regner med at det var vanlig i steinalderen, og da ville barn som ikke var født friske neppe klare seg, så jeg vil tro at det egentlig fungerer finfint.

Jeg ville vært nøye med kosttilskudd, iallfall folat og omega-3.

Og, gratulerer med baby i magen!


#4

Cyan sa for siden:

Kona til Andreas Enfeldt spiste LCHF under graviditeten. Jeg hadde svnagerskapsdiabetes, og spiste strengt Fedonsk. Lå mellom 50-100 gram KH per dag (litt dagsformavhegig). Spiste en skive pumpernikkel og en del bønner/linser om dagen, men ellers helt vanlig LCHF. Holdt meg unna søtstoff. Personlig ville jeg ikke ha spist ketogent, men lavkarbo tror jeg bare er positivt. Gravide har jo også større insulinfølsomhet i utgangspunktet.


#5

BC81 sa for siden:

Takker for svar :)

Tenker jeg prøver meg fram med mer gr.saker, bær og nøtter. Kjenner jeg blir mer motivert til å spise enda mer variert og riktig nå så blir nok bra dette her!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.