Jeg spør fordi jeg ser at noen går opp mange kilo ved å dette av lavkarbokosthold for kortere eller lengre perioder.
Jeg er selv redd for å gå på en smell og havne tilbake i gamle synder. Jeg har aldri overspist eller hatt noen form for spiseforstyrrelse, men har laget lettvindt mat som er for høykarbo for normalen vil jeg tro.
Legger man på seg enormt mye på kort tid ved å spise 2 skiver til frokost, 2 skiver til lunsj og to skiver til kvelds, samt middag (og for mye chips for min del)? Eller er det overspising, eller hva er det?
Er det noen som ønsker å oute hva som skjer? Jeg vet dette kan være vanskelig for mange å snakke om, men jeg lurer altså på hva som skjer med dem som pang spretter opp i vekt igjen i fare for å havne der selv.
"Å ramle av lasset" for meg betyr at jeg i et svakt øyeblikk hiver innpå sjokolade, boller eller annen "dritt". Problemet er ikke at jeg har gjort det, men at jeg fortsetter å gjøre det. Det er ikke uten grunn at jeg nå for andre gang er i gang med lavkarbo. Alle kiloene kom tilbake, og det var mange.
Men - denne ganen er jeg mye mer bevist, spesielt på hva som skal skje etter at målvekten er nådd. Denne ganger er ikke lavkarbo en slankekur, men en livsstil. Det er viktig tror jeg. Å gå tilbake til gamle synder betyr i de fleste tilfellene også at man får besøk av gamle kilo.
Ser av tickeren din, at du snart er der du ønsker å være. Hvis du redd for å legge på deg når målvekten er nådd, må du tenke på lavkarbo som en livsstil, og ikke som et middel til å nå målet. Hvis du ønsker å spise brød til flere måltider, bak lavkarbobrød. De har mye mindre kh enn de du kan kjøpe i butikken. Da vil du fort se om vekta øker. Gjør den det, må du redusere på brødbruken igjen. Men, alle er forskjellige og det er helt individuelt hvor mye lavkarbobrød/knekkebrød man kan spise. Etterhvert finner du et kh-nivå som passer deg, uten at du går opp i vekt. Jeg kan ikke spise hverken lavkarbo brød eller knekkebrød hvis vekta skal nedover. Ikke kaker eller snop heller, så jeg tenker at dette er noe jeg sakte med sikkert kan innføre i små mengder den dagen målvekt er oppnådd.
Ble litt langt dette, og aner ikke om det var til hjelp, men slik er det for meg i hvert fall :)
Jeg hadde en ukes ferie i London i høst og avgjorde at jeg bare skulle gjøre det beste ut av maten vi spiste. Var mye i aktivitet og overspiste ikke - ikke noe godteri og greier, men noen kopper cappucino (altså melk) og maten... aaalt var panert/fritert, og alt hadde pommes frites til. Så jeg endte med å spise typisk 3-4 pommes frites - eller tomatbønner - og litt panert kjøtt til mange måltider, de dagene. Og jeg ESTE! :rolleyes: Midja forsvant og jeg var bare stor og stinn og hadde det virkelig ganske forferdelig. Er sikker på at jeg vokste to buksestørrelser i den uka.
Det hele ga seg og kroppen sank sammen igjen etter 2-3 uker hjemme med god og normal lavkarbomat - men det er altså det som skjer med meg når jeg spiser "sånn som alle andre spiser". :o Det er nok forskjell på hva vi tåler.
Jeg spiste 2 stykker Pizzabakeren Pizza i en bursdag for en stund siden og hadde "tannværk" lignende smerter i ei hel uke etterpå....tror faktisk det var en slags karboforgiftning....
Reagerer ikke slik på sukker (uheldigvis), men det skal ikke mye karber til før jeg føler meg oppblåst, uvel og utrolig SULTEN hele tiden!
Jeg vil svare generelt. Noen går opp i vekt fordi de har levd på lavkalori med for lite protein og fett. Kroppen sulter mer om den ikke får beskyttet muskelaturen ,som skjer ved for lavt inntak av proteiner. Sulten kan bli sterk og en kan overspise, og fortsette med det enten fordi man fortsatt sulter og også fordi man "jo har sprukket" og derfor fortsetter. Å gi kroppen det dn trenger hindrer behovet for å skeie ut og overspise.
Noen spiser mye plutselig fordi de er svært triste. Noen spiser mye ved stress og liten tid til å tenke på planlegging av matinntak. Noen spiser mellom måltider ller småspiser hele tiden fordi blodsukkeret svinger pga hormonproblemer/høykarbomat.
Jeg synes det å spise nesten bare brød som du spør om er skummelt om du ikke har en høy terskel for hvor mye karbohydrater du tåler før du legger på deg. For meg er brød en versting. Om jeg vil fort opp i vekt kan jeg spise loff med smør og gulost. Men grønnsaker, fisk, kjøtt, og litt frø, nøtter, smør, olje og ost gjør meg tynn.
Hva med å bake lavkarbobrød? Da spiser du ikke mange skivene fordi de er mektige og du trenger ikke bake så ofte. Og å bytte ut ett brødmåltid med en annen type middag, eller salat med ost og kylling etc.
Visst kan man ramle av lasset noen ganger, bare man ikke gir opp for fort.;)
Selv kan jeg motstå det meste, ..bortsett fra fristelser.
Værre er det ikke. :p
Jeg har ikke planer om å gå tilbake til all brødmaten og i grunnen savner jeg ikke brød. Men et typisk norsk kosthold inneholder gjerne 2 skiver hver til frokost, lunsj og kvelds, i tillegg til middag.
En liten utskeielse på nyttårsaften viste seg med luft i magen og generell uvelhet, men summa summarum gikk jeg ned i vekt i juleuka.
For meg er lavkarbo nå en livsstil og jeg føler jeg for første gang har kontroll, men jeg lurer på hva det er som gjør at folk går så mye opp i vekt igjen. Jeg vet jo at 90-95% av slankerne ender opp like stor eller større etter et slankeprosjet og jeg vet at det er livsstilendring som skal til. Likevel er det skummelt siden vi på en måte har oddsen mot oss i denne prosessen.
Nei, Jeg kan ikke tro at det er så høye tall for tilbakefall!!! Men hadde vært fint om det var en undersøkelse på tilbakefall på lavkarbo-slankere, og ikke av alle slankere... Har lyst til å tro at de / vi som går ned i vekt pga lavkarbo, ikke går like fort opp igjen... :)
Ja, men det er ikke alltid lett... Nå sitter min mann rett siden av meg, og koser deg med potetgull og gotteri foran tv´n. Jeg kjenner jeg blir irritert, men skjønner han jo godt også, at han vil kose seg på en lørdagskveld...
Ups, ikke meningen å skape uro i leiren mht. suksessrate. Jeg håper og tror at lavkarberne som gjør dette til en livsstil går ut med seier. Kanskje vi består av nesten 100% suksess? La oss tro det ;-)
Det er jo gøy å gå mot statistikken, er det ikke? Det gir meg ny giv!
Jo jeg skjønner han vil kose seg, men det går da an og ta litt hensyn!
Fortell ham hva det svineriet gjør med kroppen hans (om det helper:rolleyes:)
Du er smart, og vet bedre:)
Godt poeng... Han har det kanskje ikke noe bedre enn meg... Men jeg føler meg litt frustrert i dag, og sliten, og da brukte jeg alltid å få opp humøret med gotteri og tv... (trist men desverre sant... hehe)
Nå spiser jeg valnøtter... alt for mye kcal og kh, men godt! Burde heller ta meg en gulerot, sunnere og med lavere kh. Men har hørt at man ikke kan spise gulrot når man skal være i ketose...
Be han om å ta seg sammen, og plage noen andre!!;)
Men litt seriøst, forstår at du blir litt irritert, jeg syns det er litt respektløst når han vet hva du prøver på. Han kan vel kose seg med noe annet, og heller prøve å støtte deg!
Sånn for å blande meg opp i ting jeg ikke har noe med....:D
Min mann var overvektig før, men gikk ned 25 kg på 3 mnd med hard trening og sunt kosthold. Nå klarer han å være der nede, selv om han ofte spiser gotteri, men han jobber myyyye, så han sitter sjelden i ro! (noe jeg gjør mer av.... Dere skjønner vel at jeg ikke er på dette forumet når jeg jogger.... hehe)
Skjønner godt hva du mener, men jeg skal ikke si noe... Jeg spiste også gotteri foran han da han drev å slanket seg... ;) Og jeg må jo klare å motstå selv om andre spiser... Men før var det slik vi koste oss sammen, med film og gotteri...
Jeg vet ikke om jeg leste denne tråden helt rett.. men dersom jeg gjorde det så fikk ikke TS noe særlig til svar? hvis ikke så lurer jeg på noe litt annet da i såfall som dere kloke hoder sikkert vet litt mer om enn meg:
Hva er det som gjør at man går opp igjen i vekt dersom man begynner å spise slik alle andre gjør når man er på vedlikeholdsfase. brød til frokost og lunch pluss middag. og da ikke spiser for mye, men slik som " vanlige" mennesker gjør? Er vi som har måttet ty til lavkarbo forskjellige fra andre folk ettersom vi tydeligvis legger på oss av samme maten som andre "normale" mennesker spiser?
lurer litt på dette ettersom jeg har vært en lav kalori person ganske ubevisst før jeg begynte å spise mindre karbohydrater. spiste mellom 1000 -2000 kalorier om dagen. da jeg somregel lå rundt 1000 ( 2000 kalori dager kunne være en lørdag på byen, eller med godetri forran tv'en(kanskje en gang i uken ), da blir det jo fort litt kalorier ) samtidig som jeg har spist sånn, har jeg og trent annenhver dag ved høy til moderat intensitet. likevel krøp det på seg 25 kg ekstra.. ( har og hatt perioder hvor jeg ikke har spist godteri eller drukket brus, opp til 1 år i slengen ) jeg er da ikke insulinresistent, og har bra stoffskifte. jeg som da har vært opptatt av et sunt kosthold, med fokus på lite sukker, og på masse trening, hva gjør at jeg ikke er "normal vektig" ?
hvorfor er jeg så spesiell?? :P hvorfor gjelder ikke energi ut = energi inn for meg som alle andre??
ble litt langt dette, men er vi virkelig så forskjellige?
Di skal få det rådet som førte til at min gjeng slutta med lørdagsgodtespising av karboer.;
lag en lekker asjett med noe skikkelig digg lovlig lavkarbomat. F.eks. noen nygrilla kyllingvinger og selleri fries + en dæsj hjemmelaget salsa eller nystekt ost med deilige urter og krydder eller hvitløk og chilimarinerte scampi på salatseng.
Når gubben sitter der med seige menn og salte poteter, så tryller du frem godsakene dine og setter deg godt til rette ved siden av ham og nyyyyter godsakene dine.
Hvis din gubbe ligner mine matvrak, begynner han og få lyst til og "smake".
Jeg forklarte gjengen min at de godt kan få samme snadder som meg I STEDET FOR det de spiste, men at matbudsjettet ikke tillater at de kan ha begge deler.
Mine valgte mitt godteri, og spiser de sjokolade så er det 70 % mørk sjokolade som jeg også kan ta ei rute av. Spiser de andre godsaker, så skjer det ikke i sofaen når jeg sitter der.
Mange her inne er nok mer jojoslankere og har seriøse psykiske problemer ift ordet mat/spising. Mat er ikke bare noe du må ha for å leve, men det tar kontrollen over hvordan du lever.Jeg tror dette gjelder for mange av de mest aktive her på forumet, men ikke alle selvsagt.
Dette er nok en stor grunn til at mange? her inne sprekker gang på gang. Hadde man bare nøyd seg med den ene utskeielsen ville det jo ikke vært et problem i det hele tatt. Utfordringen blir å stoppe i tide, men når jeg leser innlegg på forumet så er jo det ikke så enkelt fordi mat er ikke bare mat oppi topplokket hos mange.
Ja, vi er nok forskjellige. Men hvis du talte alle døgnets kalorier når du gikk på lavkalori, hvor mange kcalorier forbrukte du på treningen din da? Finnes klokker som kan regne dette ut rimelig, jeg sier rimelig nøyaktig.
Et av problemene man ser på "Biggest loser" er at deltakerne ofte ikke er bevisste på alle ekstra kcalorier de får i seg utenom måltider over flere uker. De aller fleste der er friske uten sykdommer, men selv da ser de at uttaket er altså allikevel ikke nok ift hva som går inn....
Kan jo hende at uttaket ditt var for lavt ift det du faktisk tok inn, selv om du mener du trente mye, så trente du kanskje ikke rett? Kan jo være så mangt da. Uansett så er vi forskjellige, men jeg har litt problemer med å tro at en som er 100% frisk og i balanse ernæringsmessig ikke går ned i vekt så lenge man forbruker mye mer energi enn man tilfører, men snarere bare går opp...men må jo tro på det hvis du sier det, men da burde du egentlig overrekke kroppen din til ntnu for da er du temmelig unik og verdifull for forskningen ;-)
Ett eller annet må det i hvertfall være. Har alltid vært en aktiv jente. Da jeg var yngre trente jeg håndball tre ganger i uken, fotball 2 ganger i uken, dansing 2 ganger i uken og ridning 1 gang i uken. pluss kamper i helgene og av og til en ekstra håndball trening. men likevel var ikke jeg av "normal" størrelse. alltid omtalt som hun litt lubne osv.
jeg har vært på uttallige treningstudio for å få hjelp, typisk trening for meg de siste årene har vært enten : annen hver dag trening der en dag er spinning pluss styrke, og de resterende dagene er ellipsemaskin i 45-60 min pluss styrke. ( dette var for noen år siden ) for senest ett år siden så det mer slik ut : jogging annenhver dag(50-70 min), ikke noe særlig styrke, dette kombinert med matinntak som innebar typisk : frokost: 2 rugsprø med makrell i tomat kanskje tre stk. lunch: ikke alltid det ble noe av, men dersom det ble noe kunne det være en salat, eller en baguett i kantinen på skolen ( jaja, ikke så bra det da ) middag; pasta med dolmiosaus og kylling spise til man blir mett. eller kanskje laks,med litt løk agurk og litt rømme samt 1 potet kanskje en og en halv. et annet alternativ kunne være kjøttkaker med brunsaus og potet med litt tyttebær ( hjemmelaget )
så et vanlig kosthold vil jeg si. og de gangene jeg prøvde å regne på det og da overdimensjonerte for å være på den sikre siden, kom jeg aldri over 1500 ( heller nærmere 1000) jeg kom da fram til at min kropp kanskje var i sparemodus.. og prøvde å spise mer, men kan ikke si at det fungerte så bra, for jeg har alltid spist til jeg ble mett, og spist når jeg var sulten.. så å spise mer, blir da ganske vanskelig..
noe må jo ha vært galt med måten jeg gjorde det på før, ettersom det førte til en del ekstra kg. Men jeg kom vel alldri fram til hva det kunne være eksakt, ettersom jeg har prøvd en del flere ting enn det som har vært nevn nå ( skal spare dere for detaljene :P )
Er nå uansett fornøyd med ting som de er nå, men irriterende å ikke ha svarene på hvorfor jeg aldri fikk det til på vanlig kosthold..
så er jo det som var hoved spm mitt og da, vil jeg automatisk gå tilbake til å legge på meg masse dersom jeg dropper lavkarbo igjen? ( ikke at det er noe jeg planlegger da ) og hvorfor?
Ikke bruk lavkarbo som en slankekur....da vil du garantert gå opp igjen ila noen år... Bare les om alle andre her inne som bruker lavkarbo som en midlertidig slankekur. De går ALLE opp i vekt igjen...
Lavkarbo er en vedvarende livsstil til du dør.
Som sakt så gjør jeg ikke det, men lurer på om dette er tilfellet, og hvorfor.
Hva gjør oss lavkarboere som uskikket til å ha et "normalt" kosthold? spør ut av nyskjerrighet for menneskekroppen ;)
Tja, de med diabetes bør leve med redusert mengde karbohydrater i kosten. De med lavt stoffskifte viser seg at tjener på et redusert antall karbs i kostwn er bra. Insulinresistente bør vel og unngå for mye prosessert mat og sukker.
Jeg vil vel si at de som ikke er fornøyd hverken med sine matproblemer, overvekt eller andre livstilssykdommer bør prøve et redusert antall larbohydrater i kosten. Men for de aller fleste som spiser både, brød, pasta, ris og potetertil daglig og har det.fint, ser jeg ingen grunn til å endre.
Se på meg feks jeg klarte meg veldig bra på normalt kosthold jeg, men kona var vel ikke like heldig og ville prøve. Jeg ble derfor med for å være lojal, og siden det er kona som lager maten, ja så spiser jeg typisk lavkarbo da. Men har nå ikke merket store forskjellen fra tidligere da. Jo, forresten, mimdre vondt i magen pga laktoseintoleranse i melk. Drikker jo nå under 1/3 av den melk jeg drakk tidligere.
Dette skulle jo typisk tilsi at dersom en som meg, som ikke har noen problemer med fysikken eller med overspising etc. skulle kunne hoppe over til "normalt" kosthold igjen da.. hvilket ikke fungerer i praksis sier du( ettersom man ikke skulle bruke lavkarbo som slankekur ;) ) .
Så de må da være andre faktorer som spiller inn??
Mange her inne som er insulinresistente uten å være klar over det selv og som har opplevd/opplever det samme som deg.....
Har du sjekket deg for insulinresistens?
Har du lavt stoffskifte? Eller tendenser til dette? Har du sjekket ut hos lege?
Det er som du sier selv, ei med ditt aktivitetsnivå og med et inntak på kun 1000 kcal pr dag hvert år siden du var lita jente men allikevel bare går mer og mer opp i vekt tilsier at du kanskje ikke er så normal som du sier selv?
Jeg ville nå sjekket meg ut for insulinres og lavt stoffskifte kanskje?
Nei, tror du misorstår. Jeg gjentar: Hvis alt er ok for deg på vanlig kosthold, så er det jo ikke grunn til å endre til lavkarbo, annet enn for å prøve.Men ting gikk jo ikke bra for deg da siden du smelte til med minst 25kg opp i vekt da....så å gå tilbale til vanlig kost for deg høres temmelig usikkert ut ja.
Må du ty til lavkarbo for å slanke deg, så vil det fungere jævlig dårlig å gå tilbake til høykarbo igjen etterpå.....ok?
Jeg har hatt et utmerket liv både på lavkarbo og høykarbo, så for meg er det ett fett. Kanskje jeg er et medisinsk under jeg også? Men det er mindre slitsomt å holde vekten OG å gå ned i vekt på lavkarbo fordi man slipper å trene så mye ift høykarbo.
Er ikke så forbanna mange her inne som har vært så ufattelig aktive akkurat.....vil jeg si
har sjekket for lavt stoffskifte og det er normalt. har lest her inne om folk som har problemer med insulinresistens, men de beskriver alltid problemer med å legge på seg lett runt magen, og at dette ikke forsvinner så lett.. der ligger ikke mitt problem i det heletatt ( så har vel bare antatt at dette ikke er tilfelle for meg ) Snakket med min lege om denne trenden hos meg, og eneste testene han tok var vanlig kolesterol,blodsukker og stoffskifte, så virket ikke som at han heller trodde jeg kunne ha det?
Men kan nå spørre neste gang ;)
Jeg tenkter nå også på generelt, for slik du beskrev det i ste så sa du at ALLE som bruker lavkarbo som en slankekur går opp igjen. Dette vil jo da tilsi at om du da for eksempel skulle skifte tilbake igjen nå, men da spise slik du skal energi ut = energi inn etc, så vil også du legge på deg igjen.
Dette er jo ikke logisk. Grunnen til at jeg lurer på dette er jo også fordi alle er inne har vel ikke stoffskifte problemer, eller insulinresistens, eller en annen sykdom vel? eller kanskje de har det?
Nei, hvor finner jeg det?? hadde vært interessant å få lest
Alt for mye hysteri angående det å gå litt opp i vekt når man slutter med lavkarbo. Selvfølgelig vil man i løpet av en uke gå opp noen kilo, som konsekvens av at glukoselagrene fylles og at kroppen binder mere vann. Dersom man ikke er klar over det, så blir jeg egentlig litt oppgitt. Den vekten man legger på seg er imidlertid ikke fett, så hva er problemet?
Nå er det ikke snakk om de kiloene, de regner jeg med at alle vet hva er :)
men nå er det snakk om å legge på seg alle de du har gått ned.
Hva gjør at noen mennesker ikke kan ha et "normalt" kosthold, dersom teorien energi ut = energi inn burde jo ikke dette være et problem.( sett at de ikke har noen form for sykdom som lavt stoffskifte etc )
Er det bare sånn at disse menneskene som legger på seg igjen, tenker feil når de spiser? vil dette gå ok dersom man fortsetter å veie maten, og legge inn på diett.no etc? man skulle jo tro at dette ville fungere. Og regner med at det er sånn folk gjør det dersom de velger å bruke lavkarbo som slankekur og går tilbake til "normalt" kosthold igjen etterpå. Er jo ikke logisk at man da skal slutte å tenke over hva man spiser og hive innpå med 3000 kalorier om dagen heller?
må jo nevne igjen at jeg ikke har noen interesse av å bruke lavkarbo som slankekur, dette er en livstil jeg trives godt med. Men de som gjør det, hva er det som gjør at det ikke fungerer, sålenge ma er fornuftig når man slutter ??
Helt greit å kose seg med litt valnøtter. Bruker å lage salte mandler også, og da spiser mannen min gjerne peanøtter(han likte ikke salte mandler). Eller så har vi litt bacongull på lørdagskvelden. Det liker vi begge :)
Om du bruker diett.no ser du at omdu spiser litt rå gulrot gjør det ikke så mye.Jeg spiser det hver dag,men kun 50 g. Godt å få i seg litt orange:) Valnøtter er supersunt, men prøv å begrens mengden bare. Liitt gulrot og litt nøtter sammen er jo supert det!
Hvis du går inn og leser alle juletrådene som omhandler panikken som brer seg for mange i jula mht mat så skjønner du sikkert at det har noe med å tenke feil ja....
Husk det er jo tross alt en grunn til at disse legger på seg. Det var da ei som sågar vurderte å bare gi blanke i å være fornuftig når hun først hadde sprukket, fordi da gjorde det jo ikke noe allikevel. Så ja, mange tenker antakelig helt feil, og kan altså ikke spise "normale" mengder mat. ;)
Hadde jeg hatt spiseproblemer så hadde også jeg skrevet her inne at jeg "spiser jo bare så så mye og skjøner ikke..." men du vet, fornektelsesfasen kan vare lenge, så når man går etter så er det nok litt småspising inniblant allikevel som man rett og slett "fortrenger" om du vil. Nå er nok de fleste her inne mer bevisst enn som så, de vet de lurer kun seg selv, så jeg tror ikke en slik tilbærming gjelder så veldig mange erfarne her inne.
Jeg sier som tidligere; ligger du på kun 1000kcal om dagen og tar ut mer enn dette i form av annen aktivitet, så strider det mot naturlovene at du da skal legge på deg 25kg, igjen forutsatt alt er normalt i kroppen din mht sykdom osv. Kroppen kan jo i en periode gå på sparebluss selvsagt, men det sier seg selv at den kan ikke gå på sparebluss i mange, mange år.
6 mill jøder fikk nesten ikke mat, arbeidet mye og kroppen går på sparebluss, men over tid så ble de jo veldig tynne da....Var ikke mange som fikk problemer med overvekt den gangen....:(
Helt enig med Hypah. Nå er jeg en luksusketoseslanker, ettersom jeg har veldig lite fett iforhold til folk flest her inne. Min BMI ligger på 26. Men når jeg spiser et normalt kosthold så har jeg ingen som helst problmer med å holde vekten og selv gå ned i vekt, dersom jeg spiser god og sunn mat og teller kalorier, selv om det er et høykarbokosthold. Grunnen til at jeg har noen kilo fett for mye er at jeg av og til sprekker, gjerne i forbindelse med inntak av alkohol, og så kan den sprekken vare i 2-6 uker, men det går selvfølgelig bare på dårlig viljestyrke. Når jeg sprekker så kan jeg helt plutselig innta 3-4000 kcal per dag, selv om min kropp kun trenger ca. 1800 kcal.
Jeg har mange venniner som klager over overekt og hevder at de nesten ikke spiser noe, men når jeg går igjennom deres kosthold så er det veldig lett å se hvorfor de legger på seg. For eksempel så glemmer de å nevne en troikasjokolade, for det teller jo ikke som mat osv. Så jeg personlig nekter å tro at folk legger på seg uten å spise noe som helst, som hypah sier, så går nok de fleste i forsvarsmodus når det gjelder å forklare hvorfor man er overvektig. Ikke alle tørr eller har nokk kunnskap til å innrømme hvorfor man er i den situasjonen man er i.
hehe, syns jeg ser det for meg ;) Men dette hadde nok desverre ikke funket på min mann. Han hadde nok uansett spist begge deler... Men "heldigvis" jobber han mye, så han sitter ikke så ofte og frister meg... Barna spiser jo lørdagsgotteri, men det frister meg ikke. Ikke når andre gjør det heller, bare når mannen min gjør det. Rart det der ;)
føler det blir litt feil å si at det er sånn med alle overvektige. Men at jeg ikke har hatt totalkontroll på hva jeg har spist på samme måte som nå vet jeg jo, ettersom jeg har tatt det meste på ca mål før. men det du sier der, er jo at du ikke vil ha ett problem med å leve på et normalt kosthold om du ønsker det for å ikke gå opp i vekt. Jeg er en ganske så fornuftig jente, så tviler på at jeg ville hatt noe problem med om jeg ville. ble vel bare litt satt ut av påstanden " ikke bruk lavkarbo som slankekur, alle går opp igjen alle kiloene igjen etterpå" synes det blir feil å si, og finner ingen logikk i dette. Leste litt på Pål Jåbekk sin bogg i ste og han så jo det jeg trodde, at energi ut= energi inn ikke alltid vil være så lett, det ligger flere faktorer bak det. uten at jeg fikk svar på hva da.
Nei, der er vi enige, det er ingen logikk i dette, men likefullt så viser det seg at de som har blitt overvektige på høykarbo, hopper på lavkarbo et år og går ned, sier seg fornøyd og så hopper tilbake på høykarbo igjen, de blir overvektige på nytt...Vel ikke ALLE, det finnes unntak, men her inne på forumet har jeg dessverre ikke sett noen.
Det jeg deriomot ser er at mange som fortsetter på lavkarbo klarer fint holde på vekten sin over tid, men da har de ikke brukt lavkarbo eller noen av de andre diettene som en kur heller. Da har de jo endret kost/-livsstil ;)
Det er nok ikke så enkelt som at x anntall kcal inn minus x anntall kcal forbrukt = x antall kg opp eller ned...
Jeg kan godt bruke meg selv som eksempel:
i 2001-2003 gikk jeg på GR kurs - sammenhengende i 1,5 år.
På den tiden gikk jeg ned 10 kg til sammen.
Og JA jeg var faktisk FLINK!!! Jeg trente jevnlig flere ganger uka, gikk turer og trente styrke, spinning osv. Jeg veide alt jeg spiste og unnet meg ikke mer enn jeg burde o forhold til kosemerker osv.
Men blodsukkeret måtte jeg vokte som en hauk og ALLTID fylle på med proteiner i ALLE måltider, ellers gikk jeg rett i kjelleren og satt bare og skalv, ble arm og måtte ha hjelp til å få i meg mat (jeg har ikke diabetes, og var friskmeldt fra mistanke om insulinresistens).
Jeg var alltid sulten og hadde et avhengighetsforhold til sukker/KH som andre har til nikotin (Ja jeg har vært røyker og vet hva jeg snakker om!)
Nå har jeg levd på LCHF/Ketolyse i 7 mnd og har gått ned like mye i løpet av 1/3 av tiden. :D
I tillegg er jeg nå ikke sulten og jeg har ikke søtsug.:D
Nå skal det sies at jeg har både Graves og Hashimotos (Stoffskiftesykdommer), som sikkert gjør det vanskeligere for meg enn for andre friske mennesker å gå ned i vekt, men det går jo mye lettere nå, så helt umulig er det åpenbart ikke:rolleyes:
Og du vet vi som startet diskusjonen om dette fremdeles snakker om de som ikke har stoffskiftesykdommer tilsvarende, dvs normalregulert rent klinisk sett?
Med stoffskiftesykdommer er det temmelig håpløst å gå på ulike lavkalorikurer, og annet som fucker opp stoffskiftet enda mer, de må finne andre alternativer.
Vi snakket her om input/output for de som er friske rent medisinsk...;) ikke dere andre.
Jeg har også både Graves og Hashimoto og MÅ over 2300 kalorier daglig, selv om jeg spiser lavkarbo/max 5 karbo pr.måltid, for ikke å miste mer vekt, så stoffskiftet slår alle mulige veier.
Min teori er at når man får forskyvninger i hormonbalansen (både stoffskiftet og insulin hører til under hormoner) så kan man slite med overvekt eller undervekt med "normal" type og mengde mat, og da er lavkarbo en grei måte og kontrollere over/under-vekt.
Jeg planlegger mine sprekker, men jeg legger dem til en dag i helgen, slik at er det 3-4 mndr siden jeg spiste noe høykarbo som jeg har savna i de siste dagene lager jeg meg det og så blir det 3-4 mndr til neste gang. (oftest er regelen, har jeg lyst på kjeks/kake, får jeg pinadø bake det selv! ikke noe kjøpt kjeks i huset mitt, men bruker nå 50% mindre "sukker" i bakevarene, da søtsansen min har blitt ufattelig sensitiv etter at jeg begunte med lavkarbo.) på denne måten har jeg unngått å kjøpe # antall oreos/ballerina og bare sittet slafsa, det ble heller at jeg ga blanke og drakk en kopp te med liten teskje honning (jeg takler bedre ren honning en raffinert sukker/kunstig søtning).
@lizliz, ikke fortvil! har du lest Gary Taubes "Why we get fat"? den boka kan anbefales, da han forklarer mye om hva som er feilen, spesielt med tanke på kostholdet slik det har utviklet seg siden før 1950.
Jeg har alltid lagt på meg ganske jevnt over hele kroppen (altså ikke mer over magen enn andre steder), og jeg er kraftig insulinresistent (helt på grensa til diabetes), så det gjelder nok ikke alle. Nå er det ikke sikkert at å teste deg for insulinresistens ville gitt noe utslag uansett dersom du har levd på lavkarbo over lengre tid. Da har du sannsynligvis spist deg frisk(ere).
Absolutt ALLE som bruker lavkarbo som slankekur vil vel ikke gå opp igjen, men mange gjør det. Det sier seg jo selv at dersom man går tilbake til det kostholdet som i utgangspunktet gjorde en overvektig så legger man på seg igjen. En livsstilsendring må til, og det gjelder uansett hvilken metode man velger for vektnedgang - lavkarbo eller ei.
Om du søker på "Pål" på forumet vil du få opp en rekke innlegg han har skrevet. Han har også en blogg.
Så enig s enig, men det kan nok hjelpe til med å leve aktivt også. Skippertakstrening hjelper ikke, og man kan ikke sitte i sofaen foran TV hele tiden...:)
Med aktivitet så menes her noe som får pulsen opp og man kanskje ser svetten renne nedover panna i en periode på mer enn 2 timer i uka...hehe
Nei, det stemmer faktisk ikke. På et høykarbokosthold vil man til enhver tid ha en større mengde insulin i omløp, som fører til fettlagring. De aller fleste vil også bli mye mer sensitive for karbohydrater, både i forhold til blodsukkersvingninger og annet etter å levd på lavkarbo. så om man går over til høykarbo igjen vil man høyst sannsynlig både øke vekten og stresse kroppen unødig.
Tja, hva er høykarbo da? Jeg som nå ligger på grensen for den definerte verdi for lavkarbo vil garantert ikke gå opp.....hehe.
Jeg går fremdeles ned jeg....
har faktisk tenkt å gå ned ytterligere en kilo frem til påske. Må muligens ned en kilo til før Oslo Maraton også, men får vurdere det og se om jeg taper for mye muskelmasse og energi på det....time will show.
Thats correct. så en som kan spise mange karbs gjennom rene råvarer kan allikevel gå ned selv om en annen må pushe ned både antallet karbs OG kcalorier....begge på lavkarbo
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.