< Tilbake til oversikten

Wok som kineserne!

#1

Marella77 sa for siden:

Her kan du lese hvordan du skal wok´e som kineserne! Men jeg lurer på en ting: Det er anbefalt å bruke soyaolje eller rapsolje til steking... Hvordan er det i forhold til Lavkarbo? Selv bruker jeg denne olivenoljen til steking/wokking. Står at den tåler høy varme, men stoler ikke på det... (Ybarra olivenolje).

Ps, noen som vet om dette er den samme, bare i økonomipakke?

Hva steker dere i? Noen som vet en som er 100 sunn? (utenom cocosa? Liker ikke den smaken!!)


#2

langaard sa for siden:

Jeg bruker kaldpressa raps:)


#3

Bik sa for siden:

Raps.
Ang cocosa, så finnes den både med og uten kokossmak :)


#4

Gerd sa for siden:

Rapsolje.


#5

Dietta sa for siden:

Kaldpressa raps er bra. Bruker det her i huset også :)


#6

Marella77 sa for siden:

Veeet dere den er 100% trygg? At den ikke blir omdannet til noe farlig ved høy temperatur? For ved wokking, så er det jo veldig HOT!

Ps, har dere bilde av akkruat den oljen dere bruker? Om dere googler på bilder, og limer inn link?

Har hørt om cocosa pure... Er den den beste å bruke?


#7

langaard sa for siden:

Cocosa pure er super og steke i , og den tåler HØY varme:)



#9

Marella77 sa for siden:

Hvorfor bruker ikke du den da? (Mener ikke å høres frekk ut... :) )


#10

Marella77 sa for siden:

Tusen takk :) Men det står: Til matlaging som innebærer veldig sterk varme: som wok, frityrsteking og høy varme på panne bør du bruke klarnet smør. Gi smør et oppkok og la melkedelen synke og fettdelen flyte på toppen.
Hvordan skiller man dette fettet fra melkedelen? Setter det kaldt å skraper det av eller? Noen som har prøvd dette?


#11

langaard sa for siden:

Bruker den når jeg har den i hus, bestiller den fra iherb:D



#13

Marella77 sa for siden:

Og så står det: Alternativt er kokosfett, eller en blanding av klarnet smør/kokosfett/olivenolje eller rapsolje.

Men det står ikke hvilken olivenolje...


#14

Dietta sa for siden:

Det er vel dette som kalles gee. Jeg har aldri laget det, men vet at man kan få kjøpt det i spann gjerne på invandrerbutikker.


#15

Marella77 sa for siden:

Tusen takk Mariann!! Smaker rapsolje noe? Hvorfor foretrekker du raps fremfor olivenolje?


#16

Marella77 sa for siden:

ok, da skal jeg prøve å bestille den... Om den ikke smaker noe, og er tryggest å bruke, så er jo det topp! Blir stressa av alt det stekte smørret jeg har brukt, som kan være kreftfremkallende!!


#17

Dietta sa for siden:

Det skal ligge et innlegg et eller annet sted her inne med alle anbefalingene til Lindberg om oljer. Tror det var Gerd som linket til det nylig i en eller annen tråd. Løper litt til og fra pc'n for øyeblikket, så har ikke tid til å lete. Men det er bare noen dager siden det ble lagt inn altså :)


#18

Dietta sa for siden:

Rapsolje smaker helt nøytralt. Olivenolje smaker pfy.... (kan ikke fordra oliven)


#19

Mariann S sa for siden:

raps gir ingen smak, men det innbiller eg meg at olivenolje gjer. Kanskje eg tar feil. det viktigaste for meg er at den er kaldpressa.


#20

Marella77 sa for siden:

Er kaldpressa det samme som extra virgin?


#21

Gerd sa for siden:

Raps er smaksnøytral, olivenolje er nok litt smak i..
Og så tåler raps høyere varme enn olivenilje.


#22

Marella77 sa for siden:

:D hehe


#23

langaard sa for siden:

Det er sant, prøvde og lage majones med olivenolje en gang.Fytterakkern:eek:


#24

Mariann S sa for siden:

Sitat frå Wikipedia: Extra virgin olivenolje kommer fra første olivenpressing, inneholder ikke noe mer enn 0,8 % aciditet,
og blir ansett for å ha overlegen smak. Det tillates ikke raffinert olje i extra virgin olivenolje.
Altså kaldpressa :) Det er også den som står berre virgin på.


#25

Dietta sa for siden:

Og dess mere virgin den er, dess værre smaker den :eek:


#26

Dietta sa for siden:

Ha, ha. Da er vi to. Fyttekatta det var det værste..... :eek::eek::eek:


#27

Marella77 sa for siden:

så da er kaldpressa = ekstra virgin da? Skjønte ikke det sitatet fra wikipedia. Det stod jo ikke der at det var det samme?


#28

Mariann S sa for siden:

Første pressing=mekanisk pressing=kaldpressing. Ja på ditt spørsmål :)


#29

Marella77 sa for siden:

ok, takk, da slår jeg meg til ro med det :D Men det eneste jeg ikke skjønner, er at jeg har hørt at det er den extra virgin-oljen man skal bruke i salater...


#30

Gerd sa for siden:

extra virgin, virgin, jomfruolje = kaldpressa. Da er ikke oljen vunnet ut med varme. Olje som er vunnet ut med varme er siste rest av produktet, og ikke så bra som kaldpressa.
Jeg bruker kaldpressa olje til allt.


#31

kamp sa for siden:

Hvor lenge woker dere blomkål og brokkoli? Wok skal liksom gå så fort...


#32

Marella77 sa for siden:

Tusen takk Gerd :)


#33

Marella77 sa for siden:

Jeg syns ofte det tar litt tid med blomkålen og brokkolien... Men om du kutter i veldig små biter, og har på høy varme, så tar det kanskje 5 minutter? Må bare prøve seg frem... Jeg pøser på med olje, vet ikke om det er riktig da??? Men jeg syns ikke wok går fort! Tar meg over en time å lage en stor wok-gryte, og da steker jeg i 3 panner samtidlig. Tar en evighet å kutte opp alt, samt å steke!


#34

nellie sa for siden:

Skal wokking utføres på høy varme?

Oljer som smaker=virgin. Oljer som ikke smaker=varmpressa.


#35

Marella77 sa for siden:

Ja, på høy varme... :) Men må huske å røre hele tiden!


#36

nellie sa for siden:

Okei!:)


#37

Mariann S sa for siden:

Det er ikkje rett.... kaldpressa rapsolje er heilt smaklaus :)
Med olivenolje stemmer det nok.


#38

nellie sa for siden:

Og med kokosolje.. Og varmpressede ca alle oljer som linfrøolje, sesamolje osvosv.

Rapsolje har en viss smak!:) Hvertfall i munnen min. Ganske nøytral, men ikke helt smakfri, nei. Det kan sikkert komme litt ann på produsenten også.



#40

Mariann S sa for siden:

Eg skal gi meg eg ;), kan vere den har litt smak... men den setter ikkje smak til retter når det steikes i den :) Eg brukar Oldelia, kaldpressa raps.


#41

langaard sa for siden:

Me too:) (Og en liten skje smør mot slutten)


#42

sylwester sa for siden:

Yabra har samme oljene (både kaldpresset og blandet som du har på bilde) i både glass og plast. De i plast er rimeligere.

Jeg steker med høy temperatur i rapsolje (som ikke er virgin/kaldpresset)
Jeg har noen ganger i kaldpressede oljer/cocosa/smør i etter å ha redusert temperaturen (eller koker for suppe el.l.) for å få smaken av de. (Man lærer jo noe av å se på Ole Martin Alfsen).


#43

Carisma sa for siden:

Jeg leste et sted at kineserne bruker bare vann i wokken når de steker grønnsaker, ikke olje. Det fungerer kjemepfint syns jeg, spesielt på brokkoli o.l. Ca en halv dl i panna, steker på høy varme til vannet er borte, da er de passe.


#44

Marella77 sa for siden:

Da betaler man sikkert bare for flasken da... For den er jo mye kulere ;)

Ole Martin Alfsen? Rema kokken? Jeg har bestil cocosa på iherb nå, så da skal teste det. Om det smaker vondt, skal jeg teste rapsolje :) Takk for svar, Sylester! :)


#45

Marella77 sa for siden:

spennende... det skal jeg prøve! Men blir de sprø da? De blir ikke kokt?


#46

Carisma sa for siden:

Det kommer an på hvor lenge du wokker de. Også kan du ha i litt olje tilslutt, når vannet har fordoampet for å få stekeskorpe på de.


#47

Marella77 sa for siden:

TAKK IGJEN, skal prøve dette ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.