< Tilbake til oversikten

Marianns ostekake

#1

Mariann S sa for siden:

Har gjort om høgkaro-ostekaka mi til ei lavkarbo-ostekake.
Mmmmmm, den vart knallgod. :love:
Eg har bytta ut kjeksbotnen med en tynn mandelbotn,
og det var faktisk mykje bedre enn det kjeksbotnen var i mi høgkarbe tid.

Oppskrift og framgangsmåte: (og link til oppskrift i bloggen min)

[LEFT]Botnen:
3 eggekvitar
100 gram mandlar
50 gram tagatesse
1/2 ts bakepulver
1 ss smør - smelta

Mal mandlane, piske so eggekvitane stive. Ha oppi tagatessen mot slutten av pisketida.
Ha oppi bakepulver og malte mandlar. Rør til slutt inn smøret.
Haes i ei form, der botnen er kledd med bakepapir, smør også kantane litt med smelta smør.
160 grader i ca 35 minutt. Ha gjerne bakepapir over under steiking, so slepp du at botnen blir so mørk på farge. Avkjøl på rist.

Løyse nøttebotnen frå plata i kakeforma, og sette den på ett kakefat. Ha ringen rundt kaka på fatet.

Ostemassa:
2 boksar Tine naturellost (a 125 gram)
(eller 250 gram annen naturell smøreost)
1 boks rømme
1pk kremfløte
50 gram tagatesse
1 ts bourbon vanilje
2,5 dl gele av fun light saft (bringebærsmak)
6 plater gelantin.

Lag først geleen. Legg gelantinplatene i kaldt vatn i 10 minutt. Bland 2,5 dl passe sterk fun light saft,
og varm dette opp. Rør ut gelantinplatene i safta. Avkjøl, la det stå i kjøleskapet til det so vidt begynner å stive. Rør i geleen innimellom.
Rør godt sammen smøreost, rømme og vaniljen. Pisk fløte og tagatesse til krem. Bland kremen og ostemassa godt sammen. Bland så til slutt inni den
så vidt stivna geleen.
Slå ostemassa over nøttebotnen, og sette kaka i kjøleskapet, so ostemassa blir stiv.

[LEFT]Når ostemassa er heilt stiv, kan du pynte den med smelta sjokolade. Smelt mørk sjokolade (minst 70 %) i feks mikro.
'Sveiv' litt sjokolade over kaka med ei teksje som du dyppar i den smelta sjokoladen.

Geletopp:
Legg 6 plater gelantin i kaldt vatn i 10 minutt. Lag saft av 5 dl passe sterk fun light saft (bringebær).
Varm opp safta. Bland inn gelantinplatene. Avkjøl geleen og sett den i kjøleskap til den begynner å stivne.
Når den er passe stiv helles den over ostemassa. Lat kaka stå i kjøleskap til geleen er stiv.

Fjern ringen og nyyyt kaka :)
[/LEFT]
[/LEFT]


#2

Livsnytersken sa for siden:

:spisesnak:spisesnak:spisesnak:spisesnak:spisesnak
Egentilg skulle jeg hatt stjerner, men..... du tar poenget???


#3

Lindemor sa for siden:

Denne ser helt fantastisk ut!

Passer ypperlig å få denne oppskriften servert i dag. Venter besøk i morgen så denne lager jeg i kveld! Tusen takk! :blomster:


#4

Dietta sa for siden:

Rett og slett Berre lekkert :sikle:


#5

Mariann S sa for siden:

Kor bra då :) Eg kosa meg med ett stykke i stad, like god i dag :spisesnak


#6

Bik sa for siden:

Skal bokmerke denne, så kan jeg lage den til helga :)


#7

Lindemor sa for siden:

WOW!!!! Denne ble helt fantastisk! Virkelig! :blomster:


#8

siljesfremgang sa for siden:

Kan man bytte ut tagtesen med noe? Jeg har type sukrin og splenda hjemme.:confused:


#9

Mariann S sa for siden:

Flott, kor bra då :smile:

Ja, det kan du heilt sikkert. Prøv deg fram med mengde. Eg er ikkje so veldig glad i sukrin.
Men blandar du sukrin og splenda, får du vekk den litt kalde smaken frå sukrinen.


#10

Mariann S sa for siden:

:) Ei absolutt favoritt lavkarbokake.

#11

siljesfremgang sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle lage denne i muffinsform. (lettere å gi vekk til naboer osv, så slipper jeg å spise hele selv)
Jeg glemte å ha smørret i bunnen, men det gikk kjempe fint.
Steikte de også "bare" i 30 minutter.

Det viste seg at det ble for mye for 12 muffins med ostemassen, så den resterende massen tok jeg bare opp i noen glass, og strødde litt bær over før jeg satt det i kjøleskapet.

Det ble da ikke noe plass til gelen på muffinsene, men fy søren, disse er LIVS farlige. (kan tenke meg de er ennå bedre med gelen på toppen)

Kanon gode, og jeg har aldri så lenge jeg har utforsket lavkarbo smakt en så god nøttebunn, dette var bare nyyyydelig. :love:


#12

Mariann S sa for siden:

Artig måte å gjere det på :) Kjekt å høyre at du vart so fornøgde :) er enig med deg, den er knallgod, både nøttebotnen og ostemassa :)


#13

echina sa for siden:

Lagde denne kaka i går. Den blei supergod :D Jeg og kjæresten koste oss med den i går. Takk for oppskrift :D
Ca hvor mye karbohydrater per 100 gram er det i kaka?


#14

Mariann S sa for siden:

:) Bra du likte den. Rundt rekna er det ca 35 gram i heile kaka.
Det blir litt karber med rømme, fløte og smøreost ;) men ikkje so ille pr stykke likevel.
Pr 100 gram veit eg ikkje, har ikkje rekna på kor tung kaka er.


#15

Dietta sa for siden:

Mulig jeg rekker å bake denne for første gang på lørdag Mariann :) Har både Englandsgjester og andre gjester som kommer da. Lurer bare på hvor stor den runde formen din er jeg ? :klem:


#16

Mariann S sa for siden:

Bruk ei stor form, trur mi var 27 eller 28. Skal måle når eg kjem heim.


#17

Dietta sa for siden:

Så flott. Min form er 26, så da går det bra :)
Har brent meg et par ganger, og bakt etter oppskrift som var beregnet på 20/22, da og har det ikke blitt helt som jeg ville.
Tusen takk :D


#18

Dietta sa for siden:

Nytt spørsmål, denne er vel like god dagen etter ? Er så presset på tid på lørdag, så tenkte at jeg kanskje skulle lage den fredag kveld ;)


#19

Lindemor sa for siden:

Den er like god både dagen etter og de neste dagene etter det.... :D.

Lag den veldig gjerne en dag i forveien så du er sikker på at du får både ostekrem og gele til å stivne skikkelig.

Dette har blitt min favoritt. Utrolig god kake. Lykke til!


#20

Dietta sa for siden:

Tusen takk Lindemor :blomster:
Da vet jeg hva jeg skal gjøre i morgen kveld.
Ja, MariannS har noen saftige oppskrifter altså - jeg bare venter på kokebok jeg :D
Mulig jeg jukser litt og bruker Eldorado bringebærgelè i stedet for fun light saft. For øyeblikket har vi 5 typer saft i kjøleskapet, og det er nesten bare junior som drikker av de så det går ikke så mye. Har derimot mange pakker gelè, så jeg bruker nok de i stedet for å kjøpe enda en med saft :o


#21

Mariann S sa for siden:

Ja som lindemor seier: den er gooood i dagevis - so lenge den varer :D
og lage den dagen før du skal severe den.
Kokeboktanken holder på å modne endå, litt skremmande ;)
Og takk for alle koselige ord :suss:


#22

Dietta sa for siden:

Flott MariannS. Det blir kakebaking her i morgen kveld :D


#23

Orkide sa for siden:

Denne så fantastisk god ut, skal prøve den ved neste anledning


#24

FrkMarge sa for siden:

Skal prøve denne i helga :D
men hva er "bourbon vanilje"?


#25

Mariann S sa for siden:

Bourbon vanilje er ekte vaniljepulver.


#26

Dietta sa for siden:

Den ble helt nydelig Mariann S :D Vi var 6 stykker, og hadde den som dessert i går kveld. Tror du ikke 2/3 av kaka ble borte gitt, og det var en stor kake (26 cm form).
Tusen takk for oppskriften :blomster:


#27

Mariann S sa for siden:

:klem:
Kor bra at den vart en suksess :stortsmil


#28

FrkMarge sa for siden:

Da har jeg laget denne i dag og den var kjempegod synes jeg :sikle:
Eneste jeg dummet meg litt ut på var geleen... har ikke laget fun-lightgele før og den ble litt for sterk...:rolleyes:


#29

Mariann S sa for siden:

Synd med geleen då....., men bra kaka smakte ellers :)
Bruker alltid å smake litt på safta når eg lager geleen.


#30

Insyga sa for siden:

Denne er helt fantastisk god!! Terningkast seks! Lagde uten sjokoladepymt med litt friske bringebær til. Nam-nam, dette blir en klassiker :-)


#31

helenemor25 sa for siden:

har ikke noe å male mandlene med,kan man bruke mandelmel?


#32

Dietta sa for siden:

Hvis du bruker fettredusert mandelmel, så har det helt andre egenskaper enn malte mandler. Det suger væske som bare fy :eek:
Det finnes også mandelmel som bare er malte mandler. Hvis det er det du har, blir det akkurat det samme.


#33

Mariann S sa for siden:

Du kan kjøpe malte mandler :)
som Dietta seier - IKKJE bruk avfette mandelmel, blir garantert ett anna resultat.


#34

Mariann S sa for siden:

Og når eg hadde svart leste eg siste setninga du hadde skrevet også :stuart:


#35

Dietta sa for siden:

Godt det er flere enn meg som er litt kjappe i avrekker'n. Av og til er jeg ikke sikker på om jeg skal skylde på dårlig syn eller alder :p


#36

Mariann S sa for siden:

Eg har laga ett og anna nytt fordi eg er veldig flink å lese når eg er ferdige med saker og ting :D Men alder :confused:


#37

Dietta sa for siden:

Når jeg ikke finner noe annet å skulde på - bruker jeg alderen ;)


#38

helenemor25 sa for siden:

Hadde ikke tagatesse her jeg bor:mad:,men har splenda,sukrinmelis og vanlig sukrin. hva kan jeg bruke og hvor mye ? hjelp meg ,jeg har ingen peiling!!:p


#39

Mariann S sa for siden:

For å vere heilt ærlig veit eg ikkje, men i den høgkarbekaka er det 125 g melis.
Då vil eg tru ca ca 75 g sukrin og ta den mengda av splenda som tilsvarer ca 25 g i tillegg for å få vekk den kalde sukrinsmaken.
Prøv deg fram, ikkje ha oppi all søtinga på en gong.

Siden det er 50 g tagatesse i nøttebotnen, vil kanskje samme søtingmengda vere passe der også :)
Lykke til :)


#40

helenemor25 sa for siden:

Prøvde meg frem,3 ss med sukrin i botn, og 100g med sukrinmelis :) Tror det ble bra,skal smake på den idag:) Er ikke så glad i splenda,så jeg droppa den :)


#41

helenemor25 sa for siden:

Kjente ikke noe av det kalde fra sukrin!! Super god kake:) Denne ble en suksess:):)


#42

Dietta sa for siden:

Så flott :) Da har vi et alternativ hvis vi er tomme for tagatesse :)


#43

Mariann S sa for siden:

Kjekt at du prøvde og skreiv kordan det var :)
Eg skal ha ostekake på søndag, ei eg kjenner godt har bursdag då :snill:


#44

Dietta sa for siden:

Og jeg skal bake den i morgen :D


#45

Mariann S sa for siden:

Å, kor vi skal kose oss :D


#46

Dietta sa for siden:

Gett om :D


#47

Råååsa sa for siden:

Har akkurat laga ferdig ostemassa og bunn...måtte jo selvfølgelig prøvesmake ostemassen og jeg sier, å guri malla kor god den er! :heia:
Gleder meg som en unge til å få den ferdig i morra og smake med alt! Den beste ostekaken til nå, inkl vanlige ostekaker!! :sikle:

Og så må jeg si noe ang tagatesse, ingen bismak som ofte av andre søtningsmiddel, som om alt var laget av sukker! Kommer nok til å være tilhenger av dette videre!!

Konklusjon! DETTE SMAKTE ASSÅ! Takk Mariann!! :klem:


#48

Råååsa sa for siden:

Her er resultatet, jeg fikk tak i bringebær også, som jeg fylte med mørk 70% sjokolade, som en liten suprise!! Gleder meg!!!! :heia:

Igjen takk for nydelig oppskrift! Vil nok bakes oppgjennom årene som kommer! :)

Bildet ble litt stort, fikk ikke til å endre d!


#49

Charlott sa for siden:

Steike, den så lekker ut, Råååsa! :sikle:


#50

Mariann S sa for siden:

Skikkelig lekker kake ja :D
Det er absolutt favoritten her i huset også :)


#51

Råååsa sa for siden:

Den var rågod! Og gjestene skvatt, er det sjokolade inni bringebærene??? hehe Så suprisen gjorde sitt! Men tror jeg kommer til å bruke sterkere saft neste gang og kanskje mandarin/ananas kremosten neste gang, for å få mere smak på ostemassen! :)


#52

Mariann S sa for siden:

Lurt med sjokolade inni bringebæra, det skal eg jammen huske på :)
Ha litt sterkare smak på geleen i ostemassa også, du sparer iallefall karber på det :)


#53

Råååsa sa for siden:

Hvilket blandingsforhold bruker du??


#54

Mariann S sa for siden:

Når eg smakar på den er den litt sterkare enn når eg skal drikke saft :)
Skal lage til en konf neste helg i Aafk-fargar :D, skal måle opp då.
Blå ostemasse og oransje gele, blir spennande å sjå resultat ;)


#55

Råååsa sa for siden:

Det blir spennende ja! Heier på Aafk jeg og....ikke Molde iallefall, ekte Kristiansunder som jeg er! :p


#56

Dietta sa for siden:

Og nå lager jeg denne igjen :D

Bestilling til vår nieses konfirmajon i morgen.
Jeg steker forøvrig bunnen i kun 25 min, da er den ferdig, og med bakepapir på toppen i hele steketiden blir den bare lysebrun.
"Jukser" litt også, og bruker ferdigposen med bringebærgele fra Eldorado. Gir nydelig smak på både ostemasse og gelelokk.
Gleder meg til i morgen ;)


#57

Mariann S sa for siden:

Trur eg og må lage ostekake i dag, kjøpte ett par bokser med naturellost på tilbud ;)
Det er bra kaka fell i smak overalt, uansett kvar eg har tatt den med meg blir den likt av alle, både høgkarbe og lavkarbe :)
greit å kunne jukse litt, Dietta ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.