< Tilbake til oversikten

Kokosis

#1

gamlebyen sa for siden:

Du trenger:
3 eggehvitter
3 eggeplommer
3 dl fløte
ca 2 dl kokosmelk
kokosmasse
søtningsmiddel

Fremgangsmåte:
Sørg for at eggene har romtemepratur, da går det litt kjappere. Og at boller og visp er gullende rene.
Stivpisk hvittene slik at du kan snu bollen oppned uten de faller ut.
Pisk eggeplommene til eggedosis.
Stivpisk kremfløte og søtningsmiddel.
I bollen med krem, bland inn litt og litt av kokosmelken. Du kan piske opp kremen etterhvert, men vær forsiktig. Ha i ønsket mengde kokosmasse.
Vend så eggedosisen inn i kremen, før du vender eggehvittene inn i kremblandingen også. Vær tålmodig! Her er det vikitg at man tar vare på luften i kremen og eggehvittene, så bruk litt tid og rolige bevegelser.
Når alt er blandet, sett bollen i frysen. Husk at du må røre i blandingen ca to ganger i timen for å unngå at det danner seg store iskrystaller.
Server gjerne med varm sjokoladesaus.


#2

Furine sa for siden:

Mmmm! :sikle: Har ismaskin, dette fristar!


#3

Gracella sa for siden:

Men hvis man bruker iskremmaskin, da trenger man vel ikke å stivpiske alt?
Synes å huske at jeg bare brukte flytende "ice-to-be" da jeg hadde en slik...


#4

Furine sa for siden:

Nei, sikkert ikkje, det var tanken på Bountyis som frista. :D


#5

gamlebyen sa for siden:

Med ismaskin er det vel bare å slenge alt oppi og trykke på knappen :)


#6

Furine sa for siden:

Jepp, men hadde berre ikkje tenkt tanken på å lage kokosis. Men no er kokosmasse og kokosmelk innkjøpt, så det blir nok det til dessert i dag! :D


#7

LaLa77 sa for siden:

Den er kanongod, du kan bare glede deg.
Med lunken sjokoladesaus så ble den ennå bedre :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.