Jeg startet på ketolysekuren på mandag, har akkurat satt meg litt inn i de forskjellige matvarene, men lurer på noen småting :)
Hvordan er det med krydder? Hvilken krydder kan man bruke? Og hvilken er helt NEI?
Har det noe å si hvor mange ganger man spiser om dagen?
Oki =D Så grillkrydder er ikke greit? Oki =) For jeg spiser veldig skjeldent :S Spiser som regel frokost og middag.. Jeg spiser ikke mye, til frokost er det omelett med brokoli, og da er det ca 4 egg og 100g brokoli.. Også vanlig porsjon til middag.. Men det holder vell..? Eller har dette no påvirkning på kuren? Har de siste dagene ligget på mellom 13 og 20 karbs per dag..
Hei,
Da de fleste blandingskrydderne dessverre innholder sukker så har vi laget denne fantastiske samletråden: Hjemmelagde krydderblandinger
[color=#000000][/color]
”’Nannah’s’ rub a dub mix til grill og burgere” er en stor alround slager her i huset. Kjøpe taco blandinger er en av de som oftest innholder sukker og du finner flere varianter i krydder-tråden.
Lag store posjoner og fyll opp krydderskapet med hjemmelagde krydderblandinger.
Er det noe krydder du liker å bruke som du bruker mye av og lurer på om er greit? Kanel inneholder en del karbohydrater kan jeg tenke meg, men krydder bruker man ikke i store mengder vanligvis så jeg ville ikke tenkt så mye på det, med unntak av at du må sjekke innholdsfortegnelsen på blandinger da noen inneholder sukker som sagt over.
Det finnes faktisk ganske mange blandingskrydder i butikken uten sukker/smaksforsterker også, nå. I alle fall den serien til Santa Maria (med vaianter som "chili explosion", "chicken & steak" og "forest blend"), og jeg vet jeg har sett flere. Men det er nå moro å lage krydderblandingene selv også. :p
På innvandresjapper har de krydderblandinger kalt masala i runde bokser. Garam masala og en annen jeg har glemt navnet på som har rødt innhold. De kan brukes. Det er den med rødt innhold som er mest likt grillkrydder. Bra krydder uten glutamat, salt og sukker. Karri er jo godt også. Jeg har merkelig nok slutta med min iherdige krydring fordi jeg bruker tahini som saus på alt mulig, og det smaker søtlig og passer ikke med annet enn salt og pepper.Men før brukte jeg timian, dill, gressløk, paprikakrydder og karri i salaten.
Tusen takk for mange gode start =D Tror jeg i begynnelsen forholder meg til salt og pepper, hvertfall til jeg får satt meg inn i maten, så får jeg ta det gradvis derifra =D
Om du liker litt sterke kryddere, anbefaler jeg deg å kjøpe:
Cajennepepper
Chilikrydder
Spisskummin (cumin)
hvitløkskrydder
Koriander
Paprikakrydder
Disse går igjen i mange oppskrifter... Også i Taco-krydder om du liker mexikansk mat.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.