Kanskje det allerede ligger et sånn tråd her, men jeg lurer på hva er DIN favoritt? Det er jo så mange oppskrifter her, og jeg går helt i surr... Jeg lurer også på hva som er best av forskjellige type produkt, dvs har minst kh... Feks så kan knuste tomater i hermetikk, variere veldig på kh. Det samme kan cocosmelken... osv osv... Likens solsikkefrø kan variere fra produkt til produkt. Jeg fant pluttselig ut at jeg hadde brukt solsikkefrø med nesten dobbelt så mange kh enn et annet merke... så bortkastet!
God ide. Min er stekt kyllingfilet med en skje valnøttolje over, salt og pepper og over der: en skje tahini fra Monki, med salt som jeg salter enda mer. Dette vil jeg ha i biter oppi en frisk salat: stangselleri, agurk, grønn paprika, isbergsalat, tomat og hvitløk, eller så tar jeg bare greddost eller edamerost ved siden av kyllingen. Til denne kalde maten vil jeg ha varm te med soyamelk, søtet. Takk. Nam;)
Antageligvis er det forskjell pga. at leverandør ikke har trekt fra kostfiber.
Eller noe kan være feilmerka.
det skjer desverre rett som det er :ja:
Hadde bl.a kruskakli(hvetekli) fra 2 leverandører, hvor den ene var dobbel så mye kh i enn den andre. Der var det den med minst som var feil
Samme med Landlord tomater på boks og tomatpure. Har vært feilmerka lenge. Nå heter produktene Rema1000, og skal ha rett merking.
Men er det like produkt som har veldig stor forskjell i kh-innhold, så tar jeg det som en pekepinn på at noe er galt :ja:
Da er det bare google og sjekke....:ja:
Sellerirota er min favorittgrønsak :love:
Den kan kokes i fløte, og moses til pure, nam nam.
Du kan fløtegratinere den, mykje bedre enn fløtegratinerte poteter.
Og har du fløtegratinert sellerirot er det begynnelsen til en nyyydelig moussaka.
Fløtegratinert sellerirot er også digg sammen med klippfisk.
Kutt i terninger og bruk den sammen med feks brokkoli og blomkål i grønsaksgrateng (med fløte).
Mulighetene er maaaange og kjempegode :)
Riv selleriroten på et rivgjern, bland med raspet ost salt og pepper. Stek "lapper" av dette. mmmm, nydelig tilbehør til middagen, og nesten enda bedre som snacks.:D
Nei ikke sikker. men jeg tror ikke jeg ha mistet mensen pga soya ,men undervekt. For soyamelk har jeg brukt i årevis og mensen forvant først da fettprosenten ble veldig lav.
Artisjokk skal være en delikatesse, men jeg har ikke smakt den. Noen som har den som favoritt i kombinasjon med noe? Den får mer galle ut i tynntarmen og letter dermed fordøyelsen så en unngår gass. og senker kolesterolet, sa dr Oz på TV idag. Kjempelav på karbo.
Ja - kokt artisjokk som dyppes i hjemmelaget hollandaise. Spis blad for blad, man skraper av det møre, kokte "kjøttet" på bladene med tennene.. Dette er nydelig, en ordentlig delikatesse! Når alle de brukbare bladene er spist, kommer man ned til hjertet, som er det beste. Herlig kveldskos en dag man har tid.
Jeg har kjøpt regal kruskakli til nå, fordi den var lavere på karbo enn mølleren, men leser nå i tråden her om feilmerking og at det er omvendt, og jommen står det 20 g kH på min pakke her.. da kan jeg gå tilbake til Mølleren sin, da. Kjekt, for jeg jeg handler uansett mest på Rema. Takk for info:)
Der var de oppskriftene dine ja... Har lett etter de. NÅ har jeg kjøpt sellerirot og fått smaken på den! Skal teste ut pureen en dag- gleder meg. Takk for oppskrift!! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.