Denne oppskrifta fikk jeg av en venninne av meg, jeg har ikke laget den selv, men smakt den, og den er helt utrolig god! :sikle:
200 g smør
1/3 boks kokosmelk eller kokosfløte
en dæsj tørket estragon
Dette varmes på svak varme. La det kjøles ned litt.
2 eggeplommer
2 ts sennep
2-3 ts eddik
2 ss kaldt vann
nok rapsolje til å lage et oljelokk
Ha alt i en sylinderformet beholder og hell oljen langs kanten så du får et lokk med olje over ingrediensene. Sett en stavmikser forsiktig nedi uten å blande ingrediensene. Så heller du smørblandingen oppi mens du blender alt med stavmikseren. Fortsett til du har blandet alt og helt hele smørblandingen oppi. Om du vil ha den tykkere kan du helle oppi mer olje og blande. Eggene må være romtempererte ellers så skiller det seg.
Da skal jeg teste ut en dag :) Spennende oppskrift :) Jeg syns forsåvidt det er greit med kald saus også da, spesielt på varmt kjøtt. Men innimellom er det godt med varm saus :)
Bearnaise som varmes opp igjen vil skille seg, ja! Denne sausen tåler i prinsippet ikke mye varme før det går galt!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.