< Tilbake til oversikten

Kokosbearnaise

#1

Photobscura sa for siden:

Denne oppskrifta fikk jeg av en venninne av meg, jeg har ikke laget den selv, men smakt den, og den er helt utrolig god! :sikle:

  • 200 g smør
  • 1/3 boks kokosmelk eller kokosfløte
  • en dæsj tørket estragon

Dette varmes på svak varme. La det kjøles ned litt.

  • 2 eggeplommer
  • 2 ts sennep
  • 2-3 ts eddik
  • 2 ss kaldt vann
  • nok rapsolje til å lage et oljelokk

Ha alt i en sylinderformet beholder og hell oljen langs kanten så du får et lokk med olje over ingrediensene. Sett en stavmikser forsiktig nedi uten å blande ingrediensene. Så heller du smørblandingen oppi mens du blender alt med stavmikseren. Fortsett til du har blandet alt og helt hele smørblandingen oppi. Om du vil ha den tykkere kan du helle oppi mer olje og blande. Eggene må være romtempererte ellers så skiller det seg.


#2

Dietta sa for siden:

Spennende. Må prøves snart :D


#3

Photobscura sa for siden:

Å, herregud, altså! Denne står til laud og verså det på første hjemmeforsøk!
Spiste den med ovnstekt laks og kokt brokkoli. Mmmmmm!


#4

Dietta sa for siden:

Da blir det laks og kokosbernaise på lørdag :sikle:



#6

Photobscura sa for siden:

Jeg har laga denne som choron! Utrolig godt! Bare å blande inn to tre ts med tomatpuré. Mhm!


#7

betatesten sa for siden:

Det hørtes kjempegodt ut! Skal prøves ut på neste søndagsmiddag :)


#8

Butterfly83 sa for siden:

Kan denne varmes opp igjen uten at den skiller seg?


#9

Photobscura sa for siden:

Det vet jeg ikke, men lav varme og jevn pisking burde jo i prinsippet funke. :)


#10

grotingeling sa for siden:

Spennende oppskrift, er notert og skal prøves ved første anledning :)


#11

Carisma sa for siden:

Bernaise som skiller seg redder du med å piske inn 1ss kaldt vann


#12

Butterfly83 sa for siden:

Da skal jeg teste ut en dag :) Spennende oppskrift :) Jeg syns forsåvidt det er greit med kald saus også da, spesielt på varmt kjøtt. Men innimellom er det godt med varm saus :)


#13

Photobscura sa for siden:

Ja, den er spennende - kokosmelka dominerer ikke, men gir en slags sødme til sausen. Burde lage denne igjen selv snart, lenge siden nå!


#14

Turid42 sa for siden:

Bearnaise som varmes opp igjen vil skille seg, ja! Denne sausen tåler i prinsippet ikke mye varme før det går galt!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.