Er det noen her som har prøvd Nannas smørbrød? Ja, jeg tipper at de fleste her har prøvd den, eller noe annet godt fra Nanna, som knekkebrødene eller noe... Jeg er så glad for hennes bidrag til gode oppskrifter :)
Jeg skulle bake Nannas smørbrød igjen i dag, men så fikk jeg pluttselig lyst til å slenge oppi litt ekstra, og spare litt på noe annet... Jeg skrev ned det jeg laget, og jeg syns resultatet ble veldig bra om jeg skal si det selv... hehe... Det ble nesten samme utseende som hennes smørbrød, men litt annen smak. Litt mer salt og litt saftigere. Jeg vet ikke om det hadde blitt mindre saftig om jeg hadde stekt det lengre, men jeg likte de sånn... Tipper de er gode med pålegg på, eller pizzafyll eller et stekt egg? Ja, her er det bare å prøve seg frem. Håper noen tør å prøve, og jeg vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger: Negative eller postitive, ærlighet varer lengst, så kan jeg lære mer om baking... Jeg er nemlig ikke så erfaren!
Så kom til saken sier du??? hehe... Ja, her er oppskriften;)
90 g Møllerens solsikkekjerner (7,2 kh pr. 100g. Fåes kjøpt på bl.a Rema)
30 g Gresskarkjerner (13 kh pr. 100g)
150 g Cottage Chese
75 g Naturell kremost fra Tine
2 egg
100 g kremfløte
1 ss Fiberhusk
35 g Kruskakli med 20 kh pr. 100
2 ts Sukrinmelis
2 ts salt
1 ts bakepulver
Dette blir tilsammen 25,75 kh, og dersom du deler brettet på 12 smørbrød, får du ca 2,15 kh pr skive. Tror ikke du orker så mange av dem, da de er litt mektig.
Jeg brukte stavmikser på solsikkekjernene og gresskarkjernene, for å få de helt knust/finmalt. Deretter tok jeg bare oppi alt det andre, og fortsatte med stavmikseren til alt var godt blandet.
Smør det utover med en smørekniv på bakeark i en langpanne, stekeplate. (Litt klissete, så det er litt bedre med kniv enn med slikkepot...)
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 min. Deles med pizzahjul i 12 deler før det blir kaldt.
Håper dere liker dette...
Håper du Nanna (om du ser dette) ikke tror jeg prøve å stjele oppskriften din... Vil bare komme med en vri som jeg selv likter godt ;) Håper det er greit!
Ser kjempegodt ut! Har ikke prøvd å smøre brødet utover slik som dette, men det høres veldig lurt og lettvint ut :) Tipper bakepulveret får enda bedre effekt da.
Har bare bakt Nannahs og Karins brød i form og de er veldig gode. Jeg liker ikke de brødene som nesten bare inneholder ost og egg, de smaker som fete svamper.
De ketolysevennlige brødene som blir gode, inneholder ofte masse nøtter og frø, kruskakli og cottage cheese (cottage cheese smaker nøytralt i forhold til annen ost)
hehe, fete svamper... Dersom du prøve dette, så håper jeg ikke du sier det samme om dette... Vet jo ikke helt hva du mener akkurat, men dette blir også saftig, som jeg kaller det. Men ikke så fet... blir bare 1 cm tykt... Så bakepulveret går det ikke så høyt om du skjønner... Men kan jo stekes lengre, så blir det sikkert mye tørrere... Jeg syns det var veldig godt på smak, og passet perfekt under f.eks baconpostei og agurk! mmmm :)
Jeg fryste det ned, og så tok jeg opp i dag fra frysere og rett i brødristeren... Bare et tips :)
Håper du ikke misforsto :) Tenkte mer på Oopsie-brød og slikt, det synes jeg smaker fælt. Dette brødet ser derimot veldig lovende ut! Skal definitivt prøves. Jeg synes solsikkefrø gir en veldig god brødsmak.
Den ser fin ut. Kan kalles festbrød!:) Jeg liker godt å eksprimentere selv, skikkelig gøy å bake lavkarbo. Vil bake mer enn jeg får spist opp. Hadde jeg hatt masse besøk kunne jeg bakt oftere:) Og det er skikkelig gøyalt at mange andre liker det også, så kan vi prøve andres forslag og inspireres til å lage en egen vri. Takk for at du la ut din variant. Håper å skaffe meg fryser så jeg kan prøve meg på iskrem, jeg.
Så koselig tilbakemelding, Tusen takk Yrla!! Jeg er litt nervøs når jeg legger ut noe, så det er så beroligende å få slike tilbakemeldinger som denne her ;) Festbrød var et bra forslag... Men tør ikke kalle det før jeg vet om noen andre liker det.... ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.